Annons

3 x auktionstips

Ungefär samtidigt som vi köpte hus och behövde fylla fler rum med möbler laddade jag hem ett gäng auktionsappar i min iPhone. Bukowskis Market, Lauritz och Stockholms auktionsverk för att nämna några. Sedan dess har jag varit fast och kollar dem med jämna mellanrum. Med risk för att sabotera för mig själv (hejdå alla framtida fynd) tänkte jag bjuda på några kategorier jag alltid söker på. Är det här något ni gillar kan det bli ett återkommande inslag!
 
Stolar. Bästa instegsköpet för den som aldrig handlat gamla möbler förut. Det finns alltid plats för en fin vintage-stol i ett hem. Vid skrivbordet, i hallen eller i sovrummet till exempel. Smälter lätt in bland nytillverkad innredning och skapar liv i hemmet. Har du mycket vitt, satsa på att bryta av med en stol i trä och leta gärna efter dem som har läderdetaljer. Sådana inslag brukar ju bara bli finare med åren och ju mer de slits. 

Sök på: Wegner, Borge Mogensen, Prouvé, Thonet, ”fransk flet” eller ”böjträ”. 

 
Konst. Auktionsapparna måste ju vara det absolut bästa stället för att leta efter unika tavlor att hänga på väggarna. Liten varningsflagg för att det kan framkalla viss depp när man förlorar en auktion dock, för det går ju sällan att hitta en exakt likadan nästa vecka eller månad. Ställ in bevakningar på konstnärer du gillar och tänk på att många oramade litografier kan gå som vanlig post vilket brukar minska fraktkostnaden!
 
Sök på: Förutom konstnärernas namn sök på litografi, olja, grafik, fotokonst, akvarell eller färgetsning. Eller helt enkelt yttermåttet på den tavla du skulle behöva.
 
Väskor. Jag vet att det inte är en inredningsdetalj men jag hör till kategorin som gillar att låta mina käraste väskor hänga eller stå framme även när de inte används. Dessutom är jag en av dem som tycker att de bara blir finare ju mer patina de har. På auktionsapparna finns goda fyndmöjligheter, som den här som klubbades för halva nypriset. Missa heller inte när det vankas temauktioner ex Bukowskis Fashion.
 
Sök på: Celiné, Vuitton, Chanel, Mulberry, Dior, Palmgrens, koffert eller resväska. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Kul, tack för bra tips! Har själv också en kategori som heter ’3 x’ (ggr) där man kan få in lite allt möjligt, när man samlat på sig 3 av ngt så blir det naturligt att göra ett inlägg 🙂 Tänkte också på dina köksplaner i lokalen när jag såg detta https://www.architecturaldigest.com/blogs/daily/2015/09/mast-brothers-flagship-chocolate-beer Hoppas det kan inspirera!

 • tina skriver:

  Håller med, det finns alltid plats för en fyndad stol =) Igår kom maken hem med fyra Bauhausstolar/Cesca som skulle bytas ut på företaget han var och jobbade på. De var på väg att slängas i en container. Två var i gott skick så just nu har vi utökat med dessa i vårt arbetsrum.De är i björk så de tillförde lite värme till vårt svartvita kontor 🙂
  Tack för bra auktionstips Frida!
  kram Tina

 • Jenny skriver:

  Gärna fler sådana tips! Jag är själv också en som lurar runt på dessa auktionsappar 🙂

 • Jojo skriver:

  Åh va kul med auktionstips, mer av de tack 🙂

 • Louise skriver:

  Åhh vad jag skulle vilja ha de där stolarna. Älskar stolar. Får jag fråga vad dessa heter, har inte sett dom förut.
  /Louise

 • Auktionstips – ja tack. Även om jag sprängt loppisbarriären med besked, så är jag fortfarande novis när det gäller auktioner. Jag vet inte om mina nerver pallar med eller om jag inte riskerar att bli helt beroende av sajterna – men jag har nosat lite och det skulle vara roligt om du skrev mer om spåret. Ha en fin helg nu, Frida!

 • Jessica skriver:

  Hej Frida, säkert en jätteknasig fråga. Men har du någon aning om hur man löser det med frakten om man köper något på dessa aktionsappar? När man bor i Norrland är man oftast hänvisad till nätet om man vill handla på andra affärer än tex Mio. Problemet ligger då i hur man lyckas få sina saker hemlevererade till en ok kostnad. Tacksam för svar!
  // Jessica

 • Trendenser skriver:

  Hej hej, om du handlar via lauritz så finns det en funktion där du kan se intill varje objekt vad det kostar att få möbeln/varan hemlevererad via de transportfirmor de samarbetar med. Du knappar helt enkelt bara in ditt postnummer och så kommer ett prisförslag upp från ca 5 olika fraktbolag för just det objekt du spanar på. Lite osäker på hur långt norrut de kör / vad det kostar men jag har testat ett par olika bolag och frakten till Göteborg har legat på runt 1000 kr

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.