Annons

Nä, nu får ni fasen sluta göra brickor tjejer!

Det är 2015-års upplaga av Formexmässan i Stockholm nu i dagarna och jag är på plats med kameran, i vanlig ordning. Men innan jag ger mig i kast med årets bildrapport ska jag bara genomföra min sista föreläsning på Stora Scenen imorgon och få en viktig tanke ur mitt system. Ni hittar en ledtråd i rubriken. Det här är nämligen ett öppet brev till alla unga (oftast kvinnliga) formgivare som försöker slå sig in i inredningsbranschen genom att testa sig fram i liten skala. Det riktar sig framförallt till er som ställer ut på Young Designers och till er som prövar era vingar via Nordic Design Collective eller Etsy. Men också till många av er som ställer ut för första gången runtom i A-, B- och C-hallarna. Det är möjligt att jag bryter ett fundamentalt kontrakt som kritiserar personer som ännu inte hunnit etablera sig i vår bransch. Men tro mig, jag vill er bara väl.

Snälla.
Sluta förminska er själva till brickor, skärbrädor och disktrasor med tryck.

Ni är ju så jädrans duktiga. Ni skissar och ritar och skapar de mest otroliga former och mönster och sen sliter ni ut en bit av ert kreativa hjärta från kroppen och håller upp det till allmän beskådan på… Ännu. En. Bricka.

”Men man vill ju ha en billig och enkel produkt att testa sin formgivning på” hör jag någon säga i försvar.
”På vilka premisser då?” undrar jag.
Om jag får vara så fräck att fråga.

För en kan ju rimligen inte låta utvärdera hela sin framtida potential som formgivare baserat på hur många mässbesökare (eller konsumenter) som visar intresse för ännu en variant av formpressade brickor, skärbrädor, eller disktrasor med motiv? Eller kökshanddukar med prints. Den varianten är nämligen också rätt vanligt förekommande just nu. Låg produktionströskel, ja. Men ger ni er själva en rättvis chans? Nej.

Journalister, press, media, leverantörer och butiker – vi är alla sugna på att hitta något nytt i en värld där mycket är samma lika. Men det krävs något alldeles extra för att få oss att hjula av förvåning över ännu en mönstersatt laminatprodukt eller wettextrasa. Det är tveksamt om ens självaste Josef Frank hade lyckats slå igenom med det konststycket..

Jag vill peppa er att tänka större. Och att faktiskt orka/våga/tro på att det går att söka lösningar för att konceptualisera sin formgivning även som oetablerad – på något som kanske kräver mer kapital. Mer resurser. Mer krångel. Mer ledtid. Men som i gengäld kan ge er en ärligare chans att utvärdera er själva och er design. För tänk om ni skrinlägger något alldeles fantastiskt helt i onödan? För att ingen stannar vid er monter eller klickar hem de där brickorna du investerat i – bara för att de inte behöver fler. Det kanske inte alls är mönstret det är fel på. Eller din talang. Det kanske bara handlar om att formatet gjort resultatet lika platt som produkten i sig.

Du som formgivare kanske fortfarande ”har” något.

Så jag tänkte såhär, istället för att bara kritisera och klaga; kan jag använda Trendensers plattform på något sätt, för att hjälpa till? Dra i mina produktionskontakter, erbjuda exponering till unga formgivare, hjälpa till att sälja eller kanske till och med ta fram en produkt tillsammans med några utvalda nya formgivare? Jag måste förstås kolla upp alla detaljer med min bokföringsbyrå och hitta ett format för det. Men nästa år tycker jag att vi utlyser Trendensers ”anti-brick-stipendium”. Och ni läsare får gärna bidra på ert vis. Vad skulle du hellre se att en ung hungrig formgivare såg över. Är det något produktområde eller behov som i motsats till brickan är kraftigt eftersatt och skulle behöva sig en makeover. Vad saknar du i ditt hem?

Låt oss hjälpas åt tillsammans!
Trendenser and Friends.
Så ser vi vart det bär.

Kategorier:

Kommentarer

 • Christian skriver:

  Tja Frida, kan bara hålla med dig brickor hur kul kan det bli. Dock tycker jag inte att de ska satsa på stolar och fåtöljer som det också finns en enorm uppsjö av. Belysning kanske, som både är snygg och funktionell med led eller levande ljuskälla!
  Kämpa på, Christian

 • Annkristin skriver:

  Håller med. Tack!

 • Sara i Åre skriver:

  oavsett åsikt – det är härligt att du ryter till!

 • Beatrice skriver:

  Hej Frida, bra inlägg och mycket tänkvärt. Att vi unga designers börjar med mindre objekt är för mig förståeligt men det är oroväckande hur många unga designers massproducerar sina produkter från ohållbara material. Det vi hör och lär under våra utbildningar är mycket med hållbarhet, men jag har märkt när man kommer ut i världen och testar sig fram verkar det bortblåst allt ska vara billigt och man ska tjäna pengar. Jag är själv en del i djungeln av nya designers och har förmodligen samma känsla som den grupp formgivare du pratar om att man provar smått och väntar på bekräftelse. Tänk om vi alla kunde ha en Frida att ge konstruktiv kritik och bolla idéer med. Tack för en bra och blogg!

 • Anonym skriver:

  Word. Jag tror att leverantören av formpressade brickor är den enda som skär guld på detta ?

 • lina skriver:

  Åhh, fantastiskt initiativ!

 • Sofie Sjöström skriver:

  Hej Jag är industridesigner och började med att trycka upp tyg (minimum 2000 meter i serieproduktion är det som gäller utomlands där jag startade) och fortsatte sedan med brickor för att det var enkelt och närproducerat. Men du har rätt Frida det blev aldrig en storsäljare. Anledningen till att formgivarna gör brickor kan ligga i att det är krångligt och svårt att dra igång produktutveckling av tredimensionella produkter. Start up kostnaden för prototyper drar iväg och sedan ska man ha budgeten och resurser för lager och lagerhantering. Med andra ord skulle du efterlysa tillverkande fabriker i norden som kan göra små serier och lagerhålla. Jag tror att kunskap och ekonomi är bromsklossen. Inte fantasin. Själv har jag haft möjligheten att nu utveckla möbler och mattor i Sverige men det kräver att du kan serieproducera och lagerhålla.

 • Sara skriver:

  Jag skulle önska att iallafall någon av alla unga hungriga designers kunde gå lös på barnlampor. Det kanske inte är ett så creddigt designområde men jag antar att vi är många med barn som har svårt att hitta fina lampor som möter flera kriterier: de ska vara tilltalande för barnen, skapas av hållbara material samt undgå att ge _____ (insert valfri interiörintresserad person i hushållet) skavsår i ögonen. På förhand tusen tack!

 • Sofie Sjöström skriver:

  Sara Då ska du kika på http://www.holgersdotter.se om du är ute efter lampor. Det finns ingen mer ny skapande formgivare på armaturer än hon:) Ingen serieproduktion här utan varje armatur är unik och görs för hand. Hon gör även drömfångare.

 • Maria skriver:

  Bra skrivet Sofie Sjöström, jag tror det är precis där problemet finns. Avsaknaden av pengar och att det oftast krävs stora volymer för att hålla nere kostnaderna. Någonstans måste man ju börja och då tror jag att brickor känns som en enkel och billig utväg. Och sedan kan man förhoppningsvis ta det vidare när man fått ihop en budget, precis som du har gjort. Heja dig! 🙂 Mvh Maria

 • Frida skriver:

  Marie och Sofie:
  Det är precis därför jag vill bidra med mitt kontaktnät och en startpeng i stipendieform. Får återkomma om mer exakta detaljer i ett senare inlägg.

 • Maria skriver:

  En sak jag letat mig galen efter utan resultat, och som ständigt förvånar mig att det knappt finns, är fina stora golvkrukor för inomhusbruk. Krukor som kan stå och ta plats bredvid en möbel eller själv mot en vägg utan att se pluttig ut. Den som lyckas skapa sådana fina krukor tror jag skapar en trend.

 • Elle skriver:

  Vilken fantastiskt klok, fin och liksom generös bloggpost! <3

 • Jenny skriver:

  Så fin och givmild gest Frida, du inspirerar verkligen!

 • Maria skriver:

  Jättebra initiativ! Ser fram emot att läsa mer om stipendiet och följa dess utveckling. Viktigt för hela branschen (och inte minst för formgivarna personligen) att tänka större.

 • Åååh! En krönika som snällt ryter till… Heja dig!!!
  Men förstår även sidan av den unga designern att hitta leverantör, fabrik, kostnader etc. Vilken fin idé med ett stipendium! Kontaktnät med fabriker i Sverige som kan producera i mindre skala vore ju perfekt, även att tänka mer miljövänligt etc.
  Blev så peppad och inspirerad av ditt inlägg a la tillsammans är vi starka(re) – tack!

 • Sandra skriver:

  Ljusstakar och stearinljus, stolsdynor, cykelhjälmar, träningshandskar, mobilskal, paraply, sadelskydd, hantlar, hundkläder o.s.v. o.s.v.

 • Sanna skriver:

  Jag tror att det kan finnas många områden att ta tag i. Många funktionsprylar skulle vinna på att få en makeover. Något som jag letat efter är funktionsbelysning som samtidigt blir designmässigt snyggt utan att för den sakens skull kosta många tusenlappar. Jag har letat efter bra ljus till min tvättstuga. Jag är ute efter mycket och starkt ljus – lite ála gamla tidens lysrör men de måste vara snygga. Jag vill inte ge avkall på utseendet för att få funktionen.

 • Emma - By Emma skriver:

  Du är bäst Frida!

 • Ida skriver:

  Om någon kunde använda sina snygga brick-mönster på lampskärmar skulle jag bli jätteglad! Tycker verkligen det är brist på snygga mönstrade lampskärmar i butikerna. Strålande inlägg för övrigt Frida – det är dina kloka och insiktsfulla och välformulerade inlägg som jag gillar bäst!

 • Jag håller helt och hållet med dig, Frida! Det är svårt att sälja hur många brickor, kökshanddukar och disktrasor som helst. Jag brinner ju verkligen för att lyfta upp nya formgivare, och jag vet ju hur många otroliga talanger som finns därute! Jag vill också peppa fler till att våga lyfta blicken och ambitionen lite till, även om det är både läskigt, svårt och dyrare.
  Heja heja, tillsammans kan vi göra branschen ännu bättre!

 • Anna Caroline skriver:

  Ett blogginlägg med värde och tanke bakom – har suttit en längre tid nu och läst igenom detta inlägg och kan inte känna annat än inspiration och glädje av detta. Inlägget du har skrivit Frida är rak på sak och något som många säkerligen har tänkt efter besökt Formex- disktrasor och brickor! Det finns absolut mer potential i unga designers än så men förstår helt och hållet att kapitalet och kontaktnätet inte direkt finns där – kreativa designers har fullt nog med att balansera sin personliga ekonomi tillsammans med att försöka att ’make it’. Att du kommer gå in med båda ett stipendie och kontakter måste vara en dröm för många. Inte bara det, du kan säkert pusha inspiration för andra inom industrin som då eventuellt kan göra som dig här. Detta så att vi kan hitta de finaste sjärnskotten som du nämnde så fint. Tusen tack for ett välskrivet inlägg.

 • Så rätt! Och vad skönt att höra! Jag ser fram mot allt nytt som kommer ur detta!

 • Monika skriver:

  Håller med dig Frida! Jag letar ständig efter snygga, hållbara, färgglada galgar. Galgar med motiv eller design. Alla klädvarumärke skulle behöver designa sina egna galgar och sälja de i sina butiker. Köp galgar till rätt plagg! Idag köps det galgar på Ikea eller Jysk!

 • Anonym skriver:

  Tänkvärt 🙂

 • Lisa skriver:

  Heja Frida!
  Vi har valt att göra stor del av jobbet för hand, i stället för att ha en dyr produktion, lägger vi ner eget blod svett o oftast glädjetårar i produktionen. Jag tror på mera samarbeten! Tänk om t ex formex hade en aspekt till förutom köp/sälj och press, tänk om man kunde mötas där och diskutera utifrån lustfyllda prototyper o hitta nya oväntade samarbeten?
  ps. många bra tankar om hållbarhet, så viktigt!

 • Anncha skriver:

  Heja dig frida. När det gäller produkter kan nästan allt utom då brickor ock kuddar kännas aktuellt. Det saknas förvarings och matlådor, vaser och ljusstakar kanse också.

 • Caroline skriver:

  Hej Frida,
  Tycker inte att du raljerar, uppskattar snarare din ärlighet. Är själv en oetablerad ung designer som nyligen startat min egna webshop. Hade inte möjlighet att vara med på formex i år men hoppas kunna vara det i framtiden! Gå gärna in och titta om det är något som kan tyckas om 🙂
  http://www.bycw.se
  Mvh,
  Caroline

 • Carina skriver:

  Hej!
  Vad sägs om att ge sig på tekniken och designa något som gör en tv möjlig att ha i ett vardagsrum? Hur många inredningsreportage i tidningar och INGEN tv på bild fast nog de flesta har en. Eller varför inte snygga högtalare till alla surroundsystem som många har. Bor själv med en filmälskare och ljudfantast och måste "stå ut" med fula högtalare och en stor tv som ett svart hål i rummet.
  Hej från Carina

 • Hanna skriver:

  Tänkvärt inlägg!

 • Beatrice skriver:

  Håller med någon som skrev ovan om stora krukor för inomhusbruk! Både stormönstrat, småmönstrat och "stilrent" känner jag behövs! Det finns alldeles för få stora krukor, och de flesta är också väldigt fula både i form och färg…
  Samma sak med matlådor, någon måste ju snart formge i hållbara material, bra storlekar och fungerande lock? Gärna så man får in ett perfekt antal i frysen också, sådär en 12 stycken i alla fall!

 • Elin skriver:

  Termometer, sån där som mäter inom- och utomhustemperatur. Har aldrig sett en snygg sådan, ändå är det helt klart en grej man behöver.

 • Celine skriver:

  Fin belysning till badrum och utomhus saknas nästan helt idag och behövs. Sen behövs fina utemöbler, idag får en välja mellan dyr design eller Ikea/Rusta, finns inga mellanlägen.

 • Johanna Forsberg skriver:

  Sanning!! Konstruktiv kritik och en hjälpande hand i samma inlägg. Du är bäst!

 • Thilda Karlsson skriver:

  En snygg Tv-bänk som OCKSÅ är praktiskt så att pojkvännen som ska ha sina högtalare, förstärkare, playstation osv. också bli nöjd. Har funderat så mycket över en snygg lösning och kollat olika mäklarbilder, hemnet osv.osv. och bli så förvånade varje gång över att det är så många hem som enligt bilderna inte har en TV, men det har väl ändå många? Hur löser man det på ett snyggt sätt?

 • Jenny skriver:

  Min största önskan är att någon tar tag i den oftast otroligt fula mediamöbeln/tv-bänken. Har letat och letat men hittar bara varianter på samma legobitslika kloss i olika prisklasser överallt. Vore fint om någon lyckades göra något vackert av den istället för ytterligare en bricka.

 • Hej Frida! Brickor osv. är förträffliga instegsprodukter för oss som arbetar med s.k "surface pattern design", alltså mönster, konst, illustrationer och grafisk som appliceras på andra produkter. Vi formger oftast inte själva produkten som vår grafik appliceras på, vår produkt är det som appliceras på dess ytskikt. Vi har likt Josef Frank (som du tar upp som exempel) inga stora muskler i form av Borås Tapeter eller Svenskt Tenn som hjäper oss med den kostsamma produktutvecklingen, produktionen och marknadsföringen. Den svenska tillverkningsindustrin är tyvärr en ganska död marknad. Vi designerns tar det vi får och tack vare producenter av brickor, skärbrädor, disktrasor o.s.v. kan vi skapa små kollektioner med våra mönster som vi marknadsför på Formex. Hälsningar från monter B06:40 på Formex!

 • Anonym skriver:

  Sådana brickor är ju dessutom sjuk omiljövänliga. Helt omöjliga för naturen att bryta ned på ett naturligt sätt plus alla gifter som krävs för limmet…. Härdplast känns sjukt omodernt så jag fattar inte att just unga annars medvetna studenter gör sådana produkter.

 • Madeleine skriver:

  Lampverket skulle gärna göra en barnlampa i ekologisk bomull tillsammans med en av dessa nya mönsterformgivare. Vi hittade många finns mönster i b-hallen på Formex. Fin härlig dag!

 • Till "anonym". Mina brickor är tillverkade av FSC märkt björkfaner och tryckta med miljövänliga färger.

 • Frida, ser fram emot att ta del av detta! Det behövs starka krafter som kämpar för oss designers. Trevlig helg!

 • Händelsevis skriver:

  Önskar att någon kunde designa snygga tvättvindor, torkställningar och torkställ man fäller ner från väggen. I den kategorin verkan man ständigt vara hänvisad till de fulaste fula.

 • Kristin skriver:

  Frida, jag håller med dig om att brickalternativen blivit alltför många på marknaden. Då jag själv har tillverkat brickor i 6 år. När jag började var det fortfarande relativt få som gjorde brickor. Nu har det, som du säger, exploderat på marknaden.
  Men jag vill ändå kritisera ditt inlägg. Och det är för att många av utställarna på Young Designers och Next Step läser din blogg dagligen.
  De har investerat i prover, lager, monter och marknadsföring. De har laddat, kämpat och arbetat häcken av sig innan för att få allting klart. De har förmodligen investerat mycket pengar.
  Sedan står de där nervösa, förväntansfulla och bräckliga då de visar sina verk (kanske för första gången) med känslorna utanpå skinnet.
  Du, en verklig förebild för alla dessa tjejer och killar(!), har världens makt att med dina ord kunna stjälpa just allt det, som de byggt upp. Och dessutom medan mässan håller på…
  Inlägget är väldigt negativt, det hade inte behövt vara det. Och du hade inte behövt skriva detta samtidigt som utställarna står där med sina brickor, under en mässperiod som precis börjat.
  Hur tror du att det känns?
  Ingen som stått i en monter på Young Designers eller Next Step, eller i liten monter i övriga hallar vet hur det känns att pröva sina vingar för första gången där.
  Återigen. Jag håller med dig. Och jag önskar också att det fanns möjlighet att skapa andra produkter, I Sverige. I liten upplaga. Som vi har råd att producera. Men vad? Jag har letat med ljus och lykta, jag har pratat med oändligt många grossister och producenter runt om i världen. Men oftast handlar det om kapital i hundratusentalskronor för ETT motiv.
  Ut med kritik och öppna brev, men ha lite hjärta med. Vem vill köpa alla de brickor som gjorts nu när "Trendenser-Frida" sätter stopp?
  Hälsningar
  Kristin

 • Anna skriver:

  Jag tycker tvärtemot att det var modigt av Frida att skriva det som alla tänker medan mässan fortfarande pågick så att ni brickmakare kunde konfrontera henne på plats om ni inte höll med. Var det någon av er som gjorde det?

 • Kristin skriver:

  Det vet jag inte om någon gjorde. Och hade jag fått chansen hade jag säkert sagt allt det här redan då.
  Efter mässan har jag hört att många av mina kollegor håller med mig när vi diskuterat saken.
  Jag personligen, och flera med mig, tycker att kritiken är riktad mot fel grupp. Begränsningarna ligger inte i vår kreativa fantasi! Begränsningarna ligger i produktionsvariationen, som stannar där, vid brickor, kuddar, skärbrädor, disktrasor och handdukar. OM man inte har miljoner på banken.
  Nu säger jag vad jag tycker (utifrån ett formgivar-perspektiv) och Frida får gärna svara på min kritik, om hon vill.
  Och ja, jag tycker också att man skall få yttra sig om detta "problem" i en blogg. Jag känner bara med de som kämpat sig till mässan och till sin första produktlansering med de medel de kunnat starta med.

 • Chabo skriver:

  Jag tanker det gang produkter Fran IKEA som man nastan kan hit ta I varje hem. Jag tror att vi alla har dem for att priset ar overkomligt, men ocksa for att det inte direkt ar nagon annan som brytt sig om att gora en snygg och funktionell design for dessa bruksvaror. Jag tanker t ex pa diskstallet I metall, bestick stallet I metall med runda hal, papperskorgar i "metall nat", PS krukor, hushallspappershallare, osv. Jag skulle SA garna byta ut mina om en farsk designer lyckades gora en ny, battre version! (Ursakta Svengelskan).

 • Jenny skriver:

  Jag kommenterade tidigare i ett annat forum och sympatiserade med de som tagit illa vid sig av det du skrivit Frida. Det sprids en del sårade känslor efter det här inlägget vilket är synd när det finns en stor välmening och ett bra initiativ från dig. Jag vände tidigare på texten som fick en tråkig ton när jag bytte ut "formgivare" mot "bloggare". Det är klart bättre att förändra industrin och forma ett stipendie än att hänga upp sig på formuleringar och hur texten uppfattas i ett inlägg. Att skriva om överflöden av brickor som en reflektion från mässan hade säkerligen inte sårat många, men att hänga ut flera unga formgivares mönster gjorde det, trots att det inte var din avsikt.
  Tänker på de studenter jag haft, det stora steget, modet och sparandet för att kunna ställa ut. Jag hoppas de ansöker när stipendiet är klart.

 • Anette skriver:

  Nä nu måste jag svara alla er här i kommentatorsfältet som önskar er snygga designade versioner av allt från torkvindar, till vaser, ljus, cykelhjälmar och lysrörsbelysning (?)… Jag är själv keramiker sen många år och jag vet precis vilka ni är, ni kommer till min studio och tittar och klämmer och ni säger ’åh vad fint’, sen när ni får veta priset på mina handgjorda alster (som verkligen inte är överpriser, min verksamhet går knappt runt) så säger ni ’aha, ok, ska fundera på saken’. Sedan går ni till Åhléns eller Hemtex och köper en massproducerad kopp till halva priset istället. Vilka priser tror ni att ett litet nystartat företag skulle ta om de började producera något så obskyrt som badrumsbelysning eller träningshandskar? Jag skulle vilja se vilka av er som verkligen skulle köpa den där supersnygga tv-bänken i vackert naturmaterial när den kostar minst 3 ggr så mycket som på Mio. Förresten FINNS precis allt som ni efterfrågar om man bara höjer blicken och letar lite bättre, bara häromdagen såg jag tex en vacker design-torkställning i en inredningstidning, tror det var Sköna Hem. Och jag har hittat fina designade cykelhjälmar, matlådor, mobilskal, ljus, diskställ ja allt ni nämner på nätet. För att inte tala om vaser och krukor, det finns ju hur mycket fint som helst! Men då får man räkna med att priserna är högre än hos kedjorna, idag har folk blivit så vana att allt man köper alltid ska vara så "billigt", kostar en tröja mer än 300 kr tycker man det är dyrt, men vad är egentligen priset för vår världs hysteriska massproduktion och masskonsumtion? Måste man köpa nya saker varje månad? Jag personligen föredrar iaf att köpa en unik, etiskt producerad produkt från en independent designer än 10 st. från Mio eller Ikea.

 • Kan Dee skriver:

  Och jag som hade tänkt göra kuddfodral och brickor med min konst som tryck..(Tecknar i blyerts och målar i akryl). Tur du gav mig en tankeställare. Kanske får nöja mig med att fortsätta med prints/konsttryck och originalverk än så länge.
  Hmm..

 • Linnea skriver:

  Tänkvärt, men kanske lite väl hårt. Men tänkvärt!

 • Emma skriver:

  Hörnmöbler!!! Det finns inga, och de få som finns är klumpiga och fula, i synnerhet tv-skåp/bänkar! Hos mig finns bara korta väggar och många hörn. Hade därför gärna gömt undan dumburken i ett hörn i stället för att som nu ha den på en "legobitskloss" (som någon utmärkt uttryckte det!) som är för lång för väggen…
  En bloggpost på hörnmöbler, tv-bänkar och alternativ till detta skulle uppskattas enormt!
  Tack från en som har på tok för många brickor.

 • Mumari skriver:

  Snubblade in här när jag kände mig tvungen att googla vad som var själva grejen med brickor. Jag fick den uppfattningen att det är vad folk vill ha, billigt enkelt. Har aldrig gjort någon bricka själv dock så jag vet inte om det är enkelt.
  Jag tänkte så det knakade hur man kunde exponera vackra designtyger i vardagen och började sy upp iphoneplånböcker i vintagetyger. Men brickorna, det verkar vara det som allmänheten vill ha. Fortfarande.
  /Mumari instagram:mumari

 • Vivika skriver:

  jag gör bilder i större format med olika tekniker. Önskar dock att testa säljmöjli9gheten av en dekorativ bild på annat sätt än på vägg. Dvs allt jag gör har inte ambitionen av att vara konst. Vad kan man göra som inte är t ex brickor…..

 • Åsa Gustafsson skriver:

  En tjej här på 44 år!
  Jag förstår att det finns mycket brickor, handdukar mm mm…
  Men det är svårt att starta med något större & det är svårt att tro att lilla jag skulle kunna tänka större. Är ofta självkritisk…
  Jag målar med akvarell & gör strukturtavlor (spackeltavlor). Drömmen är att få skapa & att även andra tycker om det jag gör. Det är lite annorlunda målningar som ger harmoni & en skön känsla med lugna färger! Det mår jag bra av & andra har upplevt dom så också.
  Livet är lite tufft nu & har varit ett tag. Men jag håller på att komma tillbaks & att skapa är min bästa terapi.
  Hoppas att jag vågar tänka större & att det blir något av det! Planen är ju att starta med prints men vill gärna se mina motiv på porslin & annat. Kanske ska strunta i just brickorna…
  Jag ska bara hitta hur jag bäst kommer vidare med mina målningar!
  Kul ide att satsa på nya skapare!

  Mvh Åsa (nystartad Instagram Stilla_Design_)

 • Trendenser skriver:

  Jag håller inte alls med dig, vare sig om att brickor är en förträfflig instegsprodukt eller att den svenska tillverkningsindustrin är en död marknad. Jag har redan fått kontakt med flera leverantörer som är intresserade av att samarbeta med er nya mönsterformgivare (som inte själva gör produktdesign), så att ni ska slippa vara hänvisade till brickor, skärbrädor och disktrasor framgent. Själv bidrar jag gärna med mitt eget kontaktnät och kunskap om marknadsföring och reklam så att det inte ska behöva bli så likriktat utbud att arbeta med för er up and coming mönsterformgivare i framtiden. Jag återkommer med mer information om det här stipendieprojektet längre fram! Ha en bra slutspurt på mässan och trevlig helg! // Frida

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.