Annons

Veckans söndagssummering – v 27 – 2015

Söndag och dags att summera ännu en inredningsvecka. Och vilken händelserik sådan sen. De gångna dagarna har bland annat House Doctor, Tine K, Broste, Edblad, Åhléns och IKEA släppt bilder på sina höstnyheter. Swedese vann en segdragen rättegång om Lamino-kopian Bruno, webbshopen Designonline.se har meddelat att de öppnar fysiska butiker, Ellos har valt in supermodellen Caroline Winberg i styrelsen och CKR har inlett ett lägenhetsprojekt på Söder som kommer säljas via Fantastic Frank. För att nämna lite. Ja ni fattar, jag kommer inte att kunna få med allt viktigt som hänt – men här hittar ni ett axplock branschnyheter och bilder att ta med sig från vecka 27. Skön söndagsläsning önskas!
Vi börjar med en nyhet som egentligen slirar lite på förra veckans datum. Då skvallrade nämligen Lotta Agaton om att hon stylat en serie bilder för Ellevio (foto Bohman Sjöstrand) som nu fått ordentligt med spridning bland bloggarna under de gångna dagarna. Missa inte! 
Jag vet inte vad som har hänt med IKEA sista tiden men de fullkomligen sprutar ju ur sig (relevanta) nyheter och nya kollektioner och lyckas på så vis komma med i nästan varenda söndagssummering därav. Den här veckan är de aktuella med den av bloggarna stående ovationen för höstlanseringarna SKOGSTA och NORSBORG. Se mer bilder HÄR och HÄR!
House Doctor har inte bara släppt ett smakprov på sin nya katalog för hösten 2015 utan också annonserat att man kommer arbeta med ett nytt varumärke från och med nästa säsong. Meryaki. Ser spännande ut! 
Tine K har släppt sin höstkatalog 2015 på nätet. Nyfiken på kollektionen Moon? Kolla in den HÄR!
Danska Broste Copenhagen passade också på att offentliggöra sin höstkollektion för 2015 såhär dagarna innan alla tidningsredaktioner har pressläggning för höstens nummer. 
Flos har gjort en re-edition av lampan Snoopys orginalfärg i grönt för den danska konceptbutiken Apartment (den gängse färgen i nutida tillverkning är annars svart). Läs mer HÄR!
Carina Seth Andersson är aktuell med en lansering av en ny vas för Hotell Skeppsholmen (se mingelbilder från pressvisningen HÄR). Modevarumärket HOPE gjorde också en stor sak i veckan av att de efterfrågade glasprodukterna Carina gjort för dem är åter i lager.  
Och modeformgiavren Henrik Vibskov gör möbler modell Mogensen. Fredericia Furnitures limiterade Fringy edition visas på Danskdesign i Stockholm i sommar. Läs mer HÄR! Veckans mest ombloggade lägenhet till salu då? Jag bjuder på internationellt blogg-godis á la tribute to Door16 som faktiskt säljer sitt hus som varit både upprinnelsen till, stått för mycket av innehållet i och inte minst bidragit till bloggnamnet i den kontext som banat väg för hennes digitala karriär. Hon skriver om fint om tankarna kring det, separationsångesten och identitetskrisen HÄR. Ha en bra start på vecka 28!
Foto:Bohman Sjöstrand, IKEA, Meryaki, Tine K, Broste. Look de Pernille, HOPE, Door16

Kommentarer

 • Hotell Skeppsholmen är en riktig pärla i Stockholm, mitt i city fast ändå inte och man får lov att bo med hund där vilket inte alltid är så lätt, och allt som Carina Seth Sndersson rör vid blir ju fantastiskt fint.
  Ha en fortsatt fin måndag Frida!
  Kram Anette

 • Em skriver:

  Hej!
  Ibland ser man bordet Norden från Ikea på inredningssidor och bilder. En del av mig tycker det är praktiskt för det kan få plats många runtom och med två små barn är det perfekt under den första kladd och spill åldern. Men har du andra tips på bra och prisvänliga bort?

 • Pernilla skriver:

  Tack för en superbra blogg! Vart kan jag hitta lampan eller liknande?

 • Cillen skriver:

  Denna lampa har jag sökt länge men var kommer den ifrån? Jag är ytterst tacksam om jag kan få hjälp! Trodde det var Lindsey Adelman först men icke….

 • Trendenser skriver:

  Bjursta från IKEA är också tåligt (om du går för det vita) annars är nog Norden mitt bästa budgettips om du vill ha ett riktigt stort bord. Lycka till!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.