Annons

Instaweek

Jag har varit vansinnigt dålig på att uppdatera mitt instagramkonto @trendenser nu under semestern. Kanske mest för att jag själv är proppmätt på alla ”stylade lifestyle bilder” som cirkulerar där och aktivt har valt bort att vara ännu en som postar ångestframkallande bilder på skrytsemestrar i år. Men så fick jag lite vänlig bassning av en kompis igår, för att jag cencurerar för hårt och visar alldeles för lite av mitt eget liv och personlighet här på bloggen. Så, med reservation för att våra första två semesterveckor förutom allt härligt också har innefattat stora portioner tålamodsprövande tvåårstrots och lika många regniga dagar som du har haft – så bjuder jag på en inverterad instaweek med bilder från mitt privata konto. Här är ett par glimtar av vad den första delen av ledigheten har bjudit på. Norrland och västkusten!
1) Semestern inleddes med begravning i Umeå. ”Kan ni vinka till pappa när ni flyger förbi honom i himlen?” Små ord med stor innebörd sagda av en femåring – som ekar i mitt huvud varje gång jag hör någon klaga på vädret i år. 2) Uppslagsannons i Residence med bilder från ett av vårens många stylinguppdrag. Alltid lika roligt att se sina jobb i tryck. 3) Strandväska + stråhattt + skrinda = Vitamin Sea på G! 4) Kristallklart vatten vid svärföräldrarnas lantställe utanför Varberg. 5) Och dessa fantastiska solnedgångar. I love you Sweden! 6) Mina två favoritpersoner skjutsar mig i båt runt Röda Holmen. 7) Jag har börjat följa Paolo Roberto på Instagram. Mitt bästa i flödet just nu. Smärtsamma sanningar som peppar mig massor till träning… 8) … men också till ”life balance”. Ett bra instatips om du tröttnat på inredning och ytligheter är att kolla in: @1paolo2 9) Orange is the new black. Älskar min nya klänning från Busnel. Här på väg till gårdagens date night med Niklas. Nu väntar ett par barnfria timmar av tvätt och städ medan vi packar om väskorna inför nästa veckas resmål. Jag tror alla trogna läsare kan gissa vart det bär av imorgon! 

Kategorier:

Kommentarer

 • Välkomna till Skåne, jag ska beställa sol 🙂
  Kram Anette

 • Anonym skriver:

  Håller med dig om instagrams utveckling sista tiden… Snaaaaark! Det har blivit något löjlig låtsatslivsjippo där folk verkar tävla om att ha det härligast… till randen av åtlöje. Det blir så skruvat perfekt att det saknar trovärdighet till slut. Alla dessa svartvita hem, perfekta kaffekoppar, lyxiga luncher, selfies och konstiga bildvinklar där man typ fattar att de stått på bordet och fotat sina kompisar medans de käkat osv osv osv Orkar. Inte.

 • Jag har följt din blogg länge, och kikat in varje dag . Du är såå duktig och det är så kul med alla tips och ideer . Har sakta förstått vem du är . Min sons bästa vän var det ni fick begrava , och det gör såå ont i hjärtat. Tårarna trillar när jag läser vad lilla femåringen sagt. Ta hand om varandra , och tack igen för en stunds förströelse VARJE dag med din superbra blogg och instagram/ Gun-Britt Markström

 • Emma - By Emma skriver:

  En stor kram Frida. Njut nu av skåne precis som ni njutit av de små stunderna nu. Ses om två veckor! Kram

 • E. skriver:

  helst ingen, men oundvikligt, men absolut inget barn ska behöva vinka till sin förälder i himlen. vila i frid.

 • Maya skriver:

  Mitt hjärta gör ont av första kommentaren. ? vackra bilder dock. Vart är busnel-klänningen köpt. Väldigt fin!

 • Frida skriver:

  Gun-Britt:
  Tack snälla för dina fina ord!
  Maya:
  Jag har köpt klänningen på en butik här i Kungsbacka som heter Seven Days of Fashion, men gjorde en snabb sökning och den verkar finnas på rea här just nu–> https://www.katarinaochvanner.se/p/klanningar/stickade/nina-dress-10426.html

 • lina skriver:

  Tack Frida! Jag har precis själv fått cancer alldeles för nära i familjen. Samtidigt verkar livet rulla på precis som vanligt, om inte bättre, för alla på IG. Mitt liv är i spillror, men hur ska någon se det när allt som flashas är yta? Livet är så mycket mer. Jag önskar dig en fin fortsatt semester!

 • Anonym skriver:

  Jag kan bara hålla med föregående talare! Det fullkomligen kliar i mig av all fejkad och stage:ad spontanitetshärlighet på insta. Samma vinkel på kaffekoppen med påstådd avkoppling (hur hinner du instafota då?!), rufsiga blombuketter (hur länge står de där yviga risbuskarna egentligen i en vas innan de börjar fälla blombad och skapar städningsrace?), påstådda långluncher (blir ju skrattretande när man vet att det är småbarnsmorsor som ofta postar dessa bilder) och så alla dessa besök på s.a.m.m.a fik, caféer och designhotell på Gotland och Österlen och Västkusten.

 • inredningsinsp skriver:

  *klänningen* ha en fortsatt fin semester

 • Anonym skriver:

  Vilken fin blogg 🙂
  Följ gärna min fotoblogg https://misselizabeth.blogg.se. Jag drömmer om att bli fotograf. Lägger upp väldigt vackra bilder och har just nu en tävling där man kan vinna riktigt snygga klädesplagg 🙂

 • Lisa S skriver:

  Hej Frida! Håller verkligen med dig! Inte bara om IG men om vädret o andra småsaker! Har själv varit mkt sjuk o de "nya" sjukreglerna gav mig inget val än att bli sjukpensionär vid 45 åå vilket jag definitivt inte önskade. Har förlorat båda mina föräldrar för tidigt o såg min mamma mycket sjuk innan hon fick somna in. Är så otroligt trött på ytlighet o småsaker. Själv har jag badat nästan dagligen i tre-fyra månader o är ute jätte mkt med hundarna o njuter av att vara i naturen. Följer dig troget o känner att du verkligen är genuin!! Många kramar o njut av vårt underbara Skåne!! Själv bor jag i sydvästra delen av Skåne. Lisa S

 • Johanna skriver:

  Tack för super-tipset om Paolos instsgram – såååå bra! Det bästa tipset i alla kategorier på bra länge.
  Han har så rätt, så rätt.
  Tack!!
  Johanna

 • Annika skriver:

  Skåne är underbart

 • Emma skriver:

  Hej!
  Läste detta inlägget för ett par dagar sedan och så har det inte riktigt kunnat lämna mina tankar. Självklart berör ju 5-åringen. Min dotter har haft cancer och min systers svärmor gick bort 43 år ung för någon månad sedan, men hur känslokall jag än låter så är det tankarna om "proppmätt på stylade lifestyle-bilder" som suttit fast i huvudet. Känner…kanske…också så, men ännu mer på ämnet träning. Troligtvis för att det är "min" bransch och jag ser alla delar av den – på samma sätt som du ser alla delar av inredningsbranschen. Är otroligt intresserad av hälsa, träning och välmående ur ett samhällsperspektiv men tycker inte om "titta på hur mycket/duktigt/bra jag tränar" Många ser denna typ av inlägg som sporrande medan det ger en del andra ångest. Antagligen på precis samma sätt som inrednings/lifestylebilderna gör. För en del är det inspirerande, för andra ångestframkallande. Svårt att hitta en bra balansgång.
  Har nog inte tänkt på det förut, men på sätt och vis liknar ämnena varandra. För mig är grunden i inredning att bygga miljöer där saker fungerar praktiskt och individerna som vistas där mår bra. När man lyfter ut små delar blir perspektivet kanske lite knasigt. Min träningsfilosofi handlar om att hitta varaktighet, långsiktighet och helhetstänk. Lyfter man ut enstaka prestationer så tappar jag intresset. Men det är ju smått omöjligt att i en bild på instagram visa något annat än små fragment.
  Ibland funderar jag också på ordval. Jag använder nog ord som "fantastisk" och "underbar" och småsaker som blåklockor och körsbärsblommor, men försöker undvika de ordvalen i samband med saker som "en dag på stranden" eller "lång-lunch". (Kan bero på att just de sakerna inte riktigt faller mig i smaken ;)) Min tanke med det är just att inte försköna vårt liv, för det är som de flesta andras – barn som inte vill äta lång lunch, som vaknar på nätterna, som inte plockar undan leksaker – jobbsituationer som inte alltid hinns med – hemmabeslut som är svåra att komma överens om….
  Hoppas Österlen ger er fina dagar.

 • Lisa skriver:

  Åh härliga bilder! Och underbar klänning! Hur är den i storlek tycker du? Provade den i 36 och tyckte den kändes ganska vid kring midjan, kanske bara det exet jag testade? Vilken storlek tog du? Tack för en härlig blogg och välkommen till Skåne!

 • Resfredag/Annika skriver:

  Så fruktansvärt, en femåring ska aldrig behöva säga de orden.
  Och tack för insta-tips, ska lägga till honom! Har precis rensat bort en massa konton och behöver lägga till några nya.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.