Annons

Hej från Österlen!

Som några redan gissat blev det en resa till Österlen, i år igen. Varför ändra ett vinnande koncept? Skåne är svårslaget såhär års. Och även om den här sommaren har varit lite ostadigare och regnigare än vanligt så har vi fått några riktigt fina och lediga dagar ihop. Kafferosteriet däremot är inte längre detsamma. Det är säkert lätt hänt när ett ställe växer så snabbt i popularitet som det här har gjort under de fem år (i rad!) som vi besökt det, men hotellet börjar kännas slitet och rörigt. Paret som driver rumsuthyrningen är fantastiska, men den överbefolkade pizzerian och det ständiga flödet av matgäster skapar ett hårt tryck på lokalerna och den tidigare så avslappnade atmosfären. Förlåt! Men det är min ärliga uppfattning och jag måste få det ur mig eftersom jag så varmt har rekommenderat det här stället i många år. Med det sagt bjuder jag på ett traditionsenligt bildsvep från vår semestervecka i Skåne. Enjoy!
Fördelen med att hyra rum i Norrgavelhuset (istället för hotellet) är att man har tillgång till eget kök och en egen uteplats på baksidan. I år kom vi ner i tid för att se vallmon blomma där. Magiskt fint!
Stort plus för det fina utemöblemanget som kom till förra säsongen. Grythyttan FTW!
Vi åker ju mest till samma ställen, men i år tog vi en ny promenad vid havet i Gislöv. Kan rekommenderas!
Och frukosten. Lika god som alltid. Älskar de lokalproducerade godsakerna. Inte minst osten!
Max nästan försvann när han smet ut på åkern. Knappt huvudet högre än alla sticksiga strån. 
Sandhammaren. Vackraste stranden i Sverige? Speciellt den kvällen när det yrde upp en varm dimma som lade sig likt ett naturligt instagramfilter runt sanddynerna. 
En kväll kom ett par vänner från Göteborg över till oss på middag…
Och en annan kväll bjöd Niklas in Kavastu med sällskap på ett glas vin. Han visade sig kunna både kapitalförvaltning och kameror. Tack snälla för alla bra boktips! 
Nytt för i år var ett stort orangeri på tomten, som lyste upp hela innergården när solen hade tackat för sig. Och det ska vi också göra nu. Dags att packa väskorna och dra vidare. På återseende!
 Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Underbara bilder från fantastiska Österlen! Men jag håller med dig, vi hoppade över rosteriet redan förra året då vi tyckte att det var trångt, hetsigt och nertrampat. I år har vi satsat på lite mer undanskymda ställen. Har man släkt och familj här får man bra tips på små pärlor 🙂

 • Magiskt fina sommarbilder!
  Vi har varit där i sommar, inte för att bo utan för att äta, eftersom vi hört att de skulle vara så himla fint och gott där.
  Förstår lite vad du menar utan att ha bott där även om pizzorna var väldigt goda 🙂
  Härlig fredag!
  Anette

 • inredningsinsp skriver:

  Vilka fantastiska sommarbilder!!

 • Hanna S skriver:

  Hemskt ledsen att behöva hålla med men förstår precis vad du menar. Pizzerian känns som ett getingbo på hotellet….
  Fina bilder som alltid dock. Vad använder du för kamera och objektiv?

 • Malmöbon skriver:

  Det är det trista med Österlen, trångt med folk överallt på samma ställen. Även om man ska plocka svamp i skogen kan man ge sig fan på att träffa folk eller se bilar parkerade på ens plockställe. Österlen är absolut bäst i september när det är mindre folk, de vackra äppleträden är fulla av äpplen och luften sval.

 • Pella skriver:

  Hade själv Österlen-premiär nu i sommar. 🙂 Vackert som bara den! Kan rekommendera vårt andra hotell MårtenPers Bo i närheten av Simrishamn med promenadavstånd till liten mysig strand. Supertrevligt! Kramar

 • Helena skriver:

  Vi bodde där under Kristi Himmelfärdshelgen och var jättenöjda med hotellet men fick urusel, på gränsen till katastrofalt dålig service i pizzerian. De behöver absolut rycka upp sig!

 • Maya skriver:

  Vi var också där denna vecka. Hotellet är mysigt och frukosten toppen. Men restaurangen var tyvärr inte vad vi hade hoppats på. Ok pizzor med tyvärr alldeles för stressad personal, till viss del otrevliga. Väldigt synd!

 • Anonym skriver:

  Magiska semesterbilder. Skåne är det bästa alla tider på året men svensk sommar är något extra. Tack också för att du delar med mig av glimtar från ditt privatliv. Förstår dock att du vill poängtera vad som hänt med Kafferosteriet senaste tiden. Är själv en trogen gäst som bott där för sista gången. Inte för hotellets skull i sig (även om jag inte riktigt känner igen mig där längre nu när fingertoppskänslan suddats ut, möbler flyttats på, böckerna i biblioteket ligger i osorterade travar, doften inte är detsamma osv osv) men framförallt för pizzerian och det INFERNO som skapas tack vare alla gäster som springer in och ut, ungar som skriker på parkeringen, oplockad disk på borden och allmänt kaos som råder på innergården. Det är ju inte sådant jag åker på hotell för att uppleva i alla fall. Nej, tack för mig.

 • Carolina skriver:

  Åh, jag som trodde att det bara var jag som var superkräsen. Vilket jag är iofs, men inte mer än vanligt..? Vi bodde på hotellet i början av juli, just tack vare dina rekommendationer. Omgivningen är underbart vacker, kändes som Sveriges svar på Toscana typ. Men hotellet? Nä. Litet och slitet rum, med hotellstädning som glömde lämna rena handdukar och tömma papperskorgarna. Och väldigt smal frukostvariation för oss som inte äter gluten eller mjölk trots påanmälning om detta i flera månader i förväg. Restaurangen, samma där. Otroligt smal meny och som någon nämnde här ovan, stressad och lätt irriterad personal… Nä, ingen höjdare direkt. Tack ändå för tipset, kul att ha vart där, men vi återkommer icke.

 • Therese skriver:

  Någon som kan ge tips på andra pärlor nu när rosteriet gjort sitt? Har bokat rum där och nu känner jag inte för att åka dit. Hade föreställt mig lugn och utrymme för återhämtning…

 • Julia skriver:

  Tyvärr blir det lätt så när folk inte har en aning om vad Österlen har att erbjuda, man tar det som "alla andra" väljer. Och då blir det överbefolkat. Österlen är så mycket mer än bara Kafferosteriet, som har blivit nån sorts hype. Jag var där för första gången förra året och redan då upplevde jag det lite som du beskriver, utan charm. Therese, om du mailar mig så kan jag ge dig några härliga tips! [email protected]

 • Julia skriver:

  Och så måste jag tillägga, åk till Österlen på våren eller hösten när det är mycket mindre turister, det är då ni kommer få uppleva charmen alla pratar om.

 • Anonym skriver:

  Följ gärna min fotoblogg https://misselizabeth.blogg.se. Drömmer om att bli fotograf. Jag lägger upp väldigt vackra bilder och kommer med bra inlägg. Nu har jag ett inlägg hur man färgar ifrån mörkt hår till rött och ett inlägg där man kan ställa frågor till mig om viktnedgång

 • M skriver:

  Var på rostetiet igår. Lugn och skönt på fm.

 • Karin skriver:

  Åh, vilka vackra bilder! Tack! Älskar Skåne, Har just varit där!
  Karin

 • Nettan skriver:

  Härliga sommarbilder!! 😀 😀
  Kika gärna in och läs om mina bästa tips inom en lyckad relation
  —> https://nouw.com/Nettan

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.