Annons

Önskelista juni 2015

Jag tror inte jag var den enda som fick upp ögonen för den här kjolen efter dagens TV-sändning av prinsbröllopet på TV. Sofia i egenskap av dagens huvudperson/par var såklart tjusig i sin klänning från Ida Sjöstedt, men det statement som kronprinsessan Victoria gjorde genom att bära en klänning från svenska H&M’s eko-satsning H&M Conscious till sin brors bröllop var nog det som gjorde allra störst intryck på mig sett i efterhand. Ett väldigt fint ambassadörskap, på flera plan. Och hamnade genast i inspirationsmappen. Min önskelista för juni 2015 lyder som följer!
1) Aristidia. Min senaste mönsterförälskelse. Finns på allt från präglade pennburkar till plädar. 2) I sommar tänkte jag försöka bli lite bättre på att laga mat och att baka. Skrufs magiskt fina skål har därför halkat upp på min önskelista 3) Jag när en febrig dröm om att byta ut vår klappriga lackade parkett mot en mjukt slipad och vitoljad fiskbensmodell med fris. Någon som vet vilken leverantör som är det bästa och vilken golvläggare i Kungsbacka man ska anlita? Tips emottages mot belöning. 4) Tåligt och snyggt Emaljgod(i)s till semesterns alla utflykter. Finns på Granit. Snart i min picnickorg! 5) Signe Persson Melin var min mormors favoritformgivare och det är en åsikt som gått i arv. På min ”drömskelista” till uteplatsen? Den HÄR. 6) Sist men inte minst kjoltyget som blev prinsbröllopets snackis. Jag. Vill. Ha. Från H&M Conscious 2015. Säkerligen helt omöjlig att få tag på, allra helst nu, men så perfekt den vore till junifräkniga ben och sommarsandaler. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Tycker att det gör kungahuset lite mer modernt, så bra drag av Victoria!

 • Linnea skriver:

  Observera att HM-kjolen kom släpptes för ett par månader sedan, och om något bör vara ännu svårare att få tag på nu…

 • Carol skriver:

  Visserligen är detta din önskelista men i allmänhet är din blogg tyvärr bara full av köptips för kvinnor som lever på deras mäns stora löner – vilket visserligen är någon sorts trend i bloggvärlden men ..alltså…suck. När du väl skriver omnågot i en bra prisklass är det alltid som andra alternativ som om man är sämre. Det är så tråkigt Frida..

 • Lisa Mann skriver:

  Tyvärr helt omöjligt att få tag på redan när den släpptes, tycker det är så synd att de gör så.

 • Frida skriver:

  Hur fint plock som helst!
  En liten passus till Carol ovan: Jag har väldigt svårt för kommentaren "för kvinnor som lever på deras mäns stora löner". Det finns unga, framgångsrika tjejer idag som mer än gärna spenderar sina pengar på fina, ibland dyra, saker. Själv unnade jag mig en Stella McCartney-väska när jag skrev kontraktet för min första tillvidareanställning vid 24 års ålder.
  Det är absolut ingen självklarhet att kunna köpa väskor för tusentals kronor men argumentet att kvinnor lever på deras mäns löner är inget annat än förlegat.

 • A skriver:

  Ang. fiskbensparketten så kanske ni kan komma ner i pris genom att köpa parketten via Polen eller något av de baltiska länderna? Jag vet att "folk" gör detta, men jag har dessvärre inga tips kring leverantörer odyl.
  Om det istället är viktigt att tillverkaren är svensk så imponerades jag av Kährs vid ett studiebesök, prima fint (och seriöst och imponerande hållbarhetsarbete)!
  Min moster och hennes man lade in ny fiskbensparkett i samband med en utbyggnad av vardagsrummet i deras 50-talsvilla. Hantverkaren som var verksam i Gävleborg/Uppland kanske även Stockholm var så uppbokad att de fick stå ut med att han kom på kvällstid och hamrade fram till midnatt under veckorna.. Nåväl, resultatet blev urfint och det syns inte det är lagt senare än golvet i de äldre delarna av vardagsrummet.

 • Sara skriver:

  På vilket sätt var d bra att viktoria tog på sig ett H&M plagg efter alla rapport om hur hm och underleverantörer som jobbar för hm utnyttjar fattiga i asien och etiopien?
  Va e det för statement du pratar om? Eller sitter patriotism och stolthet så långt inne i oss att det har blivit normalt? viktoria har makt hon kunde bojkotta dessa kedjor som utnyttjar folk i nöd och inte slicka röven på en av de 10 rikaste männen i världen.
  Och det roliga att alla vidriga bloggare hyllar detta " statement " som robotar utan att ens reflektera men jag antar att för en vit kvinna räcker d att vara fadder åt en söt kambodjansk flicka för att känna sig ännu mer överlägsen och god! You ppl make me puke
  Och snälla tolka inte mitt inlägg som ännu en avudsjuk hater. Jag är ung framgångsrik, vacker och har gott om pengar. Så jag är absolut inte avdunsjuk på dig eller viktoria. Jag vill bara hoppas att ni snälla vaknar!

 • Lisa skriver:

  Hej
  Rekommenderar GolvEk i Kungsbacka: https://www.golvek.se/
  Jätteduktiga, bra sortiment.
  Lycka till!
  /Lisa

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.