Annons

Lookalike: Bänkbord

Fenomenet med bänkbord skulle egentlgen kunna vara föremål för ett helt eget inlägg, modell Trend Alert. Populariteten för långsmala bänkar vid matbordet, fotänden på sängen, som soffbord i vardagsrummet och som avställningsyta/stillebenhörna i hemmet tycks ha eskalerat. Men i väntan på att jag ska snickra ihop ett kollage med den bänktyp jag ser trendar bjuder jag på ett lika-som-bär-tips! Harry Bertoias klassiska modell Bertoia Bench med sitt karaktäristiska stag har nämligen fått ett designsyskon (tipstack till Pella). Eller vad säger ni om Broste Copenhagens Lua? Nog är väl de här lika som bär?

Bänk 1: Harry Bertoia Bench från Knoll, designat 1952 (höjd 39 cm, längd 183 cm)
Bänk 2: Lua från Broste Copenhagen (höjd 46 cm, längd 150 cm)

Kategorier:

Kommentarer

 • Chatrine skriver:

  Kul att det är dags för bänkar. När vi startade vårt möbelföretag för 2 år sen fick vi höra hela tiden att det var tokigt att ha med en bänk. Vi fortsatte förstås ändå 🙂
  Nu börjar vi se att intresset för just bänken växer snabbast. Gött att ha satsat rätt!

 • Spot on!
  Kram Anette

 • Superfina båda två! 🙂

 • Absolut kalkerad… men fina båda. : )

 • Mats skriver:

  Jättefina båda två!
  http://www.spabad.one

 • Gio skriver:

  Beror på. Klart kopierad men kopian är tydligt klumpigare. Tjockare stag och ett extra stag i plagiatet. Bertoias är minimal det är inte kopian. I mina ögon.

  Bänkar är trevligt och klart underskattat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.