Annons

DIY: Fusksänggavel av madrass + påslakan

Jag är gift med en person som har fått för sig att han asvkyr sänggavlar (?) så i ett försök att exemplifiera hur mycket mer ombonat det faktiskt blir om man åtminstone har något vid huvudändan av sängen ställde jag en 80 cm madrass på kant och drog på ett linnepåslakan från Norrgavel. Sen klämde jag bara fast den mellan vår dubbelsäng och väggen. Inga skruvar eller klädda klappar. Just plain and simple. And it worked! Problemet nu är bara att den tillfälliga lösningen blivit permanent eftersom vi inte kan bestämma vilken ”riktig” sänggavel vi ska ha. Tips någon? 
Ber om ursäkt för det korta utsnittet men jag hade bara mitt 50 mm objektiv hemma idag… 

..och för slarvbäddningen. Någon tyckte det var fantastiskt kul att leka kurragömma just precis när jag skulle fånga solkatterna på kuddarna. Hursom, en enkel DIY-idé! Dessutom väldigt lätt att anpassa i färg efter rådande bäddning.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • JENNY m skriver:

  IKEA och Bemz linneöverdrag i urban fit.

 • Hannah skriver:

  Vilket bra tips! Ska genast testas! Är inte så förtjust i sänggavlar med klädda knappar (känns som det gått inflation i dem) och orkar inte mecka med MDF från bygghandeln så ? för detta!!

 • Mia skriver:

  Åh, vilket bra tips! Det måste jag testa 🙂
  Har under ett par veckor kollat runt hur jag ska göra
  en sänggavel.. Och det här var ju bara super 🙂
  Tack! Ha det fint!
  /Mia

 • Therese skriver:

  Vi har en stor tavla som sänggavel och det trivs vi så bra m.

 • Sus skriver:

  Men gud vilket bra tips!!!! Har också jättesvårt att bestämma vilken gavel vi ska ha. Detta blir en perfekt tillfällig (?) lösning. Tack för inspirerande läsning, har nyss hittat din blogg och följt i ett par veckor. Toppen!

 • Alice Haglund skriver:

  fin blogg du har! Kika gärna in min 🙂 blices.se/

 • Vi har en sänggavel och sängkappa från DUX som vi köpte samtidigt som sängen och sen har jag en specialbeställd variant som är djupstoppad från In Your Dreams i Stockholm.
  Klädd i rosa textil från Designers Guild med tillhörande sängkappa (till salu om någon skulle vara intresserad).
  Just nu har jag spanat in sänggavlarna hos Mille Notti, eller funderar på att beställa en ny med "öronlappar" från samma ställe som jag beställde senast.
  Kram Anette

 • Hanna skriver:

  Vilket smart tips, och väldigt fint med linnelakan!

 • Åsa skriver:

  Alltid så fina bilder 🙂
  Angående sänggavel så är jag som din make- fattar inte riktigt vitsen. Och det ser ofta " gammalmodigt" ut. Fast beror kanske på typ av sovrum…

 • natalie skriver:

  men så fint!

 • Catrin skriver:

  Hej, jag arbetar som inredare och tillverkar sänggavlar tillsammans med duktig tapetsör i Göteborg! Så om du vill kan jag hjälpa dig! Du kan få sänggaveln precis som du själv önskar eller så hjälper vi gärna till med ditt val! Vi kan göra flera olika modeller som t.ex. raka, pikerade, djuphäftade… Vi gör ofta med avtagbar klädsel och i härliga linnetyger! Må så gott!

 • Anonym skriver:

  Så bra tips för tex fritidshuset. Nu löser sig 2 problem, sänggavel och förvaring av extra madrass till gästerna!!

 • Emelie skriver:

  Hej! Får man fråga var sängborden på den här bilden kommer ifrån? Ser ut att vara perfekt storlek för vad jag letar efter. Tack på förhand!

 • ullie skriver:

  Har oxå gjort mej en gavel nu jätte kul blir som du säger så mycket mera ombonat o mysigt .

 • Emma skriver:

  Vi tog en spånskiva och klädde den med skumgummi och häftade fast tyg som var samma sort som sängkapporna. Vi satte även fast sänglamporna i den istället för på väggen. Jag tycker det känns mer möblerat med sänggavel och så är den skön att luta sig mot när man läser.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.