Annons

Veckans söndagssummering – v 17 – 2015

Eftersom den förra söndagssummeringen hade fokus på Milano-mässan så blir detta lite svepande på datumen för att fånga upp intressanta snackisar från hemmaplan som inte kom med då. Däremot orkar jag inte med ännu en diskussion och analys på temat lifestyle management. Så jag hoppar över att tycka till om veckans mest hajpade mediesnackis, som springer ur en artikel i Svenska Dagblades bilaga A Perfect Guide. Vill ni förkovra er i den debatten kan ni läsa mer HÄR och HÄR och HÄR. Nedan bjuder jag istället på några av mina favoritnyheter från de senaste två veckorna!
Formex har släppt höstens trendtema som går under benämningenNordic Essence”. Älskart. Jag ser genuint fram emot att åka dit i augusti. 
Pia Wallén hakar på trenden med de nudefärgade och naturliga tonerna och lanserar en ny variant på sin populära Cross-pläd. Det nyafärgnamnet? Kamel.

 
Metro Mode har släppt en ny sajt och en papperstidning för heminredning. Den senare delades ut under veckan som gick. Jag lyckades inte haffa något eget exemplar men jag är sjukt nyfiken efter att ha sett det flotta omslaget med rubbar. Det här kan bli något bra tror jag. 
När jag avnjöt kakbuffén på Svenskt tenns tesalong förra veckan hängdes de här printsen upp inför kvällens öppningsvernissage (och jag svor lite inombords att jag var i Stockholm en dag för tidigt för att kunna köpa de nya verken). Så himmelens fina. Min personliga favorit är denna affisch av Jesper Waldersten som hängs på trälister i maghogny med läderband. Redan slut i lager. Snyggt. 
Och på tal om konst så har Absolut Art haft ett kändistätt vernissage under veckan som gått. Ett turnérande konstprojekt och onlinegalleri som ska tillgängliggöra konst till rimligare priser. Curator för Stockholm är ex-gallersisten Jonas Kleerup. HÄR kan du kolla in och köpa tavlorna.  
Fotografen Pia Ulin är aktuell med en ny inredningsbok som publicerats av bokförlaget Ryland, Peters & Small. Titeln Monochrome Home lär locka en och annan nordbo till läsning. 
Lite branschskvaller då. En leverantör har hintat att en hypad Göteborgsbutik (inga namn nämnda) är på väg att öppna filial i Stockholm men det är inte verifierat än, så jag sorterar det fortfarande under kategorin öronfluff. Vad som däremot är klart och bestämt är att 1) Åhléns City Stockholm öppnar ett helt nytt våningsplan för heminredning den 23 april, bl a med en ny större MUJI-shop om 230 kvm!
2) Royal Design satt spaden i jorden för att bygga en ny designbutik på 900 kvm, med fasad i mässing (!) som öppnar på Solåsen i Jönköping till hösten. Veckans mest ombloggade Hemnet-lägenhet har jag redan visat – därför avrundar jag med en länk till Lovely Life som sprutar ur sig redaktionellt material och nya hemma-hos-besök på löpande band. Kika in HÄR för mer inspo! Ha en fin start på Valborgsveckan. 
Foto: Formex, Pia Wallén, Metro Home, Absolut Art, Monochrome home, RD, LL

Kommentarer

 • Så fint det där trädet är!

 • emiliesbeauty skriver:

  Blir inte dom lamporna jättevarma?

 • Så vacker inredning

 • Härlig veckospaning i vanlig ordning. Synd att just den affischen är slut, annars hade jag norpat ett ex när jag ska dit idag.
  Kram Anette

 • Erika skriver:

  Jag hann klicka hem affischen och den är verkligen så fin som den ser ut! Super nöjd!
  Bra summering!

 • Kanonbra summering som alltid! Och vad kul att du tipsar om lovely life- de gör ett grymt jobb! (Och just idag kom vårt hem upp där :)) https://www.lovelylife.se/blog/homevisits/hemma-hos-emma-mikael/

 • Linda skriver:

  Hej!
  Tack för en fin blogg!
  Vi är i färd med att inreda vår nya lägenhet, men har kört fast när det gäller mattor. Det vore toppen om du kunde göra ett inlägg med lite mattor i budgetklassen.
  kram Linda

 • Pernilla skriver:

  Lite synd att du dom lägger så mycket tid på inredning och livsstil inte orkar (vill?) problematisera det du sysslar med dagligen. För mig är det just problematiserandet som håller oss alerta och gör oss skarpare och mer relevanta i det vi gör. (Hörde din diskussion med Karin Adelsköld i radio för några veckor sedan och fick uppfattningen att problematiserande inte är din favoritgren direkt, kommentaren om modevärlden var ju obetalbar ?) Anyway, hoppas du läst kommentarsfältet till bloggen du länkade till för Elin som skrev April 27, 2015 at 10:16 am, skriver väldigt tänkvärda ord.

 • Pernilla skriver:

  Visst, du har väl varit aktiv, inledningen provocerade mig bara lite för jag fick känslan av att du tycker att inredning och livsstil problematiseras för mycket, och att det kanske skulle vara färdigdiskuterat vid det här laget. Och jag är ju som jag skrev av motsatt uppfattning, jag tycker en ständig diskussion behövs för att ge djup bakom alla fina bilder. Ledsen om jag tolkade in för mycket i det du skrev.

 • Trendenser skriver:

  Nu hänger jag inte riktigt med här. Du kanske inte har läst bloggen så länge men anledningen till att jag inte orkade med att kommentera just denna veckas diskussion var just för att jag varit aktiv i debatten under en längre tid?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.