Annons

Veckans söndagssummering – v 14 – 2015

Då var det söndag igen och dags att ringa in veckans viktigaste nyheter. För nej, söndagssummeringen tar inte påsklov. Eller för att referera till en av de mest omdiskuterade krönikorna i mediebranschen just nu: Dagens inspiratörer på internet och instagram må vara talanglösa nollor och satirmåltavlor i etablissemangets ögon (det är ju öppet för tolkning), men kanske är det också just den där prestigelösheten och ”leveranssäkerheten” Daniel Björk retar sig på som avgör om man tvingas försörja sig på att skriva taskiga texter om andras framgång – eller om man kan försörja sig på sin passion/talang – oavsett vad den månde vara? Jag tar inte åt mig av hans text (aprilskämt?), men jag tycker den är trist generaliserande och raljerande. Med det sagt lämnar jag över ordet till trevligare snackisar. Hoppas ni gillar veckans flöde!

Precis innan påsk släpptes pressbilderen ny badrumsserie designad av Norm ArchitectsKasper Ronn & Jonas Bjerre-Poulsen. Ett minimalistiskt badkar och handfat  och förvaringsskåp tillverkade av kompositmaterial och trä med smäckra ben av stål för Italienska Ex.t.
Elisabeth Dunker och Fine Little Day är aktuell med en rad superfina nyheter och pressbilder. Och nyhet nummer två är att hon kommer flytta in på Spinneriet i vår – så vi blir snart kontorsgrannar. Kul! Men Björnkudden känns som en optisk synvilla på Svenskt Tenns klassiska elefantmönster

Snart är det dags för Milanomässan och mailen svämmar över av pressreleaser. En nyhet jag tror kommer få mycket uppmärksamhet är Ronan & Erwan Bouroullecs nya stol för Vitra. Se förhandsfilm HÄR!
IKEA har skickat ut en samlad pressrelease med sina aprilnyheter. På menyn står bl a en ny förvaringsserie för köket av bambu samt en ny serie skåpsluckor med dolda handtag som fått namnet VOXTORP. Mixade fronter med en rad i trä mot en rad i vitt/eller svart är f.ö. något jag tror vi kommer få se mer av. 
Veckans mest ombloggade lägenhet är defintivt denna tvåa intill Karlaplan som vi ju sett en gång förut. Ni kanke minns det här inlägget? Nu är bostaden till salu igen men med en lite annan styling. Klicka er vidare och låt er inspireras. Ha en skön avslutning på påskledigheten! 
Foto:  Ex.t., Fine Little Day, Vitra, IKEA, Vision Fastighetsmäkleri

Kommentarer

 • Ebba von Sydow skriver:

  Frida – superbra söndagssummering, som alltid! Och du, tycker då RAKT inte du behöver ta åt dig av krönikan. Du är ju ett lysande exempel på att det finns väldigt mycket bortom instagram-bilderna: en grymt driftig, begåvad, stilsäker och smart entreprenör! Äh, jag måste nog skriva nåt om den där krönikan alltså… Ha en fin kväll / Ebba
  PS. Men "björnkudden"?! Nej, DEN fick jag kopia-vibbar på, kändes inte som en fint hyllande tolkning tyvärr…

 • Anna skriver:

  Kompisar undgår Lika som bär-jämförelser?

 • Frida skriver:

  Ebba: Tack!! Ser fram emot att läsa dina tankar om detta.
  Anna: Jag och Elisabeth har aldrig träffats och jag skriver ju att det nya mönstret känns som en optisk synvilla på Svenskt Tenns klassiska mönster så jag förstår inte vad du menar. Likheten är ju precis vad jag syftar på? Kopia är det ju däremot inte fråga om eftersom en björn och en elefant är två helt olika djur – men nog är mönsterbilden/rapporten en flirt med ovan nämnda signaturkudde.

 • Anonym skriver:

  Intressant. Undrar just vad Daniel Björk vill förmedla med sitt instagramkonto? Suuuuperboring enligt mig. Är det fult att vara mainstream? Är man helt tom och lever ett meningslöst liv då? Eller är det viktigt att man är först med något, bär udda kläder, hänger med coola människor, läser svår poesi, reser till en håla i Peru eller har ett Instagramkonto som skapar wow-känsla? Sorgligt att uttrycka sig med att folk är poänglösa kopior (eller vad han nu skrev). Efter sig själv dömer man andra.

 • Helena Aro skriver:

  skrev kommentar ovan… Menade inte att vara anonym ?

 • Amanda skriver:

  Vissa levererar, andra kritiserar. Förstår inte att man inte bara känner tacksamhet över all den gratis(!) inspiration och lärdom (för den som vill granska detaljerna) som finns idag. Ingen trycker ner det i din brevlåda. Dvs, titta på det du gillar.
  Sen är det alltid underhållande med människor som sätter ner foten så hårt att golvet spricker och deklarerar vad som är "rätt smak" – några är duktiga på att se estetik i ting och rum – det år en gåva som andra kan inspireras av och därmed ibland utveckla sin egen. Alla fastnar för det de ser är fint, smaksak. Finns inget att plocka i och diskutera där egentligen. Tråkigt att några vill tränga in prestige och avundsjuka i något så simpelt och fint som inredning. Alla diskussioner stoppas lätt med samma vettiga slutkläm; Inred hur du vill, det är ditt hem, trivs.
  Alltid en härlig blogg Frida!

 • En del av mig kan hålla med Daniel, då svenskar i allmänhet är väldigt trendängsliga och vill gärna göra som alla andra och tyvärr blir det ju inte så unikt, originellt. Fnissade åt sidan om Kinfolks instagramkontonkopior, som Husligheter länkade till…
  Men att skriva elitistiskt, generalisera och anse att mainstream är det värsta man kan vara – vilken prestationsångest han måste ha! Alla kan ju inte vara likadana – proffsfotografer, gå på dyra restauranger, resa till avlägsna udda platser och ha ett coolt jobb i mediebranschen… Eller alla vill kanske inte ens vill?
  Det är ju det som är spännande med sociala medie-världen att alla nu har en röst, alla har rätt att kommunicera – inte bara en elit. Det kräver otroligt mycket mer av alla företag, journalister etc.
  Håller med Ebba ovan, Du är driftig, stilsäker och en fanstastisk professionell entreprenör! Att leverera är mycket svårare än att klaga och klanka ner på andra… Heja dig!

 • Anonym skriver:

  Kolla vilka som har lakat länkningarna till denna krönika på ex. Facebook. Mediemän som själva inte är aktiva eller förstår tjusningen med instagram och bloggar. Klart de tar tillfälle i akt nu att klanka ner på och förlöjliga framgångsrika tjejer på nätet när de själva misslyckas så fatalt på den banan….

 • Lina skriver:

  Kudden en produkt som är väldigt "inspirerad" – så onödigt och pinsamt!

 • Håller med ang Bouroullec’s Belleville men är ändå snäppet mer imponerad av Arik Levy’s nya böjträstol Split för producenten Ton. Modernare variant av böjträstol där man inte bara böjt utan även splittat/klyvt trät och böjt åt olik håll. Vilket hantverk och en riktigt snygg stolserie om 3 olika varianter varav en med stoppad/klädd sits.
  Split från Ton alltså, en kommande hit!
  Kram Anette

 • A-mamman skriver:

  Jag tycker krönikan har en poäng även om det inte är Instagrams fel om vi är mainstream allihopa. Tvärtom är det ju en källa till inspiration och att upptäcka nya platser, maträtter, människor. Men även jag kan undra hur många citrusfrukter på marmorskärbräda jag orkar se. Eller nybakat bröd på en mörk, kanske lite mjölig, bordsskiva med en linneduk som skrynklar sig i ena hörnet av bilden. Det är snyggt men kanske inte så spännande? Helt klart finns det många (för många?) som har samma intressen och i vissa fall talang.

 • Ebba skriver:

  Som mönsterformgivare själv så blir jag lite glad när jag ser kudden! Lägger man elefanten och björnarna bredvid varandra så är skillnaden tydlig i mönsterstorlek, mellanrum och förstås motiv. Men det finns ett släktskap! tycker till och med att björnen är bättre…får man säga det, eller är det att svära i kyrkan:-)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.