Annons

DIY: Väggdekoration på gardinstång

Jag tycker det är så vansinnigt svårt att hitta något fint och” bekvämt” att hänga som dekoration ovanför sängen. Det sistnämnda beror mest på att att jag dras med en löjlig noja över att tavelramar med glas skulle kunna lossna och ramla ner på mitt huvud under natten (sannolikheten för det, va? Inte så stor… Men det spelar liksom ingen roll). Därför blev jag oväntat inspirerad av den här väggbonaden via JM’s blogg Hitta-Hem, i form av en Kimono från Love Warriors. Så himla smart upphängning dessutom, med IKEA’s nya gardinstång SANNOLIKT. Bra idé, som även funkar för andra fina tygstycken.  
Inredning och styling: Pella Hedeby och Marie Ramse Fotograf Kristofer Johnsson

Kategorier:

Kommentarer

 • Holly Hold skriver:

  Lovely, restful, compelling.

 • Anna skriver:

  Ha ha ha av exakt samma anledning har jag inte heller vågat sätta tavlor över sängen. Skönt att höra att det är fler som delar den här knäppa tanken 😉 Anna xx

 • Madde skriver:

  Precis det hände just mig. Sov gott i sängen när plötsligt tavlan ovanför föll ner. Som tur är gick inte glaset sönder! Nu har jag en huvudgavel gjord hos en tapetserare i fint sammetstyg (också ett bra tips;) )

 • Bodil skriver:

  Superfint! Jag skulle vilja veta hur de trollat bort metallfästena? Om det är digitalt trollat eller om pinnarna håller för att sätta en sådan åt-båda-hållen-skruv? Våldigt bra idé i vilket fall. Di e duktiga di dära.

 • Frida skriver:

  Det står på bloggen att de har använt sk. skruvstift för dold upphängning. Torde funka med lätta textilier, utan att man riskerar att vakna med en pinne i huvudet 🙂

 • Ovanligt och fint, tror inte jag har sett något liknande förut.
  Gillar själva stången som säkert kan användas till mycket annat också som behöver hängas upp snyggt.
  Kram Anette

 • Johanna skriver:

  Jag har samma gardinstång som klädhängare i min vansinnigt smala hall. Man kan förstås inte hänga alla sina vinterjackor på den men den håller för en hel del och snyggt är det om jag får säga det själv!

 • Nina Haskovec skriver:

  Fin idé! Men angående din rädsla kan jag säga att min vän vaknade av ett brak, förstod inte vad det var och somnade om. På morgonen såg hon att tavlan över sängen ramlat ner mellan säng och vägg. Så det KAN hända, och det räcker ju 😉

 • Sofia skriver:

  Ett tips om du vill ha tavlor bakom sängen – ha dem på en tavellist och sätt fast dem i en krok i väggen! Ska mycket till för att de ska trilla ner då tror jag.

 • Anna skriver:

  Jag och min man fick en ganska stor och tung tavla i huvudet en natt för några månader sen. Jag blödde som sjutton och min man fick en gigantisk bula i pannan. Det sjukaste vi varit med om…

 • Har exakt samma noja , min man med, så hos oss finns det INGA tunga grejer över sängen, utan vi har lätta canvastavlor där istället. Samma sak med väggytor ovanför dörrar och övanför balkongdörren, där hänger det en gardinstång i trä som väger noll och ingenting 😉
  Faktiskt inte så konstigt, finns tom inom feng shui att man inte ska ha tunga saker eller snedtak eller annat "hotande" ovanför sängen. Hur som, detta var ju VERKLIGEN snyggt och ganska så ovanligt 🙂
  Kram,
  Monica i Rom

 • Susanne skriver:

  Nämen akta dej, en trästång kan också ramla ner i huvudet på den som sover ?!
  Skämt åsido så ser det fint ut.
  Susanne

 • Alexandra skriver:

  Hej. Jag undrar över väggfärgen. Skulle man kunna få veta vad det är för färg och vart den är köpt?
  Alexandra

 • Louise skriver:

  Hittar inte gardinstången på Ikeas hemsida? Vill köpa och hänga upp barnens koreanska folkdräkter. Vackra och fina minnen!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.