Annons

Veckans söndagssummering – v 11 – 2015

Ännu en laddad inredningsvecka att lägga till handlingarna. Här kommer en summering av några minnesvärda nyheter och snackisar som kan vara bra att ha koll på från de senaste sju dagarna. Förutom de sedvanliga produktlanseringarna bjuder jag på ett kommande filmtips för designnördar. Enjoy!
Skultuna förlänger samarbetet med Lara Bohinc i form av en Summer Edition i rosa och turkost. Lara har inspirerats av färgerna i Adriatiska havet, där hon tillbringat många somrar. 
 
Louis Poulsen lanserar en limiterad och tillfällig kopparutgåva av designlampan PH 3½-2½ designad av Poul Henningsen. En klassisk bordslampa med boostat samlarvärde?

Efter att ha tittat på den här nya reseguiden från Kuoni där svenska keramikern Anna Westerlund visar upp sin studio i Lissabon och sina bästa guldkorn i staden blir jag inte bara sugen på att resa till Portugal i sommar, utan också på att kika närmare på hennes fina keramik. Så inspirerande!
Sandbergs Tapet har släppt en fin trendrapport för våren 2015 i PDF-format där man ringat in fyra aktuella inredningsstilar. Nordical, Personal, Historical och Botanical med exempel och tips på varje tema. Läsvärd

 
Fritz Hansen har släppt nya pressbilder på nyheter i möbelserierna PK 80, PK 33 och PK 91. Vårens hetaste material förutom de nya brungrå marmorskivorna är inte läder utan canvas! Avslutningsvis läste jag en intressant artikel i Dagens Industri, som visade interiörerna från den kommande storfilmen ”Ex Machina” med svenska Alicia Vikander i en av huvudrollerna. Inspelningsplatsen (i Norge) är en spektakulär sak fylld av designklassiker och har fått form- och arkitekturvärlden att tappa hakan. Läs och se mer HÄR
Foto: Skultuna, Louis Poulsen, Sandbergs, Kuoni, Fritz Hansen, DI.se 

Kommentarer

 • Hade inte en susning om att Skultuna har förlängt samarbetet och släppt en Summer Edition, så fin! 🙂

 • Anonym skriver:

  Älskar dessa från Skultuna och nu förstår jag varför! Jag tycker ju så mycket om Lara Bohinc och hennes smycken från förr, som bär samma känsla i solar eclipse serien till exempel! KUL!

 • Stefan skriver:

  Tycker jag du ska göra. Är själv jävligt sugen på Portugal. Haft vänner som bott i Lissabon och verkar vara en riktigt skön stad.

 • Living by Miriam skriver:

  vilket spektakulärt hus, verkligen läcker arkitektur och "rätt" i tiden med ensamheten i naturen 🙂

 • Charlotte Bladh skriver:

  Är också sugen på Portugal. Vi var på väg dit i vår men det blev en vändning i resandet pga jobb. Men snart ska jag dit! Hojta om du hör talas om någon mässa eller liknande!

 • Ida skriver:

  De där lyktorna från skultuna var verkligen fina, skulle passa väldigt bra hos mej i turkost 🙂

 • Sara skriver:

  Vågar man fråga va poulsen lampan kostar? Jag vågar inte mejla de och fråga :$ undrar om du vet svaret istället? E d samma pris som på icke limited? Hade lätt lagt månadens spar på en sådan adoreable "varesle"

 • Fanny skriver:

  Åh vad vackra de där lyktorna är har aldrig sett de förut, men känner nu ett väldigt vill ha begär över dem.

 • Ann skriver:

  Så snyggt!!

 • Josephine skriver:

  Å så mycket fint! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.