Annons

Sätt guldkant på påsken

Jag förstår att det kanske känns tidigt med påsk, men faktum är att det bara är tre veckor kvar och för att de specialmaterial jag har använder inte ska ha sålt slut innan du har hunnit planera årets DIY och dukningar så smygstartar jag redan nu. I samarbete med Panduro har jag testat några nya påskidéer för dig som känner att det det traditionella inte passar. Här är ett gäng superenkla idéer!

Testa ett nytt mer minimalistiskt grepp och låt långhelgens alla dukningar få guldkant med hjälp av decoupage, hobbylack, papperslera, porslinspennor och vita fjädrar. Måla frukost- eller lunchäggen i guld med en äggmålare och lite hobbylack. Eller testa metallicblad och decoupagelim! 

Idén nedan sprang jag på via Pinterest. Gör vackra fjädrar av papperslera! Knåda och kavla ut en bit lera (ungefär lika stor som en femkrona) forma den till en fjäder och klipp fjädrar med en sax, skär sedan till formen / konturerna med en kniv. Låt torka plant över natten.

Låt fjädrarna agera servett-tyngder eller gör små hål i toppen och häng dem upp-och-ner i ett påskris, eller som vi gjort i en blomsterdekoration ovanför bordet. Varva med vita tunna fjädrar för en effektfull mix. Vi fäste de tunna fjädrarna med krokar av hårdare ståltråd. Lycka till!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se presenteras i samarbete med Panduro

Kommentarer

 • Sofia Paumgarten skriver:

  åååh…..
  Var kommer de fina skedarna ifrån?

 • Frida skriver:

  Sofia: Skedarna kommer från Ferm Living

 • Hannah skriver:

  Kanonsnyggt! Gillar inte påskkycklingar men ett guldägg kan jag tänka mig 😉

 • NY SÄNG – MITT RUM – INSPIRATION INREDNING https://nouw.com/hanshen/new-bed-18039513

 • Anna skriver:

  Riktigt snyggt! 🙂 Guldägg <3

 • Emelie skriver:

  Åh vilka fina muggar! Vart kommer dom ifrån?

 • Helena Lyth skriver:

  Jag gjorde precis ett moodboard på bloggen över årets påskpynt, -pyssel, -dekorationer. Mycket nöjd med färgskalan och känslan.

 • Amanda♥ skriver:

  Superfina bilder! 🙂

 • Ann skriver:

  Jättefint!! Blev lite sugen på att pyssla nu :-))

 • Villy skriver:

  Snyggt! Fina Enso muggar från Aida 🙂

 • Kerstin skriver:

  Väldigt fint pyssel Frida!!
  Här ska härmas!!

 • Anna Hansson skriver:

  Supersnyggt med guldägg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.