Annons

Veckans söndagssummering – v 8 – 2015

Dags att riva av ännu en söndagssummering med branschsnackisar ni inte får missa. Vecka 8 har bjudit på en blandad kompott av allt från juridiska nyheter till lanseringar att lägga på minnet. Här har ni mina viktigaste noteringar från de dagar som gått. Låt oss börja med den tråkigaste av dem. Storbrittanniens regering lät nämligen meddela att det upphosvrättsliga skydd som gäller för designmöbler i övriga Europa (dvs 70 år efter upphovsmakarens död) inte kommer att börja gälla i deras land förrän 2020.
Replica-företagen har därmed fått ytterligare fem år på sig att förstöra försäljningen och andrahandsmarknaden för designklassiker. Trist! Ovan ser ni ett orginal i jubileumstappning. Fritz Hansens indigoblå Ägget-fåtölj klädd i Kvadrats tyg tillverkas enbart i 999 numrerade exemplar.  
IKEA har smygvisat bilder från en ny inredningsbok. Hitta del 1 som ska innehålla en hel del inspirerande bilder på förvarinstemat. Boken kommer att kunna köpas i varuhusen från och med april.
Eco BT är aktuella med en ny kollektion tapeter med textil känsla. Se fler bilder HÄR!
New Works har kommit med en rad belysningsnyheter i februari. Lampan Kizu av Lars Tornøe verkar vara bloggarnas favorit. 
Rörstrand meddelade i veckan att de ämnar utöka Marianne Westmans populära och numera klassiska serie Mon Amie. I sommar lanseras ett tårtfat, en ny skål och en vacker kanna!
Veckans absolut mest blogghaussade nyhet är dock ändå den kommande IKEA-kollektionen NIPPRIG vars pressmeddelande gick ut i måndags och sedan spreds som en löpeld på nätet. Oerhört fina pressbilder (se alla HÄR) och en sammanhängande serie med material som känns helt rätt i tiden. En av veckans mest ombloggade lägenheter då? Svårt. Jag fastnade för denna sekelskiftespärla som är till salu hos Fantastic Frank. Se mer HÄR och ha en fin start på vecka 9!
Foto: Fritz Hansen, Eco BT, New Works, Rörstrand, IKEA, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Klickade vidare på Ikeas nippriglänk.
  Fantastiskt fin kollektion!
  Men…Man blir ju helnipprig av de låga priserna, inga designpriser precis Hattarna t ex kunde väl minst ha kostat det dubbla, eller?

 • Arlen skriver:

  Åh, det är så svårt med dom där kopi-möblerna… Förstår såklart att folk ska respektera en konstnärs design, men hela branchen är så elitistisk och ekskluderande, vissa av priserna blir ju rent av löjliga, visst kan jag gå ner och köpa mig en designstol men varje gång jag är på väg att dra kortet känns det som att det står någon bakom ett hörn och asgarvar över hur lättlurad jag är… Jobbigt! Nu när du nämner jubileumägget i endast 999 eksemplar – gjort för att några få ska känna sig utvalda och resten avundsjuka, det är så tråkigt. När andra märken då gör något liknande för att det ju finns en stor marknad för det hamnar dom i "lika som bär" inläggen och det blir nästan lite pinsamt att köpa det billigare alternativet. Så tråkigt att inrednings branchen är så, tycker inte det är helt lika utpräglat i tex. modebranchen. Bara lite tankar sådär… 😉
  Hur som helst – härlig söndags-summering som vanligt! 🙂

 • Men åh vad glad jag blev när jag såg att du hade länkat till mitt inlägg, gulle dig! Jag är verkligen förtjust i NIPPRIG jag med. SÅ otroligt mycket snyggt!
  Kram Kristin

 • simon skriver:

  Härligt med utökningen av serien för Rörstrand! väldigt fin serie som verkligen förtjänar en utveckling!

 • Linda skriver:

  Men satan i gatan vilken fantastisk tapet, den där hundtandsmönstrade saken! Det var kärlek vid första ögonkastet. Tack för tipset Frida 🙂

 • DecoMillAntik.se skriver:

  Helt otroligt vad fina bilder och saker Du lägger ut!inspirerande!så snyggt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.