Annons

Veckans söndagssummering – v 6 – 2015

Tro det eller ej för oss som levt i ”möbelmässebubblan” under den gågna vecken, men det har hänt saker utanför den också. Här kommer en summering av veckans snackisar och nyheter i bloggosfären samt ett par lanseringar som ni inte får missa i tsunamin av nyheter från Stockholm Furniture Fair. Häng med!
När jag hör varumärket ByNord tänker jag omedelbart på textila fotoprints med djurmotiv men efter att ha sett vårens nyheter bör jag nog fundera över det. Härliga bäddset och handdukar med skön struktur, snygga vaser och detaljer som väcker ha-begär! Extra plus för fina miljöbilder. 
Danska restaurangen Noma är världens högst rankade restaurang med stjärnor i Guide Michelin. Nu har restaurangen skapat ett tillfälligt hem på Mandarin Oriental Tokyo som inretts med Hans J. Wegners CH46-stolar och specialbeställda bord från Carl Hansen & Son. Dessutom har man tagit fram ett nytt porslins och bestickset som kan köpas HÄR!
Parallellt MED möbelmässan passade IKEA på att ha pressvisning för sin kommande kollektion Sinnerlig, signerad Ilse Crawford. Den mest glädjande nyheten förutom att just precis allt var toppensnyggt är nog att produkterna kommer att få finnas i sortimentet en längre tid – vilket förhoppningsvis gör att de kommer produceras i så pass stora volymer att det finns chans att få tag på grejorna. Hurra för det!
Nystartade Eligobox satsar på designsamarbeten och exklusivt utvalda blommor som levereras direkt hem till dörren. Veckans fredagsbukett på prenumeration, typ. Flera spännande designsamarbeten står att vänta. Första bukettkollektionerna levereras i en designad box av min favoritillustratör Lovisa Burfitt!
Stort grattis till übercoola Monica Förster som för andra gången kammade hem Elle Decoration Awards som årets formgivare. Hon är så jädrans duktig, vältalig och vass att ordet välförtjänt inte räcker till. Missa inte hennes Design Talk HÄR. I måndags delades ju även andra priser ut. Hela listan hittar du HÄR
Inredningsbloggen Seventeendoors aktuella söndagskrönika behandlar moderskapet och dess perfektions- och prestationsångest. På ett befriande vis. Jag tror också det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något universalrecept och att ha respekt för att alla är olika. Hur vi dömer och kommenterar andras livsval säger oftast mer om oss själva och våra egna tillkortakommanden än dem vi kritiserar.
Veckans bästa nyhet för oss som har en hatkärlek till de praktiska (och fula) men ack så användbara blå IKEA-kassarna. Danska Herman Cph’s idé är att tillverka liknande stora och tåliga bärpåsar, fast av snygga av spilltyger från Kvadrat. Så smart! Mer info HÄR. Tipstack till Em
Avslutningsvis vill jag påminna om Tant Johannas kulörkollektion för Sadolin, som bjuder på många fina interiörbilder (plåtade hos Östling Schedin, min granne på Spinneriet) och så stänger vi veckans sändagssvep med en ombloggad detaljbild från den här lägenheten lägenheten från Alvhems register. Stylad av Team Sarah Widman. Ha en skön start på (sportlovsvecka) 7!
Foto: ByNord, Noma, IKEA, Eligobox, Förster, Trendenser, Herman Cph, Sadolin, Alvhem

Kommentarer

 • Axel skriver:

  Ruskigt oinspirerande…

 • Axel skriver:

  Syftar på Alvhems lägenhet

 • Anette Starby skriver:

  Men vad roligt att Ikea ska få snygga kassar och då kommer jag köpa flera stycken :-).

 • Frida skriver:

  Anette: Ikea ska inte få nya kassar. Herman CPH gör snyggare varianter på deras modell som de kommer sälja i egen regi ?

 • Håller fullständigt med dig ang Monica Försters förträfflighet.
  Pressdagen i Sthlm i måndags fullkomligt ägdes av Monica från morgon till kväll med visningar av nyheter designade av Monica dör Monica själv deltog. Jag tänker främst på Unna Chair för Zanat och nya soffan för Fogia, och såklart prisutdelningen på kvällen där Monicas servis In White In Blue för Rörstrand dessutom fick pris för bästa produkt för det dukade bordet. En kväll som verkligen var en HISS och ingen diss och som ägdes av Monica :()
  Kram Anette/ Inredningshjälpen

 • Linn skriver:

  Den lägenheten, lägg av perfektion. Borden och elementet så snyggt.

 • Nicklas skriver:

  Ha-begär är bara förnamnet! Underbara skapelser och inredningsdetaljer, ge mig allt! 😀

 • Julia skriver:

  Inspirerande blogg!

 • Esse skriver:

  Åh vilket köpbegär jag drabbades av vad det gäller kassarna…. tills jag såg priset. 795:- :/

 • Tant Johanna skriver:

  Tack för en mycket bra summering! Kanske något partisk eftersom att jag fick vara en del av den 😉 TACK!

 • jayla skriver:

  Hej! Jag behöver lite hjälp med några inredningstips… Jag har en mörkbrun soffa hemma (IKEA:s KIVIK, https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S89896991/#/S09884949) och funderar på vilka kuddar jag ska ha till. Det senaste året har vi kört på mycket färgglatt i vardagsrummet (i kombination med mörkbruna möbler) men vi börjar tröttna lite på så mycket färger och vill ha något mer neutralt. Vi tänkte köra guld och svart på smådetaljer, lyktor, ljus osv men kuddarna känner jag mig helt lost på. Vad passar till en mörkbrun soffa?

 • Ännu en fin summering, tack för det! Ha en fin vecka!

 • Hurra för snygga och praktiskt bärpåsar!! Har också hatkärlek till IKEAs så hade varit kul med ersättare att endast älska 🙂

 • Hanna skriver:

  så snyggt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.