Annons

Stockholm Furniture Fair 2015 ♥ Ilse Crawford

Så, då var det äntligen dags för mig att rapportera från Stockholm Furniture & Light Fair 2015. Vi börjar i entréhallen tycker jag. Inte minst eftersom det var där årets Guest Of Honour Ilse Crawford gjort sitt avtryck. Istället för en klassisk installation valde hon att nyttja ytan till något mer funktionellt. En plats för rekreation, avkoppling, uppkoppling och minst ”lladdning av batterier”. Både bokstavligen och bildligt talat. 
Bakom dessa väggar öppnade sig ett landskap av sittplatser som bjöd in till vila, eftertanke och (att döma av hur det nyttjades) laddning av mobiler och uppladdning av inspirationsbilder via sociala medier. Jag vet inte hur många jag såg som instagrammade från den här ytan. 
Här var smackat med folk, hela dagarna. Hur jag lyckades fota interiörerna utan människor? Jag ställde klockan och gick upp en timme tidigare! 
I filmen som jag lade upp häromdagen fick ni ju se delar av det här men det kanske är kul med stillbilder som ger en överblick också, inte minst för er som inte kunde åka i år. 
Ilse hade två assistenter som höll ordning på alla prylarna och diskret ställde tillbaka sådant sådant som flyttades runt av praktiska skäl.Dessutom misstänker jag att de höll stenkoll på vad som skrevs på väggarna. Besökarna uppmuntrades nämligen fylla i och sätta upp lappar med svar på de frågor hon ställt som rubriker på korkväggarna. Kul idé som väckte många tankar!
Här och där skymtade även hennes kommande kollektion för IKEA, Sinnerlig, som släpps i höst. Den övrgripande känslan är svår att gånga på bild men den röda tråden (förutom det återkommande röda) var mycket kork, mycket växter, mycket väggkollage och framförallt en härlig känsla av inkluderande. Man kände sig som hemma. Applåder från mig!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Robert skriver:

  En av de nya restaurangerna på Tredje Långgatan i Göteborg, Taco & Tequilas, verkar verkligen ligga rätt i tiden om man jämför med kommande kollektion från IKEA.
  https://elinlannsjo.blogspot.se/2014/10/tacos-tequila-och-tre-stallen-till-pa.html

 • Anonym skriver:

  Kommer det kanske vara någon sån här tillställning i göteborg snart?

 • Fantastiskt fint! Lagom jetlaggad efter USA-resan har jag satt mig tillrätta för att njuta av din raportering från mässan. Vad roligt att se Detaljerat från Ilse Crawfords lounge… Tack för det! Kram Johanna

 • snyggt skriver:

  Tips på riktigt snygga designlampor som passar ihop med loppisfynd.

 • Anna skriver:

  Tack för att du tog dig tid att besöka vår monter! Jag visste att Du var i krokarna men jag blev sjuk och kunde inte ta emot dig :(. Hoppas vi får tillfälle att ses framöver. Jag undrar också om det är ok att jag kopierar och använder dina bilder när jag lyfter upp dina inlägg på FB och LinkedIn?
  Hej fr Anna Levin / Fogia

 • Trendenser skriver:

  Helt ok! 🙂 Hälsningar Frida

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.