Annons

Lookalike: Papperslampor

När vi ändå är inne på fina papperslampor måste jag hålla med Anette att min första reaktion på den senaste tidens blogghyllningar av René Barbas lampa för Ligne Roset (som visades på Parismässan för några veckor sedan) var att den är vä-hä-ldiigt lik Bertjan Pots lampa Pion Light från Wrong for Hay. Båda är tillverkade av ett brandsäkert pappersliknande material med en näst intill identisk kontur, som träs över en LED-lampa med liknande veckformationer. Och säljs i två olika höjder/storlekar. Den ena applåderas av internationella storfräsarbloggar som Design Milk och Dezeen liksom svenska Lotta Agaton, medan den andre har fört en betydligt mer undanskymd tillvaro under en längre tid, men visst kan vi väl konstatera att de här är lika som bär? I synnerhet de vita varianterna utan mönster
Lampa 1: Bertjan Pots Pion Light från kollektionen Wrong for HAY 
Lampa 2: René Barbas nya lampa för Ligne Roset

Kategorier:

Kommentarer

 • Cecilia Engman skriver:

  Saknar prisuppgift som alltid brukar stå under bilden! Mvh Cecilia

 • Frida skriver:

  Cecilia jag hittar inget pris på den nya lampan från Ligne Roset eftersom den är så ny (lanserades på Parismässan) men HAY’s lampa kostar från 1400 kr

 • Phjuuu, då var jag alltså inte helt ute och cyklade 🙂
  Fredagskram!
  Inredningshjälpen/Anette

 • Bra tips! och tack för en inspirerande blogg.

 • DecoMillAntik.se skriver:

  Fina Lampor!och MASSOR med fin inredning för hemmet här på Din blogg!!
  Trevlig Helg!

 • Linda skriver:

  Hej, har inte detta tagits upp här ganska nyligen, i samband med Voga och jotex?? Just det faktum att när de stora företagen eller designerna kopierar ser vi det som "inspiration" men om "fel" företag eller designer inspireras är det "kopiering". Jag menar definitivt inte att Voga gör något rätt som inte är olagligt eller så, men detta är på något sätt värre av Lignet Rose!!! Eller vad tycker du Frida?
  TACK! För att du aldrig slutar inspirera!! Trevlig helg..

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *