Annons

Mina nyårslöften

Jag tänkte kickstarta 2015 och det kommande 10-årsjubileumsåret med att avge 10 bloggrelaterade nyårslöften. Även om det inte är förrän i september den officiella bloggfödelsedagen äger rum så känner jag att det är dags att utmana och sporra mig själv i mitt skrivande och fotograferande till det bättre redan nu. Håll i er. Här har ni (några av) mina ambitioner med 2015!
 
1) Ett inlägg om dagen
Det finns inget tråkigare än en blogg som inte uppdateras regelbundet. Möjligen en som känns opersonlig. Så jag tänkte utmana mig själv deluxe. Nämligen genom att både försöka posta oftare och med mer eget innehåll. Minst ett inlägg om dagen under hela 2015 är min målsättning…
 
2) …och ännu fler egna bilder!
Att blogga handlar ju inte bara om kvantitet utan också om att leverera kvalité. Och när allt fler publicerar lånade Pinterestbilder och ”samma samma” så gäller det att skapa mer eget material som inte går att hitta någon annanstans, i alla fall inte före mig. Nämligen bilder från min egen kamera. 
 
3) Bra budgettips 
Kanske den mest efterfrågade kategorin från er läsare. Så. Under 2015 lovar jag att bli bättre på att visa bra budgettips. Punkt. 
 
4) Egna hemma-hos-reportage 
Det är en målsättning som jag har haft väldigt länge, och som jag kommer sjösätta under våren. Egna hemma-hos-reportage hos spännande personer och personligheter!
 
5) Göra ett konstprojekt 
Det är så många som tycker att det är svårt att hitta snygga (prisvärda) tavlor och posters till väggarna. Mig själv inkluderad. Det tänkte jag råda bot på genom ett kreativt projekt!
 
6) Spela in en sommarpodd
Sanningen är att detta faktiskt var något jag påbörjade ihop med andra inredningsbloggare redan förra året, men som inte gick i lås. Vi höll nämligen på att kissa på oss av skratt när vi hörde resultatet av våra ansträngningar – så vi strök det hela och tog semester istället. Men jag hatar ju att ge upp. Och nu har jag en ny idé på samma tema, så se till att skaffa er riktigt bra hörlurar inför juni, juli och augusti!
 
7) Arrangera en helgkurs
Inspirerad av Lotta Agatons populära veckoslutskurser har jag snickrat ihop en egen sådan, men inom mitt gebit och specialområde. Har du egna önskemål får du gärna höra av dig innan jag syr ihop kursplanen. 
 
8) Ordna en läsarträff
Jag känner ju de flesta av de svenska inredningsbloggarna vid det här laget, men jag har inte träffat så många av er trogna läsare. Det tänkte jag råda bot på under kommande år. Ni får hålla utkik på bloggen för mer info om detta projekt lite längre fram.
 
9) Nyansera bilden av det perfekta hemmet
Kanske den flummigaste målsättningen för året, men icke desto mindre viktig. Jag har varit inne på ämnet tidigare. Att jag tycker det gått inflation i perfektion, konsumtion och trendhysteri. Årets viktigaste ”trendens” tror jag handlar om att eftersträva en bättre balans och en sundare syn på boendet. Det är något allvarligt fel när den gemene inställningen är att man måste renovera sig (o)lycklig och maxa sig till högsta belåningsgrad för att uppnå idealet av vår tids boendenorm. Samtidigt pratar ju så många om att de inte vill arbeta bort sina liv/småbarnsåren/livskvalitén, men att renovera sönder densamma är helt okej eller? Nej, att försöka bidra till nyanseringen av ”det perfekta hemmet” ska genomsyra mitt 2015. Inklusive en personlig utmaning som jag nog måste hålla tyst om ett tag till. 
 
10) Fira 10-årsjubiléet på flera fronter!
När jag startade den här bloggen, en sen kväll i ett litet studentrum på typ 9 kvadratmeter, så hade jag ingen aning om vad det skulle leda till. Om någon hade knackat mig på axeln och summerat de kommande 10 åren hade jag trillat av stolen. Och mycket av allt det roliga som hänt mig har jag ju er bloggläsare att tacka för. Så, räkna med att firandet kommer bli festligt för er. Det är dags att ge tillbaka. 
 
Så. Kom an 2015.
Nu kör vi!

Kategorier:

Kommentarer

 • Hillevi skriver:

  Gott nytt år!!
  Jag har följt din blogg nästan från början. Det har varit väldigt roligt att se utvecklingen och ser fram emot ännu ett år som läsare, låter som roliga nyårslöften 🙂 En läsarträff ser jag fram emot.

 • Claudia skriver:

  Det låter som riktigt bra nyårslöften du kommer med, både för dig själv och läsarna. Ser fram emot att fortsätta att följa dig och utvecklingen som sker 🙂 Önskar dig en god start på 2015!

 • Jojo skriver:

  Å va spännande! Ser framemot 2015…

 • KUL! jag ser fram emot punkterna 2,6 och 7 allra mest. Gott nytt år till dig och din familj!!

 • Gott Nytt År Frida! 2015 låter som ett spännande år. Bloggat i snart 10 år, och jag har följt dig lika länge! 🙂

 • Anna skriver:

  Toppen Frida! 🙂 Ser fram emot samtliga punkters uppdateringar under 2015. God fortsättning!

 • Hanna skriver:

  Vilka toppenmål, och det bästa av allt är ju att det gäller bloggen så att vi som läsare får ta del av alltihop! Heja dig!!

 • Gott Nytt 2015 Frida!
  Beundrar din självdisciplin och klart utstakade målpinnar
  inför det nya året.
  Själv har jag inte gett några speciella löften mer än att jag
  på det stora hela ska göra mitt yttersta och allra bästa jag
  kan för att 2015 ska bli ett bra år.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Carolina skriver:

  Åh Frida DU ÄR SÅ JÄKLA BRA OCH INSPIRERANDE! Det är nästan så att jag vill börja blogga igen. På nytt. Men, jag lämnar den ädla konsten att blogga till dig eftersom du gör det _bäst_.

 • En som hängt med sen 2008 skriver:

  Betvivlar inte en sekund att du kommer genomföra varje punkt. Det är ju lite snack och mycket hockey hos dig jämfört med många andra bloggare som lovar rundt och håller tunt ;-))

 • Sandra skriver:

  Detta låter ju helt briljant! Som trogen läsare ser jag framemot samtliga punkter på listan. Men kanske särskilt nr 3 då vi går på en tajt föräldraledig/CSN-budget hemma men vill ändå ha det snyggt och trivsamt omkring oss. Kram och gott nytt år!

 • Anna L. skriver:

  Å, vad spännande det låter! Jag hejar på dig! 🙂

 • Nini Tjäder skriver:

  Låter toppen!

 • Li skriver:

  Åh vad spännande! Ser fram emot ett nytt bloggår och får samtidigt passa på och tacka för året som gått och all inspiration som du bidrar med!

 • Mia skriver:

  Låter riktigt spännande:-) Följde din blogg för många år sedan och hittade nu tillbaka strax innan jul. Ser framemot härlig inspiration. Både inredningsmässigt och företagsmässigt?
  Gott nytt år.

 • Anncha stiligahem skriver:

  Grattis till tio år som bloggare. Jag har följt dig sedan nästan allra första starten. På den tiden då det inte fanns så många svenska inredningsbloggare – det glädjer mig att du planerar för nya utmaningar och fortsätter att utveckla bloggandet och inte tvärt om. Det är strongt. Inredningsmässigt drar vi kanske åt olika håll, men jag finner ändå alltid din blogg så fin. Och så är du som person fantastisk, generös, öppen och genomtänkt. Jag var otroligt glad över att få delta i bloggforum i våras. Och ditt initiativ nu för läsarna visar bara ditt stora hjärta. Ser fram emot att fortsätta följa dig!

 • Anna-Maria skriver:

  Vad roligt och inspirerande! Jag fortsätter att läsa din blogg och följa dig och jag kan lova att bli bättre på att kommentera under 2015!

 • Virginia skriver:

  Uhh, I like it! Gillar allt och ser fram emot följa dig även detta år! Gott nytt Frida!

 • Hanna skriver:

  Härliga målsättningar! Jag gillar drivna och engagerade människor – du är verkligen en. Har följt dig sen start och du har alltid hög leverans! Keep up the good work 🙂

 • Gott Nytt År!
  Du är verkligen en förebild Frida, ska bli kul att fortsatt följa dig och se dig fullfölja dina planer. Jag tvivlar inte en sekund på att du inte skulle ro dem alla i hamn. Hoppas vi ses under våren. Kramkram

 • Fru Minimalist skriver:

  Du får gärna höra av dig om du vill göra ett hemma-hos-resportage hos oss – Minimalisterna 🙂
  Vi visar gärna att ett hem kan vara ombonat, hemtrevligt och fint inrett trots att vi försöker minimera antalet prylar och onödiga saker i hemmet. Vissa har en bild av att minimalistiska hem är opersonliga, sterila och med fåtal möbler. Den myten råder vi gärna bot på! 🙂
  Inom kort är vi tre i familjen och det ska bli oerhört intressant att se hur det går att leva minimalistiskt med en bebis i familjen.

 • tina skriver:

  Ser fram emot flera av punkterna 🙂
  Gott Nytt År!
  Med vänlig hälsning tina

 • Karin skriver:

  Otroligt intressanta punkter! 2,3,7,8,9!!! Jag hänger på!

 • Anette Starby skriver:

  Bra nyårslöften! Jag ser fram emot dina egna bilder och budgetalternativen. Det är verkligen kul med inredning och gott nytt år!
  Mvh Anette

 • Estela skriver:

  Gott Nytt År!
  Hoppas att alla dina önskningar slår in Frida. Och att detta år, bara kan bli bättre.
  Den här bloggen är en del av mina rutiner varje dag, så det ska bli roligt att följa dina inrednings tips ett år till.
  Många kramar

 • bara anna skriver:

  Jag gillar särskilt punkt 9, ska bli jätteroligt att se vad du har att komma med där.
  Själva gjorde vi ett stort steg i höstas då vi sålde vårt stora renoverade hus mot ett mindre med lite omodernare "snitt". Vi har fått en hel liten gård för ett bra pris och väljer att inte renovera det lite omoderna köket, det är ganska häftigt som det är, inte som hos alla andra, det är roligt. Vi vill leva mer på mindre och det kan vi göra här….
  Gott Nytt År!

 • Anonym skriver:

  Pkt 9.
  TACK!!
  Detta ständiga putsande av lånta fjädrar och den ENORMA stressen som unga människor drar på sig genom att låna sig upp över öronen för att köpa "drömhuset". Inga avbetalningsplaner, inga buffertar, ingen livskvalite. Bostadskarriärhetsen kommer bli vår tids arbetsnarkomani. Jag älskar inredning och design men det roliga är ju att när man kollar på de dyra husen som är till salu på Hemnet så är det bara skalen som är snygga. Folk har uppenbarligen inte råd att fylla dem med något vettigt när de bränt allt de har på bygget/renovering/det som syns från utsidan….

 • Karro skriver:

  Punkt 5 ser jag fram emot!
  Jag målar och tecknar i olika tekniker, trycker upp och hänger kopior på väggen. Min målsättning är att nå ut till andra och kunna sälja prints till bra pris.
  Gott Nytt år!

 • Gott Nytt 2015 Frida!
  Vilka härliga nyårslöften du skriver om! Du är en av mina förebilder & det är alltid lika trevligt & givande att träffa dig på bloggträffar & Formex. Jag firar 8 år med min blogg i februari, det känns stort för mig med!
  KRAM & ha det bästa 2015!

 • Anonym skriver:

  PANG vilken träff rätt i solar plexus. Stressen över bostaden som blivit MITT livsprojekt istället för VÅR familjeangelägenhet. Jaaaaaaag som ska förverkliga miiiiiiig 🙁 Rationaliteten som bortblåst. Titta titta så fint jag ordnat, vilken bra smak jag har, vilka unika fynd jag gjort, vilken virituos till allkonstnär jag är som kan jobba med något helt okreativt och ändå inreda som en expert med koll. Smygläser bloggar och lusläser det finstilta i magasinen. Suckarna när man ser de perfekta hemmen som är välkoordinerade in i detalj. Som jag aldrig lyckas få till. Förstoringsglaset fram! Vad har ni bloggkändisar för detaljer, snitt och stil på möbler, titlar och böcker i bokhyllan?!! Vill förstå och göra likadant så andra tror att JAG har koll… hon vet hon, hon för sig rätt. Ändå… Så ihåligt!! Usch jag vet men säkert är jag inte ensam…. Ska bli spännande att följa debatten!

 • Anna skriver:

  Samtliga punkter ska bli intressanta och roliga och säkert väldigt tittvänliga också. Hoppas även du vill fortsätta att slå slag för slag för hållbarhet, miljömedvetenhet och uppmärksamma oss läsare på slit och släng-tendenserna i inredningsvärlden. Gott nytt år!

 • Annika skriver:

  Så spännande det här kommer bli! Ser verkligen fram emot att ta del av det som kommer. Och gott nytt år!

 • Helena skriver:

  Låter kul o spännande! Ser fram emot detta o särskilt punkten 9. Jag tycker det är så vansinnigt tråkigt med allt likriktat inom inredningsvärlden. Jag vet inte var jag ska vända mig längre för att få inspiration! Och kommer man hem t folk så ser man samma saker…daggvassen, bestlite, tom dixon-lyktan, nagelljusstaken osv osv..zzzzzzzz! Och det är så synd för det är ju vackra saker men känns genast så opersonligt och trååååååkigt! Hemskt också att det är dyra saker som folk tror att de måste ha och ruinerar sig därmed. Du kör ju den grafiska stilen o har varit noga med att hålla dig till den, all heder – jag var en av dem som tyckte det var tråkigt men nu förstår jag varför. Dock har du många copy cats (särskilt i Gbg) och jag tror att det kan vara en utmaning att inte klumpas ihop dör mkt med dem. Personligen tycker jag dina bästa inlägg rent inredningsmässigt är dina pysselinlägg/DIY. 🙂
  Att göra reportage om personliga hem låter toppen. Är så innerligt trött på att se hemstylingreportagen som ser EXAKT likadana ut (ja, även om det är dina duktiga Gbg-kollegor som stylar). Vi behöver nytänk, vågat, utmanande o personligt!
  Kör hårt och lycka till! Inspirerande att följa dig och din framgång!

 • Fann skriver:

  Låter som riktigt bra nyårslöften Frida, blir ju peppad bara av att läsa det! Kommer bli grymt det där ju 🙂 Gott Nytt till dig!! Kram Fanny

 • Anna-yoga skriver:

  Hej Frida! Jag vill bara säga att du är otroligt inspirerande med din höga ambitionsnivå på allt du gör. Jag är inte alls inom din gebit men jag blir väldigt sporrade av dig och att försöka vara lika kvalitativ som du är. Jag ville bara hälsa dig det och jag har följt dig mer eller mindre under de 10 åren! All lycka och glädje till dig 2015!

 • Nathalie skriver:

  Hej Frida!
  Jag har följt dig nästan från start! Tycker otroligt mycket om din blogg och det är den enda blogg jag tittar in på varje dag! Så inlägg dagligen låter toppen!
  Ser mycket framemot veckoslutskursen!!

 • Nathalie skriver:

  Hej Frida!
  Jag har följt dig nästan från start! Tycker otroligt mycket om din blogg och det är den enda blogg jag tittar in på varje dag! Så inlägg dagligen låter toppen!
  Ser mycket framemot veckoslutskursen!!

 • Weronica skriver:

  Gott nytt Frida! Ser fram emot nya spännande inlägg! Fortsätt att inspirera! Kram!

 • Julia skriver:

  Mycket bra ambitioner du har. Jag gillar speciellt punkt 9! Heja dig och gott nytt år!
  Kram

 • Mia skriver:

  Härligt Frida, ser fram emot det! Själv ska jag sporra mig till minst ett inlägg i veckan 😉
  Kram och ett gott 2015!

 • Homeriver skriver:

  Oj, vilka väldigt ambitiösa nyårslöften! Men jag ser fram emot att ta del av det du bjuder på, tack för det! Själv sätter jag olika teman för varje år istället, vad jag ska fokusera extra på under året, men jag ger inga nyårslöften.

 • Hoppas du lyckas med din löften!! 😀

 • IdaJosefina skriver:

  Åh, men så spännande! Ser verkligen fram emot punkt 9, här behövs definitivt en nyansering och diskussion! ?

 • Aniika skriver:

  Vilka bra löften! Och jag hoppas såklart på en "trogen läsarträff" här i Stockholm! 🙂

 • Johanna Hulander skriver:

  Grattis Frida till 10 år med bloggen! Vilken drivkraft du har! Jag ser fram emot helgutbildning i din regi. Jag hinner aldrig med fotoutbildning så det är en önskan från mig (och ett nyårslöfte för min del att genomföra under året)… Allt det bästa till dig och familjen 2015! Kram Johanna, Joel home.

 • Dryden skriver:

  Punkt nummer nio. Tack!

 • Helena Lyth skriver:

  Wow, vilken respons i kommentarsfältet och inte konstigt. Allt du nämner låter superbra och spännande!
  Punkt 7 fick hjärtat att hoppa till av glädje. Om jag kunde skulle jag signa upp mig på en gång!
  Önskar dig en fin helg
  Helena 🙂

 • Roligt att läsa.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.