Annons

Hemnetgodis på Odengatan 35

Det är inte meningen att hålla er på halster med min Formexrapport men jag var tvungen att hasta iväg för att ta emot bud på Spinneriet imorse och sedan har dagen ägnats åt uppackning och montering, galore. 10 stolar och 6 skrivbordslampor senare är arbetsdagen slut. Jag förlänger därför ”pausmusiken” med veckans mäklargodis. Eller ska jag säga Hemnet-scoop! En lägenhet som defintivt lär bli en av de mest ombloggade den här veckan, för att inte säga månaden. Ser ni vem som säljer? Lotta Agaton!
Som alltid är det väldigt roligt att få kika in i ett proffshem och se fler vinklar än de som visats i magasinen redan. Något jag som bildintresserad undrar över är dock varför mäklarfotografer alltid envisas med att tända lamporna och skapa blandljus. Det är en markant skillnad jämfört med hur magasinen arbetar. 
Jag fastnade också för Lottas lösning av matbord modell större. Så smart att ställa ihop två så! Vill du se alla bilder (eller köpa läggan) så hittar du dem via Alexander White! Tipstack till Lotta och Johanna.
Foto: Alexander White

Kategorier:

Kommentarer

 • Marianne skriver:

  Noen som vet hva slags tre det er på nederste bilde? Vil gjerne ha et tre hjemme!

 • Johanne Dueholm skriver:

  Så afgjort månedens scoop 😀 Men jeg tænkte præcis det samme med lyset, utrolig så stor en forskel, det kan gøre.

 • Joanna skriver:

  Tips Frida! Hemtex edited by Plaza interiör. Världens snyggaste designsamarbete om du frågar mig 🙂 Läs mer på min blogg http://www.joannans.se

 • Hannah skriver:

  Intressant att det hemmet (som fortfarande är outstanding) ser så mkt vanligare ut på mäklarbilderna utan proffsig ljussättning och retusch?

 • Johanna Eriksson skriver:

  Hej! I lucka 23 står det att mitt inlägg har vunnit utifrån tid men det står namnet Lisa, tänkte bara kolla om det är jag eller någon Lisa som vann. Kram

 • Johanna skriver:

  Okej, här kommer min gissning: man tänder alla lamporna för att visa var det finns lampor? Och så började man och tänkte "det blir konstigt att bara tända spottarna här och inte tända bordslampan bredvid"? Och sen har alla fortsatt utan att ifrågasätta varför och nu MÅSTE alla tända lampor eftersom annars blir det ingen mäklarbild… 😉

 • Tove skriver:

  Lovely lägenhet! Undrar var den härliga grå säcken i vardagsrummet kommer ifrån, någon som vet?

 • Frida skriver:

  Johanna: My bad, jag skrev fel namn (det var Kasthalls vinnare som hette Lisa). Grattis! Hör av dig med din adress per mail så kommer vinsten till dig inom kort!
  Tove: Sittsäcken kommer från Gan Rugs https://confidentliving.se/produkt/sail-topo-puff

 • Åh jar ju också tvungen att lägga upp det i bloggen nu ikväll, inte för att det något scoop direkt (hahaha) men vill gärna ha härligheten bevarad inom räckhåll innan den är pytts väck 🙂
  Reagerade också på samma sak, att hälften av bilderna är mer gula än vita, så de fick inte vara med 🙂
  Men det är säkert ett mysko mäklarknep (det finns indragen el typ 😉
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Jämtlandshanna skriver:

  Å så snygg! 🙂 Bodde i närheten där förut.
  Kramar

 • Anonym skriver:

  Snark. Nu kommer alla blogga om detta…. Förlåt Lotta men det du lämnar nu kommer bli de ängsligas inköpslista imorgon.

 • Julia skriver:

  Om jag själv får spekulera: jag tror att de har tända lampor för att det inte ska verka allt för sterilt. Att visa att här bor det faktiskt människor. För mig som även är väldigt fotointresserad stör det inte mig. Som exempelvis köpare hade jag tyckt det varit trevligt att se den fina belysningen i köket. Det är ju också en del av inredningen kan jag tycka!
  Kram

 • Mäklaren skriver:

  Vi tänder lamporna för att vi vill ha det så. Det är inte inredningsmagasin utan dessa ska säljas och bilderna blir således mer "säljande". Det blir grått och trist utan tända lampor, det är jättesnyggt i ett trendigt magasin men faktum är att de som faktiskt söker ett hem på nätet inte har så bra koll på inredning etc. Det som ger bäst betalt idag är tex vitsåpat trägolv och vita blanka köksluckor från Ikea/ även om trenden inte ser ut så hos inredningsbloggarna;-)

 • Frida skriver:

  Mäklaren: Aha! Men hur vet ni det med sådan säkerhet? Har ni testat motsatsen (att släcka) och märkt att ni får sämre betalt då? Om så, hur mycket skiljer det på ett ungefär? Vore väldigt spännande att få lite mer inblick i dessa mäklarsanningar.

 • Mäklaren skriver:

  Vi vet. Vi har testat med släckta lampor och det blir helt enkelt inte bra. Ser mörkt och trist ut. Gällande slutpris så kan såklart ingen någonsin veta vilken priskillnad det skulle vara exakt. Alla priser varierar från vecka till vecka, samma typ av lägenheter, ibland identiska i samma hus kan från en vecka till en annan skilja sig i pris med flera hundra tusen kronor. Vi mäklare arbetar individuellt med förhandling, visningar etc och slutpriserna på lägenheter avgörs av hur mäklaren lägger upp försäljningen samt tar hand om spekulanterna 😉

 • Ulf skriver:

  Läggan…?? 🙂

 • Linn skriver:

  "Vägglampan" på sista bilden, vet någon var den kommer ifrån?:)

 • Nisse skriver:

  Är det någon som vet vad den vita taklampan ovan köksön heter/har för tillverkare?

 • Görel skriver:

  Hej, är det någon som vet var de två ihopsatta borden kommer från?

 • Görel skriver:

  Hej, är det någon som vet var de två ihopsatta borden kommer från?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.