Annons

Dagens kontor

Jag är hemma och tar hand om en hostig pyssling idag. VAB tror jag det kallas, men det är inget begrepp jag som egenföretagare egentligen är särskilt bekant med. Jag stjäl ju små möjligheter att jobba ändå, så jag tar faktiskt aldrig ut någon sådan ersättning från Försäkringskassan. Som nu till exempel, när den lille sover middag, då passar jag på att parkera mig i arbetsrummet. Dagens uppgift? Att rensa undan det värsta i inkorgen inför kommande arbetsvecka (som blir min första på heltid). Wish me luck. Det har ju buffrats en del under jullovet om man säger så. 976 mail väntar på min attention…
Inemellan frustrationen över alla blinkande utropstecken och glädjepirret över oväntade förfrågningar lyfter jag blicken och inser… att det snöar! Hurra! Årstidsväxlingarna är sannerligen den vackraste tavlan. 
Alldeles gratis dessutom. Ni kanske minns hur utsikten har sett ut tidigare i höst, och sommar. Om inte kommer en påminnelse. Att ställa skrivbordet mot fönstret var verkligen ett bra beslut!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Väldigt bra beslut! Särskilt med en sådant harmoniskt landskap utanför 🙂

 • Årstiderna, skiftningarna som framförallt vi nordbor är så invanda vid är en del av tjusningen med livet.
  Att de dessutom inte går att påverka eller forcera det minsta är skönt att veta när så mycket annat av idag stressas fram i förtid.
  Ha en fin helg med dina killar!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Nathalie skriver:

  Gud vilken kanon idé med arbetsbänken mot fönstret!

 • Hannah skriver:

  Bra tips och fina bilder! ???

 • Annika skriver:

  Men åh, vilken vacker och föränderlig tavla! Det är så underbart med årstidsväxlingar! Härligt att du har en björkskog utanför fönstret. Lite Umeå-känsla skadar ju aldrig. 😉 Trevlig helg!

 • Anonym skriver:

  Vad fint! Och vad passande med björkar att titta på för en Umeåfödd:)

 • Anonym skriver:

  Är det Tennets skrivbordsunderlägg Aristidia i svart som man skymtar? Mvh, Detaljnörden ☺ps trevlig helg

 • Li skriver:

  Vad vackert! Här i skåne fick vi imorse de första riktigt stora snöflingorna för säsongen. Vid lunch växlade vädret om till strålande solsken och klarblå himmel. Och framåt eftermiddagen blev det höstlikt regnoväder. Det känns som vi fick tre årstider inom loppet av några få timmar

 • Martin skriver:

  Till protokollet. Det är INTE jag som skickat alla 976 mail. Jag har bara skickat ett par tre, kanske 10 stycken. Men bara viktiga. Absolut inget trams eller bilder på Rune.

 • Estela skriver:

  Så snyggt med naturen som bakgrund.:)

 • Anonym skriver:

  Hur många tror du inte jobbar trots att de Vabbar? 🙂

 • Lennart skriver:

  "Hur många tror du inte jobbar fast de Vabbar?"…………och en smiley på det!!!!!???? En oerhört idiotisk och upprörande kommentar. Ta dig i kragen, skaffar man barn så vabbar man och tar hand om barn. Klart man kan kolla mailen som Frida säger, ta en film eller vad fan som helst när barnet sover. Men vabba, vara hemma med barnet….är man inte hemma och tar hand om barnet då? Nä, jag är ledig och barnet ligger där och är sjuk, fan vad bra, då kan jag ju jobba…..!!!!!!!? Upptagna människa, skaffa inte barn om du inte ens har tid att vabba med ditt barn. Dessa tider. Jag är 35 år och känner mig som en jävla gubbe som försöker pränta in i människors hjärna att skaffar man barn så lägger man jobbet åt andra handen. Vissa kör på, som förr, låtsas som inget. Skämmes!

 • Johanna skriver:

  Imorgon ska sambon och jag gå och köpa två Bestlite bl6 att ha i sovrummet som en försenad julklapp. Men himla snygg som skrivbordslampa också!

 • Sandra skriver:

  Hej Frida! 🙂
  Nu är jag i tipsarfarten igen. Denna gång krukan "Lagan" från jotex. Väldigt lik skultunas!
  https://www.jotex.se/dekoration/ljusstakar-lyktor/krukor-vaser

 • Karin skriver:

  Vilken fantastisk fin utsikt från arbetsplatsen! Kanske utsikt och omgivning är bästa inredningen? 😉

 • Frida skriver:

  Lennart: Nu förstod jag att du inte riktade din kommentar till mig men jag vill bara förtydliga. Självklart tar jag hand om mitt sjuka barn när han är krasslig och hemma från förskolan,men eftersom vi egenföretagare har flexibla arbetstider kan (och i vissa fall måste) vi ju göra vårt jobb i pauser (som när han sover middag) eller på kvällen och innebär en "VAB-dag" inte ett reellt inkomstbortfall för mig utan bara "annorlunda arbetstider" så känns det inte rätt av mig att ta ersättning från Försäkringskassan. Det finns andra som behöver de pengarna bättre än mig.

 • Perfect is boring skriver:

  Hej Frida! Har varit en trogen läsare sedan åtminstone två år och nu är det hög tid att ge tillbaka…
  Tack för en mycket snygg blogg med intressanta vinklingar på det som händer i inredningsvärlden med dess omnejd. Du har en fantastisk förmåga att ge texten det där extra som gör den trovärdig och rolig att läsa och du hamnar inte i nonsensdiket som många andra bloggare råkar göra stundtals.
  Du bjuder lite lagom på det som är personligt och privat och där vill jag bara tillägga att de som inte kan hantera det och måste om åsikter om det S k i t i dem!!!
  Tusen tack för massvis med fina tips och idéer, snyggt språk och inspirerande blogg som är för mig ett måste i vardagen .
  Du äger Frida!!

 • Terese skriver:

  Riktigt fint att du fångat de olika årstiderna så! : )

 • Malin skriver:

  Gud vilken underbar utsikt.

 • Anonym skriver:

  Superfin utsikt! Skönt och kunna se årstiderna skifta och naturen blir som ett extra rum, vackert.

 • A-mamman skriver:

  Så vackert! Kul med samma vy som jämförelse. Nu ska jag läsa ikapp din blogg sedan flera veckor tillbaka, ögongodis.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.