Annons

Lookalike: Mässningslampa

Tom Dixons lampserie Beat blev så populär att han utökade serien med en modell helt i mässing. Inspirationen för designen kommer från de traditionella vattenkärl som än idag bärs på huvudet runt om i Indien. Beat-lamporna är tillverkade för hand i mässing med traditionella indiska hantverksmetoder. Döm om min förvåning när jag hittade en nästintill identisk lampa bland Madame Stoltz vårnyheter för SS15 (tipstack till Helena). Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
Originalet: Tom Dixons Beat light Fat, 3869 kr
Lookalike: Madame Stoltz taklampa 1125 kr, lanseras våren 2015

Kategorier:

Kommentarer

 • Anette Starby skriver:

  Vilka snygga lampor & de är otroligt lika!
  Mvh Anette

 • Sofie Sjöström skriver:

  Såg även i Madame Stoltz katalog att de tagit fram produkter som ligger väldigt nära i formspråket för Finnsdottirs keramik….Tråkigt och fantasilöst.
  Finnsdottir har en lång utbildning bakom sig och tar fram sina gjutformar och produkter här i Europa. Stoltz massproducerar i Indien.

 • Sickan skriver:

  Tänkte på den Housedoctor-lampan du visade i söndagens nyhetssvep som är mycket lik denna från Zero – https://www.zero.se/produkter/bordarmaturer/shibuya-bord-nyhet-2014

 • Camila skriver:

  Oj oj oj. Det här är ju pinsamt.

 • Johanna skriver:

  1. Anna von Schewen & Björn Dahlström
  2. Stringkombinatonen skulle sättas i vår hall. Hemmakontor + snyggt, praktiskt, luftigt = perfekt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.