Annons

Tips på lampor till smala fönsterbrädor?

Med risk för att landets Feng Shui konsulter kommer att gå upp i partär nu så bjuder jag på en bild från vårt vitvita (o-jordade) sovrum för att svara på den återkommande frågan ”tips på lampor till smala fönsterbrädor?”. Jag får ju ofta skit för att jag bara köper dyra designprylar, men här tänkte jag bevisa motsatsen. Hurdå? Jo. Förutom grunda fönster har vi nämligen begåvats med en liten onge som älskar att pilla på alla lampknappar han kommer åt och just fönsterlamporna som är mitt i hans svängradie åker gärna ner i golvet ett par gånger om dagen därav. Begrepp som ”tåliga” och ”budgetvänliga” var därför viktiga krav på min fönsterlampönskelista för att jag skulle kunna sova gott om natten. 
Lösningen hittade jag på Clas Olsson. Priset? 69 kr för lampfoten och 29 kr för skärmen. De finns i flera olika färger så man måste inte gå för helvitt. Vill du piffa till det lite kan du ju köpa en roligare skärm från Tennet eller vad ni nu har för stil hemma. I nästa livsfas satsar jag gärna ett par flottare och mindre stryktåliga. Men tills dess och till er andra småbarnsföräldrar där ute. Ett budgettips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Li skriver:

  Känner igen det där 🙂 Ett tips (om man har ett mellanrum mellan fönsterbräda och vägg) är att vira lamsladden ett par gånger runt fönsterbrädan så kan de små krabaterna inte välta ner lamporna.

 • Anders skriver:

  Precis vad jag behöver, tack för tipset!

 • Anna skriver:

  TACK! Känner så väl igen stressen över att de små ska vakna och härja runt i sovrummet innan man själv hunnit komma upp på fötterna och då skära sig på en glaslampa eller hårt plastskärm. Samsover man så är ju risken rätt stor när de blivit ett par år gamla. Designlampor är bra men bara om de kan hängas i taket! 😉

 • hej, jag tycker jag känner igen dig, jag tror vi har träffats förut..känner du igen mig?

 • AktivaDagar skriver:

  Bra tips… Här var det en period mestadels hängande lampor som gällde… 😀 Tipset med lampsladden i Lis kommentar var ju dock bra…

 • Hannah skriver:

  Vad är det för växter du har i ditt fönster? Ser ut att vara bra insynsskydd!

 • Helena skriver:

  Mycket fina lampor! Jag letar nu för tillfället efter fönsterlampor men ha lite bredare fönsterbräder och inga barn. Dock tycker jag att exempelvis svenskt tenns lampfötter är lite väl i dyraste laget, i förhållande till vad man får. Har du några bra tips?

 • Sofia skriver:

  Är det Arabias Suvi-krukor du har? Så fina! De förtjänar nästan ett eget inlägg!

 • Sofia skriver:

  Är det Arabias Suvi-krukor du har? Så fina! De förtjänar nästan ett eget inlägg!

 • Det problemet har inte jag, mina fyrbenta killar gör helt andra bus:)
  Ser väldigt mysigt ut och korgen var lite extra fin tycker jag.
  Stor kram!
  Inredningshjälpen/Anette

 • Natalie skriver:

  Helloj!
  Hoppas allt är bra med dig,
  Har en tävling ute på bloggen nu där man kan vinna produkter till sin pojkvän, pappa eller bror, kompis haha ja produkterna är till killar 🙂
  Skulle vara jätte kul om ville vara med 🙂
  kram!

 • Anna-Maria skriver:

  Ibland överväger det praktiska helt klart! Snyggt är det i alla fall!

 • Anna skriver:

  Åh supertack för tipset! Vi har också begåvats med ett klåfinger och grunda fönster 🙂

 • Helene i Häggeby skriver:

  Jag har inga barn, men katter. Jag har köpt smala lampfötter på Rusta, urbilligt och lampskärmar har dom också! Lampsladdarna lindar jag inte runt fönsterbrädan, utan runt fästet till elementet (finns väl olika element, men hos mig funkar det!). Har lampknappen rakt nedanför lampan och resten av sladden blir osynlig bakom elementet och lampan kommer inte längre än till elementet om den skulle puttas ner. Funkar kanon här! Adventsstakarna brukar jag dock knyta fast med röda band runt fönsterbrädan, eller sätta dubbelhäftande fästkuddar under, så klarar dom åtminstone nyfikna katter. God Jul!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.