Annons

Veckans söndagssummering – v 34

Här på Västkusten har ett mullrande åskoväder dragit in över himlen ikväll, så detta söndagssvep skrivs i sällskap av skarpa blixtar och regnsmatter mot rutorna. Jag fattar mig därför kort, för att förekomma ett eventuellt strömavbrott. Vad veckan bjudit på? Ganska mycket nytt för det dukade bordet. Och överlag, väldigt många flirtar med 70-talet. Plus, ny inrednings-Tvodd. Scrolla och kolla!
Vi börjar med en uppmärksammad nyhet som egentligen slirar lite på veckointervallet. Royal Copenhagens lansering av Black Fluted. Mörkt OCH matt från en leverantör som annars är mer känd för skirt och sirligt. Om inte det befäster ett paradigmskifte i porslinsvärlden så vet jag inte.
Fler stilförändringar ser vi hos (tidigare bohemiska) Indiska som nu tagit in strama stylisten Lotta Agaton till sin webbkatalog för lanseringen av nya inredningskonceptet HOME. Resultatet? Snyggt!
Stelton har släppt sina nya säsongsfärger på den klassiska termoskanna EM77. Beige, mässing och grått. Man tappar inte hakan av förvåning direkt. Däremot kändes nya fina tekannan Theo lite oväntad.
Veckans dundernyhet i bloggosfären var dock Monica Försters kollektion för Rörstrand som det tisslats om i flera år. Inwhite & InBlue. En helvit och en sampling av serierna Koka Blå och Blå Eld, i nytappning.
Lotta Agatons bloggtips om Ilse Crawfords utställning i Köpenhamn, The Residency, fick genast fötter på nätet. Dessa bilder har visats upp både här och där. Värt att kolla in även i verkligheten kanske?
I skrivande stund publicerades ett överraskande inslag från Stefan Nilsson på Facebook. En ny inrednings-veckosummering i Tvodd-format. På engelska. Vågat! Och antagligen ett försök att nå internationell ”kändisstatus”. Just nu 12 tittare, men kanske blir det fler efter denna länk.
Sist men inte minst, lite färgnyheter. Om Alcro släppte en rejält skruvad kollektion med Martin Bergström i veckan, så är Jotuns nya pressbilder lite mer sansade och finstämda. Och desto mer omskrivna ur ett Nordiskt bloggperspektiv. Lady Balance – supersnygga pressbilder signerade Kråkvik & D´Orazio som får avrunda veckans svep. Fler foton kan du finna här! Skön söndag till dig.
Foto: Royal Copenhagen, Indiska, Stelton, Rörstrand, The Residency, Jotun

Kommentarer

 • JennyÅ skriver:

  Ja, jag blev positivt överraskad av Indiskas nya kollektion när jag i veckan, för första gången på länge, besökte butiken. Så pass att jag köpte med några grejor och göra en egen styling. Inte som Lotta Agatons, förvisso, men ändå 🙂

 • Cecilia skriver:

  Åh, blev riktigt kär i den vit/svarta mattan på sista bilden. Vet du vart man kan finna den eller en liknande?
  Tack för en underbar blogg.
  Kram Cissi

 • Lina skriver:

  Tack för en bra summering! Gillar detta återkommande inslag skarpt!

 • Ninni skriver:

  Riktigt snygga mörka tallrikar

 • Anonym skriver:

  Har precis börjat lyssna på poddar vilket är praktiskt när man är ute och går, städar eller tvättar men webb-TV blir svårare pga kan ej titta medan man pysslar med annat samtidigt

 • Nyheterna från Indiska, som annars aldrig fallit mig i smaken, har helt gått mitt hököga förbi. Ska genast kollas upp.
  Tack för bra summering i vanlig ordning.
  Kram
  Inredningshjälpen/Anette

 • Sandra skriver:

  Som alltid en bra summering! Jotuns bilder är helt magiska, hade helt missat dessa till nu!

 • lotta agaton skriver:

  Ha ha…du är så snabb, jag har inte ens hunnit se Indiskabilderna själv. Kul att du gillade dem. Kram!

 • Julie Henriksen skriver:

  Mye spennende nyheter her! Likte spesielt godt tekannen!

 • Indiska i Uppsala hade ännu inte fått kollektionen, gillar de svarta tallrikarna, ✋. Tack, för summering och rec..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.