Annons

Lika som bär: Väggklockor

När jag skulle göra det här kollaget fick jag dubbelkolla mig själv både en och två gånger. Är inte dessa två väggklockor galet lika? ”Originalet” från House Doctor ser ni till vänster, och ”höstnyheten” från Ellos nere till höger. Om den ena är en medveten kopia på den andra ska jag låta vara osagt (inköpta från samma fabrik kanske?) men House Doctor lanserade sin version för ett par år sedan (hittar den även i guld nu – men den svarta finns kvar i Moltaz Designs sortiment). Stilen, storleken och typsnittet är för sjutton identiska. Dock inte priset? Men jag skulle nog vilja spetsa till det ytterligare och påstå att de båda låtit sig inspireras av äldre orginal 1) Henning Koppels urtavla + visare, samt 2) typsnittet från Arne Jacobsens kultklassiker för Rosendahl. Kolla in siffrorna 2, 6, 9 och 12!  Visst är de här lika som bär inte sant. 
Original: House Doctor Väggklocka 30 cm pris 799 kr
Lookalike: Ellos nyhet Väggklocka 30 cm pris 129 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Ja, hjälp vad lika dom var! Jag ser ingen skillnad. Det skulle möjligtvis vara ramen kanske. Den nedre klockan ser ut att ha en grövre kant.

 • Ulla skriver:

  Hur är det med tickandet? Billiga klockor har en tendens att ticka högt!

 • Anonym skriver:

  Såg också likheten och gjorde ett lyx eller budget inlägg om det för ett tag sedan 😉 Jag hade köpt ellos, kan man byta oftare 😉

 • camilla skriver:

  Verkligen copy rakt av!

 • Lina skriver:

  Vojne så lika de är. Vi behöver en väggklocka, tack för tipsen!

 • Visst är de lika! Jag har House Doctors väggklocka i guld ( ser mer ut som mässing i verkligheten). När jag gick förbi Åhléns butik häromdagen såg jag att de precis hade fått in en nästintill identisk klocka, den såg dock betydligt mer plastig ut. Men det märks återigen att kedjorna apar efter.

 • Sandra skriver:

  Nej, men! Jag beställde den klockan från Ellos förra veckan, fick hem den igår. Hade inte en aning.
  Den är otroligt fin åtminstone…

 • Rebecka skriver:

  Håller med om att de är väldigt lika. Att typsnittet skulle vara inspirerat av klockan från Arne Jacobsen för Rosendal är jag inte lika enig om. Titta bara på sexorna och niorna, de skiljer sig väldigt mellan dessa två och den som signeras Arne Jacobsen.

 • Undrar också hur det är med tickandet, på båda varianter. Köpte en köksklocka från något billigt varuhus men den tickar ju så högt att den väcker hela huset!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.