Annons

DIY: Stilleben av gamla ljusstumpar

Att kalla detta för DIY är väl kanske att ta i eftersom idén inte kräver något större ”fix”, mer än att spara istället för att kasta. Men jag kan ändå inte låta bli att tipsa om det som en gör-det-själv-idé då det är så enkelt att apa efter hemma. Jag hittade den här detaljbilden i min kamera efter vårt besök på Sågverket tidigare i somras. På en hylla i deras restaurang hade de sparat alla gamla nerbrunna ljusstumpar i en stor glasburk. Snyggt som stilleben istället för släng. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Annika skriver:

  Superbra tips! Jag har massor av nerbrunna ljusstumpar eftersom vi tänder så många ljus i butiken! Fint idé att visa för kunderna också! Vi ses säkert på Formex!

 • Emma | Tillvaron skriver:

  Sen kan man stöpa nya ljus av dom gamla stumparna! En flaska parfym som inte längre används funkar fint, eller eterisk olja.

 • Emma | Tillvaron skriver:

  …i någon fin kaffekopp man kanske fyndat enstaka av på någon av sommarens loppisar kanske. Haha, nu måste jag stöpa doftljus känner jag!

 • cathis skriver:

  Om man inte orkar stöpa egna ljus så kan man använda stumparna till att "mata" marschaller med, då räcker de mkt längre. Så gör vi i jul o nyårstider när de kan brinna nästan hela dagen…

 • Superbra tips, att jag inte tänkt på det tidigare, vi som sparar ljusstumpar och använder i vår stumpastake hemma.

 • Anonym skriver:

  Löjligt enkelt men jättefint. Lätt en ide jag ska ta till mig inför höstens eldande. Inget bra tips för utbrunna värmeljus också?

 • Sabina skriver:

  Jättesnyggt, undrar som föregående talare om du har tips för värmeljus?

 • Mia skriver:

  Och jag plockar fram min gamla "Stumpastake" när min burk är full med småljus!

 • Anonym skriver:

  Aldrig tänkt på att de är snyggt att spara gamla ljus stumpar, riktigt läckert

 • Camilla skriver:

  Sparar alltid i en glasvas. Perfekt att tända braskaminen med sen. Så slipper man lägga pengar på dyra tändblock 🙂

 • Gabriella skriver:

  Så enkelt och fint!

 • Sofia skriver:

  Fint att förvara värmeljus i glasburkar också! Jag har en gammal glasburk med alla "nya" värmeljus i. Borde väl funka med utbrunna värmeljus också?

 • Frida skriver:

  Hej, jag vet att det här blir lite som reklam, men jag vill verkligen få ut mina åsikter om detta ämne. Skrev precis ett inlägg om vad jag tycker om all hysteri kring mollys nya video och samhällets skeva kroppsideal! Läs gärna! 🙂 https://fridajunegard.blogg.se/

 • Med min konsumtion av stearinljus fixar jag ett sådant stilleben lätt som en plätt!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Sofia skriver:

  Kära Frida! Jag behöver hjälp. Har för mig att jag såg någonstans att någon utav de stora kedjorna skulle släppa en ljusstake snart som var väldigt lik klassikern nagel. Hittar inte igen det! Vet du något om detta? Med vänlig hälsning,/ Sofia

 • Hanna skriver:

  Tack för enkelt och snyggt tips!
  Ha en underbar tisdag!!

 • Linnéa skriver:

  Åh Så himla synd att jag missar dig på Formex!!Är bara där på Fredagen, hade varit kul att lyssna! 🙂

 • Carina skriver:

  Superbra tips!
  Och en fråga, de två pjäserna i mitten på nedre hyllan som ser ut att vara gjorda i gjuten aluminium, är det möjligtvis vaser eller ljusstakar? Någon som vet var de kommer ifrån?
  Tack på förhand!

 • Nini Tjäder skriver:

  Och sen kan man bränna söut på dem i en stumpastake som man antingen köper för dyra pengar eller gör själv av gips och målar i färg liknande betong.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.