Annons

Back in the office

Det är ju inte bara semestern som är över för min del, ”mammaledigheten” är det också. Nu arbetar jag heltid igen och är därmed tillbaka på kontoret inne i Göteborg de dagar jag inte är bokad på foto-, stylinguppdrag eller föreläsningar på annan ort. Kluvna känslor, det tror jag alla småbarnsföräldrar som har gått igenom den här fasen förstår. Men förskolan som vi fått plats på känns toppen och det är för all del härligt att få komma tillbaka till rutinerna igen. Och till Victoriapassagen… 
För just precis HÄR har jag mitt kontor. Jag älskar huset (byggt 1894!), den lummiga gränden, de små butikerna, doften av nybryggt kaffe från DaMatteo, ljudet av slamrande koppar och sorlet från Vallgatan som letar sig upp och in genom våra vidöppna fönster. Pittoreskt så det förslår…

…även om det råder uppstartskaos kring skrivbordet på våning två. Vad man kan se på bild är rekvisitapåsar, blomsterrester från dagens jobb och ett halvfärdigt moodboard. Vad som däremot inte syns lika tydligt är den kreativa ångesten som ligger likt en dimslöja över rummet just nu. Men det ger sig, det brukar det alltid göra. Bara man kommer igång och får styrfart i projekten. Kom an hösten, nu kör vi!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Förskola och inskolning är ibland förenad med mer separationsångest från föräldrarnas sida. Och att få ihop vardagen med hämt och lämn + förtretlig vab som dyker upp när man minst av allt önskar det. Det är en ny tid, men det kommer ni greja 😉 du är så härlig frida som delar med dig av din jobbvånda i projekt. Du kommer greja det med bravur – i vanlig ordning. Heja heja dig.

 • Linnea skriver:

  Härligt! Det är skönt med rutiner, speciellt när man uppskattar det där små sakerna:) Ser mysigt ut!
  Linnéa

 • Anna skriver:

  Fina Victoriapassagen!

 • Ja, det där måste nog vara något av Götets allra finaste område! Så himla mysigt! Hoppas allt går bra att vara tillbaka på jobbet, kommer ihåg känslan… alltid lite annorlunda, men man kommer ju snabbt in i vardagen och kiddot har ju det bra på förskolan.

 • Gud vad tiden går fort! Kommer ihåg när du hade föreläsningar i tapethuset med din mage, och nu ska du redan börja jobba igen..
  Kram & ha en fin helg!
  ps. en positiv sak med rutinerna är att man får tbx den härliga fredagskänslan 😉

 • Anette Starby skriver:

  Det är jätte skönt att vara mammaledig & ta en paus från arbetslivet. Men det är faktiskt skönt att komma tillbaka till gamla rutiner igen. Jag har upplevt det två gånger. Ha en bra dag!
  Mvh https://starby.devote.se/

 • Fanny skriver:

  Vilket fantastiskt ställe att ha sitt kontor på Frida, kan väl knappast bli bättre! 🙂 men åh vad tiden går fort, redan dags för heltid igen alltså? Hoppas den kreativa ångesten släpper snart 🙂 Kram

 • Majja skriver:

  Min yngsta skolas också in på förskolan just nu. Man kan skratta lite åt att jag tycker det känns lite jobbigt att börja lämna bort honom medan han inte brytt sig ett dugg om vart jag har varit under inskolningen! Och inte vill han följa med mig hem heller 🙂 Vad fint kontor du har! Var kommer skrivbordet ifrån?

 • living by Miriam skriver:

  Härligt med en sån inspirerande arbetsplats. Pröva en dag ute på Göteborgs största arbetsgivare, Volvo PV 😉

 • Anonym skriver:

  Du har alltid så härliga inspirationsbilder!

 • Hemmakatten skriver:

  Vilket fint kontor! Och fin bild. Det är verkligen gemytligt i passagen. Och inspirerande!

 • Aniika skriver:

  Som fler än jag redan har skrivit, HJÄLP vad tiden går snabbt! Tycker precis jag läste att du var gravid. Hoppas att du får en fantastisk jobbhöst med massor av spännande uppdrag. Och ja, de där kluvna känslorna kommer man nog inte undan. Men tänk, nu får du de bästa av båda världar – ett jobb du gillar OCH en fin liten son.

 • Therése S skriver:

  Vilket underbart hus, förstår att du trivs där!

 • Pella skriver:

  Heja!! 🙂 Och trevlig helg! Kram

 • Cecilia skriver:

  jätte fint verkligen!

 • Välkommen "tillbaka" och du kunde inte valt en bättre plats för kontoret!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.