Annons

Veckans söndagssummering – v 26

Ni vet vad som gäller på söndagskvällarna vid det här laget, så jag går direkt på sak. Här kommer ännu en summering av nyheter och snackisar at your service. Vecka 26 har bjudit på lite gott och blandat. Men vi börjar med en ledsam nyhet. Nämligen att Rädda Barnens designshop kommer läggas ner eftersom nya regler från Skatteverket gjort det olönsamt för dem att driva det vidare som välgörenhetsprojekt.

Så himla trist. På måndag (imorgon alltså) ryktas det därför om utförsäljning och rea. Något att hålla utkik efter kanske? Om inte annat för att göra en sista insats innan de stänger.
Har du däremot vägarna förbi Köpenhamn i sommar kan du passa på att göra och fika gott, på samma gång. VIPP och Läkare utan gränser har öppnat ett pop-up-café som de kallar ”A Cup for Charity”.
House Doctor smygvisade fem bilder från den kommande katalogen under den gånga veckan. Grått, mässing och grön marmor. Inget som får mig att hjula av förvåning direkt, men fint ändå.
Även danska Ferm Living har släppt bilder från sin kommande höstkollektion nu. Se mer här! De tickar också i boxen på grått och mässing. En trend som håller i sig med andra ord.
Och Hemtex har gett sig in i leken med sociala medier genom att släppa en YouTube-film där de filmat ett ”prank” på deras miljonte kundklubbsmedlem. De hoppas nog på en viral genom att driva med inredningsprogrammen på TV där folk ofta blir missnöjda men måste hålla god min för kameran. Men…. Verkar det här paret så nöjda med det slutgiltiga slutresultatet? Kanske för att de fick ett väldigt rosa rum till sin lilla pojke. Genusmedvetet val, eller en research-miss? Vem vet. Eftersom jag redan visat veckans mest ombloggade hem så avrundar jag med den mest visade bilden i min Pinterest-feed. Ett foto från BoBedres artikel om ”Uffes hotell”. Läs mer här. Två tummar upp för galleriväggar!
Foto: RB Designshop, House Doctor, Ferm Living, Hemtex, BoBedre/Birgitta Drejer

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Är det du på bilden utanför cafét Frida? Både klänningen och skorna ser så fina ut.. varifrån? 🙂 Ha en fin vecka, Kram!

 • Anna skriver:

  Tack för länken!

 • SOMSOFIA skriver:

  Åååh a cup of charity <3

 • Gud vad tråkigt att rädda barnens designshop ska läggas ner men bra tips på utförsäljningen, måste kolla direkt! Roligt när man kan fynda och göra en god gärning på samma gång 🙂
  Kram

 • Men vad tråkigt att Rädda barnens designshop lägger ner!
  Tack för en intressant sammanfattning i övrigt. 🙂

 • Emelie skriver:

  Vad gäller Hemtex så är det väl lite att ta i att kalla det för väldigt rosa rum, egentligen bara tapeten som höll en pastellig ton.. Däremot skulle jag bli besviken om en inredare inte gjorde mer än tapetsera och lägga ut två fårskinn, inte så mycket till styling kan tyckas.

 • Anonym skriver:

  Jag fattar inte Hemtex-filmen alls? De säljer väl inga tapeter??

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.