Annons

Veckans söndagssummering – v 22

Söndag och dags att summera veckan som gått. Även om det varit både röda och klämda dagar i kalendern så finns det lite att rapportera från bloggflödet. Vi får dock börja med en nyhet som jag faktiskt måste erkänna att jag missade att nämna häromveckan. Polisen gjorde nyligen ett stort tillslag mot Designersrevolt som säljer kopior på kända möbelklassiker. De misstänks för upphovsrättsintrång och varumärkesintrång med beslagtagna produkter och pågående rättegång som följd! Ett viktigt statement för möbelbranschen som känner sig hårt pressade av plagiatörernas landvinningar de senaste åren.  

Ofta är det bara prislappen som hamnar i fokus när man diskuterar skillnaderna mellan de licensierade och de icke-godkända producenterna medan kvalité, tillverkningsmetoder, val av material, arbetsvillkor och det hantverksmässiga hamnar i skymundan. Tillslaget hyllas därför av bloggarna

På tal om klassiker så kommer ju en av Sveriges kanske mest kända formgivare, Stig Lindberg, från Umeå. I samband med Kulturhuvudstadsåret som äger rum där i år har Deloitte tagit initiativ till en temporär utställning om honom. Bor du i närheten? Du har en vecka på dig innan den stänger
 
Senaste veckan har många bloggare uppmärksammat Lägenhet 81. Ett nytt byggprojekt i samarbete med Svenskt tenns inredare. Hela processen dokumenteras i ett flöde på Elle Decorations hemsida!
Svårt att hitta snygga svenska sovernirer? Look no further. Nya slicka City Trivet har löst det problemet. Enda kruxet är väl bara att antalet städer är aningen begränsat. Än så länge. 
Och danska Kähler jubilerar i år och lanserar till sin egen ära en limiterad variant på den klassiska vasen Omaggio. I (surprise, surprise) mässing! I butik från 6/8, med ett pris från 250 kr! 
Jag avrundar veckans minst sagt retroinfluerade nyhetssvep med en annan dansk dito. Nämligen interiörbilder från ett helt nyöppnat hotell i Köpenhamn. Minns ni spektakulära Fox som kom till i samband med en kampanj för en ny VW-bil med samma namn? Det har fått ny kostym i dagarna! Nu huserar nämligen nyöppnade SP34 i deras gamla lokaler och bilderna på den omgjorda inredningen liksom det nya SPA-konceptet ser väldigt lovande ut. Ett potentiellt utflyktsmål för en sommarweekend kanske? Njut av bilderna och ha en fin start på ännu en kortvecka. På återseende!
Foto: Designersrevolt, Designsponge, Elle Decoration, Kähler, SP34

Kommentarer

 • Marit skriver:

  Oj så mycket härlig inspiration, vasen från Kähler vill jag ha 🙂 Vet inte om jag helt har missat det, men är vinnaren dragen i Ellos tävlingen?

 • Frida skriver:

  Hej hej Marit! Du hittar informationen om den valda vinnaren i samma inlägg som Ellos tävling ägde rum. Det uppdaterades i förra veckan!

 • Omaggiovasen har jag trånat efter sedan ett tag, och mässingsvarianten är absolut inte alls tokig!
  Tack för fin rapport!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Mirva skriver:

  Kähler vasen finns att beställa från http://www.onodigtsnyggt.se 😉 Ps. är snart slutsåld !!!!

 • Catharina skriver:

  Men alltså om jag nu har förstått detta rätt så har de marknadsfört dessa möbler /prylar som äkta vara men det har egentligen varit kopior? För jag vet då möbler som är replikor som egentligen kostar 22000 men som man kan köpa på ex. mio för 4500.. Men då står det också att det är kopior på original. Vill bara veta så jag inte köper något olagligt av misstag 🙂

 • Josefin skriver:

  Frida, måste bara fråga om du involverar dig i lite mindre "privat projekt" som tex dekoration till bröllop. Tycker att du har sådan underbar känsla så jag måste bara fråga :).
  Tack på förhand,
  Josefin

 • Linnea skriver:

  Härlig raport!Kähler vasen är riktig snygg i mässing! 🙂

 • Johanna skriver:

  Catharina; även om det står kopior så är de ju olagliga om man inte fått lov av designern eller den som äger licensen på möbeln!
  Jag blev glad när jag läste detta för jag är så innerligt trött på att folk vill ha saker men inte betala för sig! Där jag bor i Örebroområdet är det ett reellt problem för handlarna. Folk vill ha fint hemma men är inte beredda att betala. Sedan ibland kan jag ju också tycka att vissa möbler är alldeles fasligt konstigt dyra för vad man får!
  Heja polisen och bort med kopior!!!
  Ha det gott!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.