Annons

Lika som bär: Galvaniserade trådkorgar

När jag var på Clas Ohlsson för att köpa glödlampor häromveckan sprang jag på den här Korbo-lookaliken. De stod i travar på deras kampanjtorg för trädgårdsprylar men jag fick blinka två gånger när jag såg prislappen så jag misstänker att kvalité och finish på den billigare omöjligen kan vara densamma som orginalet. Vad säger ni? Visst påminner Clas Ohlssons rutmönstrade korg Nyby väldigt mycket om Korbos klassiska galvaniserade trådkorg med vajerhandtag? Lika som bär, inte sant? 
 
Orginalet: KORBO Classic, Ø 48 cm pris 1080 kr
Lookalike: Clas Ohlssons Nyby, Ø 42 cm pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

  • Ti skriver:

    Påminner mig om när jag var barn och hjälpte min farmor och farfar att plocka potatis i sådana korgar.

  • Emma skriver:

    Även ICA Maxi har i princip identiska till ungefär samma pris som Clas Ohlsson, såg även en liknande på Rusta nyligen. Den var dock i "rostig" finish istället för dessa galvaniserade.

  • Maria skriver:

    Går det verkligen att hävda originaldesign på en pryl som finns i så många modeller och som iallfall jag sett i morfars uthus så länge jag kan minnas?

  • Anonym skriver:

    Hur motiverar Korbo det priset?!

  • Kristin skriver:

    Liknande finns på plantagen också (vill minnas att jag köpte en där) visste inte att det fanns ett "original" heller.

  • Sofie skriver:

    Fina! 🙂
    Nu workoutvideo ute nu!
    sofienordberg.se

  • Linnéa skriver:

    Väldigt lika!Också väldigt snygga;)

  • Sara Agnes Hanna skriver:

    Kolla gärna in vår blogg! <3

  • Martin skriver:

    Spot on i vanlig ordning. Jag var där härom veckan
    i jakt på myggnät. Hittade det men missade korgarna.
    Jag och Ulrik har en bloggdate på måndag. Vill du vara med?
    Jag har inte styrt upp goodiebags men du får nybakat bröd. Ok?

  • Maria skriver:

    Ja, jo, de är lika! Jag föredrar alltid originalet (och älskar din lika som bär). Alla dessa kopior gör mig ilsken, på riktigt. Men i detta fall kör även jag på "kopior" (har även en korbo). Finns ju en uppsjö fina galvaniserade korgar. Men som många redan varit inne på så kan man undra vad originalet är. Gamla bruksföremål som man sett på landet osv. Egentligen känns faktiskt Korbo omotiverat dyr i detta fall!

  • Charles skriver:

    Ja, har tittat på den där ett tag, och det får nog bli ett köp snarast!

  • Eva skriver:

    Korgen som sådan är ju ett såpass klassiskt bruksföremål där det är svårt att prata om ett orginal. Korbo må ha tillverkat dem sedan 1922 men det fanns säkerligen andra tillverkare från den tiden.

  • Anna-Karin skriver:

    Tror som Eva ovan. Köpte min på Plantagen för ett par hundringar för snart två år sedan och den är utmärkt.

  • Emma skriver:

    Men sedan är ju också frågan hur mycket extra man får betala för varumärket enbart också. Fine, när det ligger ett specifikt utarbetat designarbete och origalitet bakom det och med speciella, unika material. Men här känns det som att kostnaden för att tillverka den inte ligger på många kr och det är inspirerat från gamla bruksföremål så ingen originalitet bakom det heller. Jag har inte lust att betala överpris enbart för ett varumärkesnamn (som ingen heller ser skillnad på).

  • Linnea skriver:

    Har den billiga varianten till synlig förvaring av toapapper, supersnygga och supernöjd med mitt fynd! Varför betala så mycket för en korg?

  • Fia skriver:

    Dessa lövkorgar har funnit i decennier. Sedan att ett visst märke har blivit populärt och överprisat är ju ganska festligt… Förr köpte man dom på lantmännen för 150 spänn.

  • Sarah skriver:

    Nyby är ett varumärke som säljs på flera olika ställen, tex bolist, ica maxi mm. Således inte Clas Ohlsons eget. Och jag sager som någon ovan, vad är kopian och vad är originalet när det gäller en så pass "vanlig" produkt som funnits I decennier. Kan mycket väl vara den dyra som är en kopia. Frågan är också varför dyrt alltid måste vara bäst. I slutändan handlar det ju om att konsumenterna ska köpa varan och i takt med att de inser att det är deras marknad tror jag att märkeslojaliteten kommer att avta.

  • Anna-Märta skriver:

    Slå till på den från Classe. Vi har haft den stående ute i flera år, packad med sten. Flera stycken, inte någon har gått sönder.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.