Annons

DIY: Tips till topsen

Ja, ja. Jag veeet. Det är mycket möjligt att man skulle kunna klassa det här blogginlägget som norra Europas sämsta ursäkt till varför ’en fortsätter köpa överprisade doftljus i tjusiga förpackningar – trots att hela fenomenet går emot ens förstånd. Men vad sjutton, det bjuder jag på. Jag återanvänder min favorit Byredos små rökfärgade doftljusglas som tjusig topsförvaring i badrummet. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Perfekt argument som jag ska använda vid nästa " Elda upp pengarna.." hahaha. Till topsen, tack för tipset!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Så smart! Bra att faktiskt kunna återanvända de tjusiga burkarna. Jag härmar! 🙂

 • Tjej skriver:

  Driver en blogg om att ha flyttat hemifrån som tonåring. Skulle vara väldigt tacksam för tips och råd, eller om du kanske sitter i samma sits som jag, så är det bara att kika in!

 • Mäklarprosa skriver:

  Så länge man är medveten om "fenomenet" och reflekterar över det kan man gott få köpa ett doftljus då och då… Men som du skriver är det verkligen till överpriser och leva "drömmen"…

 • Olivia skriver:

  Bra inlägg, ville bara säga hej!

 • Veronica skriver:

  Fiffigt 🙂

 • Helene i Häggeby skriver:

  Hej!
  Har följt din blogg länge, sedan du var en liten liten husmus! 🙂
  Jag blir lite orolig när du skriver om doftljus, jag vet ju att du nu har en liten Max att ta hand om. Snälla dra ner på kemikalier inkl dofter och då speciellt sköljmedel och doftljus, som kan ställa till med mycket elände framöver i hans liv. Vi belastas idag med alldeles för mycket dofter/lukter/kemikalier i vår miljö. Hemmamiljön kan man ju faktiskt bestämma över själv, så snälla var rädd om ditt barn och skydda honom från så mycket sådant du kan. Det är en så kort tid med småbarn, så kanske kan det vara värt att dofta lite mindre under den perioden? Jag vet alltför väl vad jag pratar om, men går inte in på detta här, jag tror att du är intelligent nog att ta till dig mitt budskap ändå och hoppas att du kan tänka dig att göra detta för Max skull.
  Jag vet att jag kommer att få mothugg här, dofter är så laddat och en starkt integritetsfråga, men för barnens skull, som inte kan värja sig och inte själva välja, så skriver jag ändå detta.
  Trevlig sommar!
  /Helene

 • Jennifer skriver:

  Hur "tvättar" du ut resten av ljuset som är kvar?
  Kika gärna in på min blogg omKika gärna in på min blogg om du vill ha en inblick om hur en läkarstudent som älskar mode, lever i Belgrad 🙂
  Donnads.devote.se

 • Martin skriver:

  Du gör helt rätt! Det ligger i tidens anda att tänka på
  återanvändning och hållbarhet! Kram!

 • Anonym skriver:

  Nice! 🙂

 • Tomas skriver:

  Hej!
  jag undrar också hur du får ut det sista stearinet utan att etiketten förstörs i diskmaskin osv…?
  Tack!
  Tomas

 • Tips om man vill få ut sista resterna av stearin och ändå behålla etiketten: Skölj insidan av glaset under varmvattenkranen på HETT vatten (akta fingrarna).
  Jag håller med Helene ovan lite, även om jag själv gillar doftljus för mycket för att sluta helt och hållet. Men jag har dragit ner extremt mycket på användandet sedan jag fick barn. Jag använder doftfritt tvätt- och sköljmedel, använder aldrig parfym när jag är hemma osv. Att då sätta igång och tända massa doftljus känns jättekonstigt, men ibland är det svårt att låta bli 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.