Annons

Små saker som påminner om stora

”Sätt ord på känslan…” det var ett tips som Ebba Kleberg Von Sydow delade med sig av på en föreläsning härförleden när hon pratade till bloggare som drabbas av idétorka ibland. Så nu gör jag just det. Fast i inredningstappning. På vårt köksbord just nu. En liten sak som skvallrar om mitt ursprung. Och som i det väldigt pyttelilla påminner mig om det stora. Om min familj och personer jag tycker mycket om uppe i norr. Trots sitt något aparta utseende mot övrigt möblemang så passar den in på ett alldeles självklart sätt och bidrar med en skön känsla av trygghet och tillförsikt. Vad jag syftar på? Den lilla lilla skålen av näver från Västerbotten som jag norpat med mig hemifrån. Just idag gör den mig extra glad eftersom den påminner mig om ett positivt besked efter en lång tung tid av precis det motsatta. Fredagsflummigt så det förslår, men ni som vet förstår. Tack för den här veckan livet. Njut av fredagen, det ska jag göra!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Hanna skriver:

  Härligt att höra Frida! Kram

 • Anna-Maria skriver:

  Skönt att få något positivt, hoppas att helgen blir fortsatt bra för dig och dina nära ( utan att veta vad det rör sig om)
  Vi här i norr ska njuta av det vackra vädret och trädgårdera!

 • Emma - By Emma skriver:

  Så fantastiskt att läsa Frida! Många kramar!!

 • De där små sakerna som kan te sig obetydliga
  för någon annan men som är ovärderliga för en själv.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Billy skriver:

  Håll fast i den sköna känslan:-) Ursprung och arv är bra att tänka på emellanåt, det kan få den svage stark:-) Du skriver vackert…

 • Living with Tess skriver:

  Söt liten korg. Tokgillar verkligen naturmaterial som detaljer i inredningen.

 • Melina skriver:

  Älskar fredagar! 🙂

 • Cristine skriver:

  För visst är det så, att när man känner sig vilsen, förälskad, säker, glad, förhoppningsfull, oviss, ledsen eller förtvivlad lättar det om man sätter ner det på papper. Skriv! Skriv! skulle jag vilja säga till oss alla som suttit vid köksbordet med hängande huvud och hjärtat i handen. Skriv ord på ett papper alla känslor som finns där och kanske känns det lite klarare efter en stund…eller så har trycket över hjärtat lättat lite.
  Njut av sol och ledig lördag och glad för ditt besked i min ovisshet:-)
  trevlig helg

 • living by Miriam skriver:

  Förstår precis 🙂 Sen gillar jag Svenskt hantverk, jag har också köpt en liknande på loppis, liknande den som mamma har 😉

 • Veronica skriver:

  Härligt!

 • Louise skriver:

  Hej Frida! Tack för en mycket trevlig blogg. Skymtar den fina ljushållaren på bilden ovan och undrar vart man kan få tag i den? Har sett den tidigare men inte hittat den någonstans. Den är så himla fin!
  Hälsningar Louise

 • lina skriver:

  Exakt så är det Frida. Härligt med glada nyheter en fredag. Jag hoppas att helgen blir extra fin för dig och din familj.

 • The Place To Be skriver:

  Bra tips! Idétorka får man ju då och då! Gillar verkligen den lilla näverkorgen!
  Hälsningar Malin

 • Jojo skriver:

  Krukan, vart hittar man den tro? 🙂

 • Erica skriver:

  Näver har också en plats i mitt hjärta. När jag var liten så var jag ofta hos min farbror och hans fru och hon var väldigt duktig på att just göra små skålar och korgar mm av näver. Så det påminner mig mycket om barndomen. Jag har några små korgar hemma som jag själv gjort för ca 25 år sedan.

 • Elisabeth skriver:

  Dina rader hade kunnat vara mina.Hade en exact lika
  näverskål på mitt skrivbord under mina år i Småland.Till tröst o glädje o som påminnelse om en
  härlig "uppväxt" i norr.

 • Monnah skriver:

  Så fint uttryckt. Jag hoppas att det positiva återvänder och skiner mer än det negativa…

 • Min sida skriver:

  Jag tycker mycket om din blogg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.