Annons

Lika som bär: Speglar med ben

Minns ni de här fina speglarna från Omelette-Ed som jag bloggade om i januari? Nu har de fått ett billigare designsyskon i den här nyheten från möbelkedjan Ilva. Nej, de är inte helt identiska, uppföljaren har ju inte fötter av kork men eftersom Ilva har valt att göra en ripoff på både Vertikal (se orginalet här) och en Cirkel (se orginalet här) har jag svårt att se att inspirationen inte skulle komma från just Omelettes design. Eller vad sägs? Visst är åtminstone grundidén hos de två lika som bär – inte sant? 
Orginalet: Omelette-Ed via agenturen Walnutstreet pris 4299 danska kronor
Lookalike: Iron ii från Ilva, 1899 kr 

Kategorier:

Kommentarer

 • Sofie Sjöström skriver:

  Jag blir så trött på plagiat. Igår var jag till en stor möbelkedja som jag själv designat soffbord till för länge sedan. De medgav att de inte längre anlitar designers utan kollar på mässorna vad som är snyggt, plåtar av och går till fabriker i Kina och låter tillverka för billig penning. Upphovsrätt struntar de fullkomligt i. Svenska underleverantörer som jag jobbat med levererar inte längre till kedjan…

 • Hälften så dyr, hälften så fin.
  What’s the point?
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Annika skriver:

  Det är så tråkigt att se alla kopior! Visst kostar originalen mer och ibland mycket mer, men som du ju brukar lyfta fram, så får man en helt annan kvalitet. Formgivaren som står bakom originalet ska inte behöva oroa sig för att deras idé ska kopieras, men det är nog inget som kommer att ändras i första taget. Men lite kan vi styra, trots allt. Jag sparar hellre länge för att kunna köpa originalet än att snabbt plocka hem en kopia. Man får ha lite tålamod. 🙂

 • JennyÅ skriver:

  Jag blev riktigt inspirerad av ett av dina tidigare DIY-inlägg om att göra sin egen konst. Framför allt av en siluett gjord av ett enda streck. Nu har jag prövat och faktiskt fått ihop något jag kan tänka mig att sätta upp på väggen 🙂
  Hoppas du också fick ihop något!

 • Anonym skriver:

  Den första var grymt fin

 • Antonia skriver:

  Kika in här ,ställ frågor, sprid kärlek! en helt onormal blogg! Puss
  antonianoaksson.blogg.se

 • Veronica skriver:

  Så snygga men måste säga att det är så tråkigt med kopior

 • Elin skriver:

  Hej Frida,
  Först vill jag passa på att tacka för att du/ni har skrivit bloggskolan! Massor med tips och råd som jag nu trycker in i skallen!
  Så nu har jag ju lärt mig att jag, gärna smart, ska kommentera inlägget jag skriver i (inte bara love-bomba). Kommenterar iaf, det där med smart kanske jag lämnar till någon annan. 😉
  Så, jag tror och hoppas att man får det man betalar för. Tror inte heller att jag hade varit lika nöjd med våra begagnade y-stolar om jag istället klickat hem en billig kopia från Kina. Eller, gör det mig snobbig?

 • Hejpådig, vill du vara med och skapa en ny trend? Skapa en ny hit? Lyssna på låten som skapades i 2013 och fortfarande inte ha blivit något och hjälp till och sprida den för sjutton gubbar! Det är onlyfishtimebitchez:) Gå in på bloggen för att hitta låten.
  LoveYahAll;*

 • Vanessa skriver:

  Hej Är ny med att blogga och skulle uppskatta om ni ville hjälpa mig med tips och idéer! Kika gärna in: https://vanessali.blo.gg/
  Tack! MVH Vanessa

 • KP skriver:

  Snyggt det där!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.