Annons

DIY: Gör en tavla med smörgåspapper

Jag ligger i soffan och pustar ut med den här utsikten, efter att ha ägnat en halv lördag åt att hänga tavlor tillsammans med svärfar. Stackarn. Tålmodigare karl får man leta efter. Att spika hål i en helt oförstörd vägg är något jag närmast kan likna med att dra av ett plåster. Jag hatar det. Även om jag älskar resultatet. Alla ramar är ännu inte fyllda så därför bjuder jag bara på en skärva av väggen, men jag hängde ändå upp alla för att få dem på plats och på sikt kunna känna in vad jag vill ha i dem. I väntan på riktiga motiv kom jag dock på ett temporärt taveltips att dela med mig här. Vika smörpapper. Har ni testat det?

Tavlan syns lite dåligt på det övre fotot så jag la den på mattan och tog en närbild. Jag köpte vita, blekta, smörgåspapper på Coop när vi var och handlade tidigare idag. Sedan roade jag mig att vika ett ark femhundrasjuttioelva gånger. När jag vecklade ut det hade ett geometriskt motiv uppenbarat sig. Och ur det klippte jag det finaste och klistrade in i en djup ram från IKEA. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Hannah skriver:

  Åh du köpte Bestlite-lampa?! ???

 • Therése S skriver:

  Så läckert.

 • Jojo skriver:

  Fiffig idé! Vart kommer de motiven du hängt upp ifrån? Tycker de är så svårt att hitta fina….

 • ullie skriver:

  Enkelt tips men ändå fint hoppas lördagen varit bra

 • Jenny skriver:

  Jag gillar inte heller att hänga tavlor. Då är det bättre att låta någon som kan och vågar sig på det istället. Vad gör man föresten med alla familjeporträtt och inramningar från konfirmation, studenten m.m. ?

 • Sara skriver:

  Tack för fina tips och all inspiration! Vilken storlek är det på Gatto lampan?

 • Veronica skriver:

  Fiffig idé 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag älskar småglimtarna vi får från ert hem! Är övertygad om att helheten är fantastiskt fin. Blir alltid så inspirerad att ta in mer trä/beige i inredningen när jag ser bilder som denna!

 • Josefine skriver:

  Lampan som står på böckerna! Var kommer den ifrån? Väldigt fin!

 • Lisa skriver:

  Rolig idé!

 • Lilli skriver:

  Åh men vad fint och inspirerande!

 • Living with Tess skriver:

  Ser urtjusigt ut! Så himla fint med rätt dekoration på väggarna men minst lika svårt tycker jag.
  Fin söndag och morsdag!

 • Made Day skriver:

  Underbar blogg 🙂

 • Sandra skriver:

  Vilken bra idé! Fint och enkelt!

 • Lina skriver:

  Snyggt det ser ut att bli på tavelväggen. Och så lampan Frida..! Blocket? Vad säger du? Hur mycket?

 • Angelica skriver:

  Hej!
  Jag liksom du, avskyr att göra hål i en förstörd vägg. Men jag har ett superbra tips så man slipper att borra och spika!
  På Clas Olson säljer de tavelupphängning "Command", det är dubbelhäftande med kardborre, så man kan hänga upp och ta ner och hänga om utan att förstöra väggen!
  Jag har själv hängt upp flera tavlor, både små och stora och de sitter kvar!
  Så in och kika på hemsidan, för de kostar inte ens mycket och man slipper fula hål i väggen 🙂
  https://www.clasohlson.com/se/Tavelupphängning-Command/Pr349529001
  Med vänlig hälsning/ Angelica

 • Linnéa skriver:

  Kul! Riktigt snyggt blev det! 🙂

 • Denise skriver:

  Fantastisk idé! Tack för inspiration 🙂

 • Linda skriver:

  fin idé 🙂

 • Carin skriver:

  Så fint! Jag önskar du kunde komma och göra min sovrumsvägg. Den är hopplös… Jag får liksom aldrig till det. DIY är inte min grej trots att jag älskar inredning och att fixa fint hemma.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.