Annons

Lånta fjädrar och påskpynt av papper

Jag vet inte hur det är med er men själv har jag lite svårt för det traditionella påskpyntet. Allt är ju så hysteriskt kulört. Är man inte en färgglad person så är utbudet ganska påvert. Om du liksom jag gillar att påskpynta light och vill hålla det hela lite mer subtilt i år så har jag dock några enkla knep som jag sprungit på via Pinterest och nu testat att göra själv. Genom att välja färg på kartongpapperet och äggen kan du anpassa idéerna helt och hållet till den inredning du har hemma. Just nu kör jag en påskpysseltävling med Panduro på Instagram så kolla gärna in hashtaggen #panduropåsk för fler fina uppslag!

Istället för de söndefärgade och duniga fjädrarna som finns i matbutiken, klipp till ett gäng egna i kartong. Vid pappersarket dubbelt, rita konturerna av en fjäder och klipps längs ytterkanterna. Limma fast träpinnen på mitten och klipp sedan till fjädrarna så tunnt du kan från utsidan och in mot pinnen. Klart!
Jag är ingen hejare på att hantera äggfärg (det blir mest kladdigt när jag försöker) men en vit tuschpenna löser det problemet. I år streckade jag fram ikat-liknande mönster. Superenkelt. Äggen köpte jag färdigblåsta sist jag var på Panduro och höll workshop. Pappersfjädrarna är fina på bordet men också som alternativt pynt i påskriset. Fäst dem med tejp eller tunn ståltråd. Och känns bilderna för färglösa har ju faktiskt Panduro kartongark och papper i alla tänkbara kulörer. Lycka till!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se i samarbete med Pandurohobby.se

Kommentarer

 • Medelmamman skriver:

  Sååå snyggt! Äntligen ett snyggt Påskpynt!

 • Lina skriver:

  Stiligt!!

 • Roncor skriver:

  Kolla gärna in på våran blogg och skicka kommentarer om vad ni tycker om bloggen! Snygga påskägg! Sånna vill jag ha!

 • Anna K skriver:

  Fina snygga bilder!

 • Fina Frun.se skriver:

  Pappersfjädrarna är en riktigt bra idé! (Så slipper en massa fjäderfän offra livet.) Och vad fint det blev!

 • Kom på det igår att det snart är påsk 🙂 Finfint pynt du pysslat fram!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Så fint Frida! 🙂 Jag är inte heller någon påskpyntstjej. På sin höjd har jag naket påskris i vas och gjutna betongägg på bordet! 🙂

 • Sara skriver:

  Galet fina pynt!!! Funkar det med papperslim på fjäderpinnarna?

 • asenseofstyle skriver:

  Jättebra tips!

 • Estela skriver:

  Jätte snyggt!

 • Jättefint! Jag har också gjort sådana fjädrar av papper men fick tips här att vara lite friare i formen på dem 🙂 Det blir nog några fler fjädrar här då… Snyggt! Coolt med pinnen och jättefina bilder! Ha det gott!

 • Hannah skriver:

  Wow!! Så oväntat men snyggt!

 • Jens skriver:

  Grymt snyggt! Nu kanske till och med jag kan tänka mig att pynta till påsk. 🙂

 • Gabriella skriver:

  Så fint det var med pappersfjädrar! Kul idé:)

 • Proforma - Irene skriver:

  Helt i min smak! Jättefint!

 • Fru Minimalist skriver:

  Smart idé att måla med vit tuschpenna, det såg väldigt fint och stilrent ut på bilderna!
  Det är intressant med pyssel, hur vissa aldrig pysslar medan andra är otroligt pyssliga av sig och finner en ro och harmoni i det oavsett om det rör sig om att måla ägg, göra scrapbook, sy kläder eller sticka.
  https://minimalisterna.se/vad-pysslar-du-med/

 • Christine ryder skriver:

  Superfint! åh det där skall jag testa 🙂 Min katt Dennis uppskattar dock fjädrar – han Älskar dom. Fast han får sina lösa…Hej o Hå <3
  Jag såg faktiskt en fin tupp…på Hemtex i porslin. Ganska stor men tänkte inhandla denna och ha den som bas liksom…känner mig lite tråkig men det är fint med vitt:-)
  Annars måste jag tipsa om Grönbergs Interiör — det är en dröm i tyllar och spets ..Fantastiska saker och personalen är så gullig 🙂
  Glad Påsk!

 • Lucas skriver:

  va snyggt!

 • Julia skriver:

  Vad fint 😀

 • Julia skriver:

  Super fint❤️

 • Erika Jonasson skriver:

  Checka in min blogg för en massa tips m.m, ni blir INTE missnöjda!

 • House Candy skriver:

  Vilka bra id’eer!!!
  Det blir helgens DIY!
  Vill du ha fler tips kika in på https://housecandy.se/

 • Tommy skriver:

  snyggt 🙂

 • Emma skriver:

  Hej Frida,
  Jag är i desperat behov av råd, har nämligen ganska nyligen köpt en soffa som jag älskar. Problemet är bara att jag har svårt att hitta färger på kuddar/textilier/detaljer som gör att hemmet känns modernt, det ser lätt lite dystert och "gammaldags" ut. Soffan jag har är denna https://www.mio.se/produkt/westham/25934032, i exakt den färgen dessutom. Jag gillar den verkligen i övrigt men vet som sagt inte vilka knep jag ska ta till för att ljusa upp och lyfta rummet.
  Väldigt tacksam för svar! 🙂
  Hälsningar Emma

  • Trendenser skriver:

   Jag tänker spontant att Chhatwal Jonssons Ikat-mönstrade rosa kuddar skulle sitta som en smäck i den soffan! Om du inte gillar de förslag du redan fått vill säga. HAY med stor knapp är ju väldigt moderna i sitt formspråk. / Frida

 • Helena skriver:

  Tack för tipset Frida! Jag och dottern har pysslat i helgen och de blev verkligen skitsnygga. Ser nästan ut som läderfjädrar faktiskt (en idé kanske…?)
  Emma – Jag är ju inte frida, men kan tipsa ändå kanske. Vi har liknande färg på soffan och de här kuddarna är verkligen superfina:
  https://bokompaniet.com/sv/product/2003/kudde-geometry-rosa
  Sen är ju förstås Hay Dots en höjdare, finns i fina pastellfärger som passar med grå soffa:
  https://www.illumsbolighus.se/shop/inredningsdetaljer-kuddar_-_pladar.aspx

 • The Place To Be skriver:

  Verkligen snyggt! Jag har också lite svårt för det hysteriska färgerna. Gillar äggen jättemycket. Man kanske ska våga sig på ett försök :-).
  Hälsningar Malin

 • Sofia skriver:

  Så snyggt!

 • Anonym skriver:

  snygg blogg du har.glad påsk

 • Isidria skriver:

  Riktigt fint pynt! Jag föredrar subtila färger framför kulörta,så något liknande hade passat perfekt hemma hos mig! Dock blir det nog inte så mycket pyntat hemma i år! 🙂

 • Lilla Lii skriver:

  Stilrent och snyggt!

 • Anonym skriver:

  sååå himla fint alltså!

 • Ulrika skriver:

  Mycket stilrent och snyggt!

 • Elin skriver:

  Gud vad smart, och fint! 🙂

 • Iris skriver:

  Looks amazing!

 • Emilia W skriver:

  Hej Frida! Jag undrar om det skulle vara okej om jag använde en av dessa bilderna till ett DIY-påsk-inlägg på min blogg? Det vore superschysst! SJälvklart med ditt namn och länk till inlägget! Tack !

 • Trendenser skriver:

  Hej, det går fint! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.