Annons

Datorkaos

Den här påsksemestern blev (som ni säkert märkt) väldigt lång. Bloggpaus galore. Orsaken till det stavas tyvärr d a t o r h a v e r i och uttalas kort och gott p a n i k ! En kraschad hårddisk kommer ju sällan lämpligt, men när den sker knappt 16 timmar innan en viktig presentation, en timme innan MacForum på Kungsmässan stängde för dagen och tre dagar innan en stor föreläsning (och utan backup) så vete fåglarna om det hade kunnat komma mer olämpligt. Men jag försöker tänka positivt istället för att hyperventilera. Nu fick jag ju i alla fall ändan ur vagnen och skaffade mig en MacBook Air som jag gått och sneglat på länge och så har jag skaffat Photoshop CC och så har jag lärt mig återskapa gamla mail. Ändå. Gaaanska körigt just nu. Jag måste ju bygga en helt ny presentation på rekordkort tid innan Rum & Trädgårdsmässan på söndag. För att illustrera kaoset bakom kulisserna bjuder jag på en ögonblicksbild från sängen i vårt gästrum. Här trängs just nu hela mitt tidigare soffkuddsetablissemang (efter en stylingomgång med Pella, som jag ska berätta mer senare) tillsammans med mitt gamla datorlik och mitt nya vrålåk. Wish me luck medan jag reder i detta. Tills vidare önskar jag er en skön(are) fredag!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Bu. Datorkrångel är verkligen det värsta.
  Hoppas du fixat det snabbt.
  Det vet jag att du gör!
  Kram Anette

 • Smäm skriver:

  Så tråkigt med gamla datorn :'( Hoppas innehållet går att rädda på något sätt till slut!! <3<3

 • Merja skriver:

  Usch, det finns väl nästan inget som stressar en så som datorhaveri men du reder det! Lycka till på söndag, synd att jag inte har möjlighet att komma lyssna till ditt föredrag, det hade varit kul./Merja

 • Oh no!!! Men du rer’et Räkan. Heja dig!! (och jag antar att vi snarare hörs bättre nästa vecka när du är lite mer… ehh, i fas) :-*

 • Anna_K skriver:

  det är alltid tråkig med datorproblem..

 • Pella skriver:

  Men ååå! Galet! :/ Heja, heja dig i alla fall! Stor kram och fin helg så hörs vi snart! 🙂

 • piccole cose skriver:

  Usch och fy! Datorproblem är ju det värsta. Själv investerade jag i en timecapsule för en tid sedan då jag kände att jag hade alldeles för mycket värdefullt i datorn. Jag har själv en MacBook air, det enda negativa med den (jämfört med vår iMac som står hemma i Sverige) är att minnet är så litet, och om man fotar i RAW så måste man lägga över bilderna på den externa hårddisken hela tiden. Men en perfekt surf-och bloggdator.
  Kram och trevlig helg!
  /Rebecca

 • Johanna B. skriver:

  Åh nej! Men härligt att du tänker positivt.

 • E skriver:

  Lycka till!

 • Vilken nära-döden-upplevelse! Ett tips när det gäller presentationer är annars att använda Prezi. Gratis, molnbaserat och bra mycket enklare än Powerpoint.
  Tycker jag i alla fall.
  Och man kan köra från vilken dator som helst.

 • Jonas skriver:

  Man brukar säga att det finns två typer av människor: de som tar backup och de som inte har haft ett hårddiskhaveri.
  Ett tips är att spara allting på Dropbox. Supersmidigt sätt att sina filer backupade, och gratis upp till en viss gräns (man kan lagra rätt mycket gratis).
  Ni som läser detta och inte tar backup – gör er själva en tjänst och installera Dropbox i helgen!

 • Sådant är ju bara för trist! Det värsta är ju allt man har i datorn som går förlorat. Jag sparar det mesta i Onedrive, mest dokument som jag har i arbetet. Fotografier sparas som en säkerhet i dropbox, fast det är nu på senare tid jag gjort det så alla mina gamla fotografier ligger i farozonen för tillfället. Hoppas att det ordnar sig för dig. Ha det gott!

 • Helena skriver:

  Skaffa crashplan, kostar 590 kr. Backuppar allt och åtkomligt online.

 • Gryningsräd skriver:

  TimeCapsule, TimeCapsule, TimeCapsule säger jag bara… slipper man tänka. Datorn igång och strömkabeln i: ja, då blir det "upp-backat" (eller vad nu det svenska ordet kan tänkas vara)…
  Skall jag säga det igen? "TimeCapsule" !

 • Ja usch och fy! Karlns hårddisk kraschade tre veckor innan en uppsats som han arbetat med i två månader skulle vara klar. Det var också sådär…. superdålig timing. Hoppas det löser sig!

 • Helena skriver:

  Trist, men härligt med ny dator! Här är en till som tipsar om Dropbox! Jag lägger upp alla viktiga dokument och foton. Och har dessutom två externa hårddiskar, en här hemma och en som följer med till jobbet efter uppdatering. Hängslen och livrem gäller för alla mina foton!

 • Niklas skriver:

  Tråkigt! Men lite kul med ny dator i alla fall… Tänkte kolla med dig hur det går att köra Photoshop CC på en Air? Det vore toppen som det löpte på smidigt (är själv i utbytartagen med min laptop och Photoshop är ju ett riktigt kärvande program).
  Tack på förhand!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.