Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 9

Söndag betyder ju summering och den här veckan har jag skopat upp allt från avancerade ”bloggupprop” till nya (oväntade) designsamarbeten, limiterade kollektioner och härliga bilder från bloggar och magasin. Här kommer några nyheter och nätsnackisar från vecka 9 som kan vara kul att ha koll på!
Vitra och Freunde von Freunden har ”öppnat lägenhet” på Mulackstrasse i Berlin. 65 kvadrat interiör utställning / central lokal som är möjlig att hyra för kreativa projekt. Läs mer här!
Vipp har lanserat årets färg 2014 under parollen ”Hello Yellow Fellow”. Inget för mig. Men kanske en kul fägklick för någon annan? På Instagram dyker det upp nya kreativa utmaningar av olika slag. En av de senare och mer inspirerande är hashtaggen #stylingcompetition på initiativ av…
Lotta Agatons crew som är i USA och jobbar för Herman Miller i sex veckor. För detta har 950 kg rekvisita skeppats över och en i teamet tyckte att de borde testa att posta ett stilleben per dag på Insta. På den vägen startade en flodvåg av inspiration som fått formfolk över hela världen att gå i spinn!
Minns ni förra årets guest of honour på möbelmässan i Stockholm? Nendo har nu valt att inleda ett samarbete med… BoConcept?! Väldigt oväntat måste jag säga. Men det kommer säkert sälja. Fina möbler, kuddar och nya accessoarer inspirerade av origami. I butik från 1 mars!
IKEA lanserar snart en ny PS-kollektion (mitten på mars) och även om det är två veckor kvar till släppethaussas kollektionen redan nu och omnämns som den djärvaste hittills. Ska bli mycket spännande att se.
En annan uppsnackad nyhet har varit de nya bilderna från danska Ferm Livings blog battle där svenska Emma och Finska Riika fått i uppdrag att tolka deras vårkollektion. Hatten av för ett snyggt stylingjobb och en smart online-PR-kupp! Veckans mest ombloggade interiörbilder då? Mja, de kommer inte från ett enda hem utan från Elle Decorations nya öppna (anar vi en trend?) arkiv med foton från tidigare magasinsplåtningar. Här finns massor med tittgodis att hämta varav flera bilder genast fick fötter i bloggvärlden. Klicka och titta! Och ha en riktigt fin start på årets första ”vecka tvåsiffrigt”!

Kommentarer

 • Fick en inbjudan i veckan till ett event hos Bo Concept här i Malmö med anledning av samarbetet med nendo och blev också lite överraskad. Lite osäker på om jag har möjlighet att gå även om jag är nyfiken på att se produkterna live.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Silje skriver:

  Vilka vackra bilder och fantastisk inredning!

 • tinajo skriver:

  Som alltid en kul sammanfattning – tack & bock! 🙂

 • Maja skriver:

  Så himla fin inredning!

 • Karolina skriver:

  Jag gillar verkligen dina veckosummeringar! Hoppas du fortsätter med dem!

 • Jättefint inlägg! Jag gillar verkligen dina summeringar!

 • Anonym skriver:

  Snyggt!

 • Lina skriver:

  Lägenhet till Vitra alltså! Wow! Blir det bättre liksom? Stylingtävlingen följer jag och tokgillar och Fermbilderna kan jag inte sluta titta på. Följde din fråga om vilket hyllsystem du skulle använda men missade ju att se vilket det blev..! Går i samma tankar till min sons rum, har du några tips på hur man förvarar gigantiska legobyggen? Kram till dig och hurra för dina ursnygga söndagssummeringar.

 • piccole cose skriver:

  Den där stylingtävlingen är ett otroligt kul (och inspirerande) initiativ. Dessvärre har jag inte 950 kg props här i Spanien så jag får hålla till godo med blommande mandelkvistar:) Tack för en supersammanfattning som alltid!
  Kram
  Rebecca

 • lilian skriver:

  Sänkläder var kan man köpa dem?
  Tack
  Kram
  Lilian

 • Sandra skriver:

  Ja jag undrar också var sängkläderna kommer ifrån på sista bilden, framförallt de mjukt skira rosafärgade?
  Tack!

 • Sandra skriver:

  Hmm…var ju inte så svårt om man letade ordentligt 😉
  För er andra som undrar, här hittar man all info: https://elledecoration.se/hostmode-i-sovrummet/

 • eiraerica skriver:

  Hej jag har startat en veckans blogg tävling på min blogg. Det vore roligt om du ville delta i den.

 • eiraerica skriver:

  Hej jag har startat en veckans blogg tävling på min blogg. Det vore roligt om du ville delta i den.

 • Madeleine skriver:

  Himla fin inredning!

 • anna skriver:

  Var hittar man vägglampan?

 • tina skriver:

  Som det står i reportaget från Elle så kommer sängkläderna från Åhlens. Här i Umeå såldes de dock bort på mellandagsrean för en hundring /set så de har nog utgått, tyvärr….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.