Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 10

Då var det dags för ännu ett söndagssvep! De senaste sju dagarna har vi bl a bjudits på jubileumskollektioner och lekfulla kombinationer. Här kommer några nyheter att ha koll på från v 10! Vi börjar med belysning. Jag tycker att det händer på tok för lite på lampfronten i Sverige. Just därför blev jag så glad över att upptäcka nya Älmhultsföretaget Calabaz. Aktuella med pinfärska serien STREET.

Om du gillade Martin Margielas Matrushkor men kanske (som jag) hakade upp dig på den gulvita färgen så kommer här ett alternativt. I glas. Maxim Velčovský för Qubus. Nytt på Artilleriet!

Klong har dels lanserat en miniatyrversion av sin populära vas Äng, men också en ny edition av den stora, fast med det karaktäristiska gallret i i oxiderat blågröna toner. Säljs exklusivt på Norrgavel!
Det är många designklassiker som jubilerar i år. Asplunds byrå Snö fyller 20, Källemos bokhylla Pilaster firar 25 och eftersom Hans Wegner skulle ha fyllt 100 firar Carl Hansen med en rad nyheter till hans ära. Bland annat en ny version av Y-stolen. Ek och Valnöt i kombo. Flott!

Sen fastnade jag också för bloggaren Designoforms modeinspirerade inredningskollage. Hon har tolkat fyra olika outfits i inredningsdetaljer. Riktigt snyggt. Och en kul idé! Läs mer här.

Nu har jag ju redan råkat visa de mest omskrivna Hemnethemmen från veckan, så jag avrundar istället söndagssvepet med det här hemma-hos-reportaget som också fått sin beskärda tid i etern senaste dagarna. Bilder från butiken Invanitys ägare och grundare Annika Rutegård. Kaxig konst och en skön mix av prylar. Här hittar du fler bilder. Tack för den här gången och ha en fin start på vecka 11!

Foto: Calabaz, Artilleriet.se, Klong Carl Hansen, kollage Designoform, Anne Nyblaeus

Kommentarer

 • Maja skriver:

  Snygga grejor 🙂

 • CAISA K. skriver:

  Tack Frida för dessa inlägg.
  Alltid lika intressanta!

 • Johanna B skriver:

  Älskar mode/inredningsbilderna! Cool idé !

 • Maja skriver:

  Tänk om man ändå fick ihop ett sånt fint hem! Någon som vet var tavlorna/posters är från!?

 • Caroline skriver:

  Kul idé att tolka outfits i inredningsdetaljer. Påminner lite om detta:
  https://whereiseefashion.tumblr.com/

 • designoform skriver:

  Vad roligt att du gillade mitt inlägg!

 • Joanna skriver:

  Åh Äng-vasen är så fin. Har gjort ett inlägg om den här; https://joannans.se/?p=2672

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.