Annons

Lookalikes: Trattlampor

Med anledning av det nyligen så omskrivna hemma-hos-reportaget från Lotta Agatons hem blev jag påmind om att Achille Castiglionis lampa Diabolo suspension lamp som tidigare producerades från Flos har fått en ny designtvilling i Markslöjds nya serie BAS. Flos gamla version hänger ju i Lottas kök. Och i vår lanserar Markslöjd en liknande lampa, som påminner väldigt mycket om Diabolo. Minus den fiffiga suspensionfunktionen och några tusenlappar. Eller vad sägs. Ganska lika som bär va?
 

Orginal: Achille Castiglionis lampa Diabolo suspension för Flos (från 1998), pris 6200 kr

Lookalike: Markslöjds taklampa i seriens BAS, pris 2270 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Therese skriver:

  Hejsan frida och grattis i efterskott : )
  En fråga. Har länge vart ute efter några schyssta fönsterlampor.
  Har förstått att det kanske inte är så "inne" med det men behöver verkligen ha något snyggt lysande i det stora golv till tak fönstret i vardagsrummet 110 brett och 210 högt. Har 4 st i rad i norrläge och det blir så tomt när man tagit ner julstjärnorna som strålar så fint. Har nybyggt modert hus i vitt o grått. Gillar vitage/industri / modern stil. Några förslag tycker det är väldigt svårt? Tusen tack för ett svar. Mvh Therese också 79:a Fin årgång : )

 • Daniel skriver:

  Fast visst gjorde Louis Poulsen "Billiard" långt innan Flos?

 • Frida skriver:

  Bra tips Daniel, de är ju om möjligt än mer lika! Osäker på vilket år de formgavs men de är ju signerade AJ så troligen före Flos som du skriver!

 • Frida skriver:

  Therese: Det är svårt med så stora fönster. Jag har ett liknande på vår övervåning som jag funderar på att hänga tre mindre lampor i, i olika höjder. Kan återkomma när jag bestämt mig för modell!

 • Daniel skriver:

  Faktum är att det är en okänd formgivare som gjort Billiard. Att den tillskrivits Jacobsen beror mest troligt på att några få skrivit det i annonser på nätet för att få fler sökträffar, och sen har det bara hakats på.
  Samma fenomen ser vi på "Verkstædslampe" som Jacobsen också ofta felaktigen får äran för.

 • Daniel skriver:

  Förlåt, nu blev det ett inlägg till 🙂
  Ca 1967 ska Billiard varit släppt, drygt 30 år innan Flos variant .

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *