Annons

Lookalikes: Trattlampor

Med anledning av det nyligen så omskrivna hemma-hos-reportaget från Lotta Agatons hem blev jag påmind om att Achille Castiglionis lampa Diabolo suspension lamp som tidigare producerades från Flos har fått en ny designtvilling i Markslöjds nya serie BAS. Flos gamla version hänger ju i Lottas kök. Och i vår lanserar Markslöjd en liknande lampa, som påminner väldigt mycket om Diabolo. Minus den fiffiga suspensionfunktionen och några tusenlappar. Eller vad sägs. Ganska lika som bär va?
 

Orginal: Achille Castiglionis lampa Diabolo suspension för Flos (från 1998), pris 6200 kr

Lookalike: Markslöjds taklampa i seriens BAS, pris 2270 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Therese skriver:

  Hejsan frida och grattis i efterskott : )
  En fråga. Har länge vart ute efter några schyssta fönsterlampor.
  Har förstått att det kanske inte är så "inne" med det men behöver verkligen ha något snyggt lysande i det stora golv till tak fönstret i vardagsrummet 110 brett och 210 högt. Har 4 st i rad i norrläge och det blir så tomt när man tagit ner julstjärnorna som strålar så fint. Har nybyggt modert hus i vitt o grått. Gillar vitage/industri / modern stil. Några förslag tycker det är väldigt svårt? Tusen tack för ett svar. Mvh Therese också 79:a Fin årgång : )

 • Daniel skriver:

  Fast visst gjorde Louis Poulsen "Billiard" långt innan Flos?

 • Frida skriver:

  Bra tips Daniel, de är ju om möjligt än mer lika! Osäker på vilket år de formgavs men de är ju signerade AJ så troligen före Flos som du skriver!

 • Frida skriver:

  Therese: Det är svårt med så stora fönster. Jag har ett liknande på vår övervåning som jag funderar på att hänga tre mindre lampor i, i olika höjder. Kan återkomma när jag bestämt mig för modell!

 • Daniel skriver:

  Faktum är att det är en okänd formgivare som gjort Billiard. Att den tillskrivits Jacobsen beror mest troligt på att några få skrivit det i annonser på nätet för att få fler sökträffar, och sen har det bara hakats på.
  Samma fenomen ser vi på "Verkstædslampe" som Jacobsen också ofta felaktigen får äran för.

 • Daniel skriver:

  Förlåt, nu blev det ett inlägg till 🙂
  Ca 1967 ska Billiard varit släppt, drygt 30 år innan Flos variant .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.