Annons

Lika som bär: Molnformade lampor

Jag vet inte om det är ett klassiskt fall av selektiv perception, men jag tycker mig se IKEA’s lampa VARMLUFT dyka upp allt oftare i inredningsreportage och stylingjobb. Ni kanske redan har tänkt på det, men visst är den misstänksamt lik Jean-Marie Massauds taklampa Grace? Lika som bär, inte sant? Men med skillnaden att Grace är tillverkad av materialet Tyvek® istället för papper.
Orginalet: Grace Suspension lamp av Jean-Marie Massaud, pris 599 dollar eller ca 4000 kr
Lookalike: VARMLUFT från IKEA, finns i två storlekar pris från 49 – 69 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • tinajo skriver:

  Mycket lika, absolut.

 • kajsa skriver:

  Japp de var väldigt lika.
  Har sett en liknande fast i form av en fisk för några år sedan.
  Vet någon vad den kommer ifrån?

 • camilla skriver:

  Å jag som älskar lampor tycker dessa liknar mer dammsugarpåsar..

 • Hej Frida,
  jag har så sällan tid att läsa några bloggar nu för tiden, men idag fastnade jag här i din blogg och fick lov att läsa ikapp lite. Du inspirerar stort och jag måste ta mig tid att kika in lite mer ofta. Fnissade lite i min ensamhet när jag läste inlägget om Cestitan, den är död för mig också. Kanske inte lika mycket för att den syns i var och vart annat hem i bloggvärlden (även om jag förstår vad du menar och håller med dig till 100%. Till slut klarar man bara inte av att se vissa saker en gång till…). För mig dog den när den föll i bitar i min sambos hand… https://blogg.skonahem.com/dromhus/2014/02/07/det-bidde-ingen-cestita-det-bidde/ Uuurdålig kvalitet, och palastkupa är det också! Allvarligt – 2 500 kr för en plastlampa som är en miniatyr av den "riktiga" Cestan i riktigt glas. Nej tack, för mig i alla fall! Nästa inlägg som jag bara måste få kommentera var "Skandiamäklarnakuppen". Så billigt (eller smart eftersom det var så många som gick på den), skulle aldrig falla mig in att hugga på ett sådant bete. De uteslöt ju naturligtvis dig för att få ytterligare publicitet, det är ju uppenbart. Det som förvånar mest är att flera bloggarer som hållit på med detta länge, gick rakt i fällan och bjussade Skandiamäklarna på massor av gratisreklam. Strange!!
  Keep up the good work och tack för en stunds skön läsning!!
  Kram Helena

 • Joan skriver:

  Ja, dom var lika!
  Tkr att cestita är fin den också! Ger ett perfekt mysljus i sovrummet 🙂

 • Ellendellen. skriver:

  Man tar ju nästan alltid för givet att den dyra producerades först.. Och den billiga är en kopia men är det alltid så egentligen? I detta fallet har ju Ikeas lampa funnits ett tag i sortimentet… Och är inspirerad som någon säger från damsugarpåsar.. Kom till på fabriksgolvet i en fabrik för just damsugarpåsar. Men jag vet inte vilken som var först. Bara en tanke..

 • Frida skriver:

  Ellendellen: Grace lanserades 2010 och IKEA’s 2011/12.

 • Martin skriver:

  ahhh hur kunde jag missa de lamporna i min molnspaning?! Onekligen mycket lika!

 • Martin skriver:

  Molnlampor har jag aldrig förstått mig på om nu idén inte är att samla damm och skicka iväg dammoln varje gång man kommer åt dom. Att IKEA har apat efter verkar dock helt klart =)

 • Johan skriver:

  Den normala framtagningstiden för IKEA har historiskt varit 2 år, så det är väldigt tveksamt att dom "inspirerats" av den dyrare varianten med tanke på lanseringen för de båda produkterna. Sen kan man ju ställa sig frågan vad det är som kostar 4000…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.