Annons

Lika som bär: Keramikmuggar med relief

Att keramik med struktur är högsta mode just nu råder det väl inga tvivel om. Inte minst efter de senaste inredningsmässorna där så gott som samtliga magasin och bloggar rapporterat om just detta i sina spaningar. Så långt allt väl. Men nu ska ni få se något märkligt. Kolla in de här ”nya” muggarna med geometriska mönster i relief. Jag vet faktiskt inte vad som är hönan eller ägget i det här fallet. Eller rättare sagt orginalet och kopian. Jag tror snarare det är någon (eh, några?) som varit på inköpsresa till samma fabrik – men, som valt lite olika prissättning. Ops!? För visst är de här lika som bär? Om inte till och med samma samma, fast med dubbelt så dyr prislapp i det ena fallet. Tipstack till Sofie.
Lookalike 1: Mugg med relief (H: 8,5 cm) Symetric från House Doctor. Pris 265 kr för 3 st (ca 88 kr st)
Lookalike 2: Mugg med relief (H: 9 cm) från Lagerhaus. Pris 39 kr st

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin skriver:

  Ojj. Men det är nog som du säger. som varit på inköpsresa till samma fabrik – men, som valt lite olika prissättning.
  Och bättre det ändå än att någon kopierar design rakt av… 😉

 • Catarina skriver:

  Oj, ja det var verkligen lika. Fina också,

 • Sandra skriver:

  Hoppsan! fina var de i alla fall! men de är precis likadana, fabriken som är "boven" här tror jag med!

 • Anonym skriver:

  Intressant att House Doctor tar dubbelt så mycket? För vad? Att man måste köpa tre åt gången?!?! Är det fler saker som tillverkas i samma lågprisfabrik som Lagerhaus och överprisas under deras brand?!

 • Kattis skriver:

  Kina inköp leder sån´t här, ganska kul när det illustreras så tydligt…

 • ninnie skriver:

  galet lika!

 • Smäm skriver:

  Ooooops :O

 • Johanna B skriver:

  House Doctor har listat sig själva som designers på Royaldesigns hemsida? Kolla själv!

 • Anonym skriver:

  höll i de från lagerhaus häromdagen när vi var på stan för mugginköp men mannen röstade ner dom. åh! 🙁

 • Ja som det kan gå 🙂 Nog ser det ut att vara exakt samma muggar.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Ellinor skriver:

  Otur att Lagerhaus hann först för House Doctor. Oavsett så tycker jag tyvärr muggarna är lite för stora.

 • Mia Arp skriver:

  Haha gud så roligt. Dem är verkligen sjukt lika!
  / Mia
  http://www.hippiechic.blogg.se

 • Sara skriver:

  Önskar du kunde tona ner att behöva visa upp hur mycket och dyra grejer du köper,Frida. Ja,din man tjänar mängder och du har därmed ett fantastiskt liv enligt dig men finns det lite mänsklighet bakom pengakärleken som lyser genom bloggen?
  Dessa inlägg är allt som oftast ett ex på det.klart som bara den att man får köpa det man vill och har råd med framförallt utan dåligt samvete vilket du ofta försöker ge oss. Snälla sluta med det visa lite ödmjukhet

 • Petra skriver:

  Det bara måste vara exakt likadana muggar från samma fabrik! Spana också in Lagerhaus muggar de kallar Dozo och jämför med Bloomingvilles Carla Tea Cup i deras SS/14-katalog. Lite skillnad på glasyr och öra, men väldigt lika ändå!

 • Sofia M skriver:

  Vet inte om jag tycker att din kommentar visar ex på ödmjukhet Sara? Trist med den här typen av kommentarer tycker jag. Som egen företagare vågar jag nog påstå mig veta att Frida som många andra garanterat jobbar och sliter för varenda mugg 🙂 För övrigt förstod jag inte det som att hon köpt någon av muggarna.

 • Sanna skriver:

  Sara. Är du möjligtvis avundsjuk eller rent av dum i huvudet?

 • Anonym skriver:

  Jaaa eller hur Sara? Det är väl en himla tur att hennes man jobbar och kämpar så att hon har råd att glida runt och shoppa muggar för hela 80 kr styck. Shit pomfritt vilket lyxliv hon verkar leva. Ahaha.

 • Camilla skriver:

  Som du skriver så handlar det nog om precis det: inköpsresa till samma fabrik. Det gäller ju fler och fler av dessa företag och butiker att dom inte ens designar själva, men köper in färdiga produkter. Designen är det som kostar pengar idag när produktionen ligger i Asien. Är produkten redan designad i Asien dessutom blir det hela en billig affär.

 • Kattis skriver:

  Men Sara, vad är det som säger att inte Frida tjänar sina egna pengar? Så mycket som hon jobbar trots att hon är "mammaledig" och dygnet runt så kanske det inte är mängder- men hade jag ett bolag som gick lika bra som hennes hade jag varit stolt. Tvärtom vill jag lyfta fram Frida som en förebild för kvinnor som driver företag på ett smart sätt, framgångrikt och dessutom tjänar pengar.
  Det finns andra bloggar att läsa om man inte är intresserad…

 • Designtjejen/Emmelie skriver:

  Oj, oj, oj, så lika!!

 • Emma skriver:

  Hej! Ett tips är att läsa dagens gp! En artikel idag om åtalet mot fyra pers som sålt piratkopierad design i Sverige, bl.a. den klassiska Kotten!

 • Eva skriver:

  Oj vad jag inte håller med dig Sara. Tycker Frida gör ett jättebra jobb och dessutom har en bra blandning av budget, diy och lyx precis vad jag söker hos en inredningsblogg.

 • Marie skriver:

  Pinsamt och patetiskt. Ett klart bevis för att konsumenterna allt som oftast betalar ett överpris.

 • Linda skriver:

  Stort TACK för ikväll, Frida! Otroligt kul att få träffa dig och ta del utav all inspiration. Har bloggat och lagt upp lite bilder från kvällen, kika in, vettja 🙂
  Kram på dig

 • Emm skriver:

  Det här får en verkligen att tänka efter. Bra inlägg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.