Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 8

Då har det blivit dags att knyta ihop vecka 8 med ett söndagssvep. Här kommer min summering av omskrivna nyheter och bloggsnackisar från de senaste sju dagarna. Kryddat med lite branschstatistik och nya detaljhandelstrender. Hoppas ni gillar det här återkommande veckoinslaget!
Min allra första praktikant Hanna (som bloggar på Hannasinspo) är aktuell med en ny inredningspodd och Youtube-kanal. En teaser för Haket hittar du här. Missa inte! Tror det kan bli ett kul koncept!
String satsar smart i sociala medier. Nu senast i samarbete med Lotta Agatons kurselever. 22 nya stylister genererade 22 hyllor med 22 tolkningar. Och oräkneligt av bloggkärlek. Såklart.
Näst efter Filippa K-muggarna tror jag att Eva Solos Neopren-karaffer kan vara en av de vanligast förekommande ”designprodukterna” i svenska hem. Nu släpps den klädda kylskåpskaraffen i ny konjaksfärgad skrud, och för första gången (?) i limiterad utgåva. Mer info här!

I fredags släpptes den officiella TS-statistiken för 2013 som visar upplagan för de svenska tidningstitlarna och det var dystra siffror för många aktörer i branschen. Mer om det i ett senare inlägg. Att det råder tuffa tider för printmedia märks dock inte bara i Sverige. Strama budgetar tvingar fler att köpa in mer istället för jobba fram eget material. Bloggare anklagas ju ofta för att ”bara idissla” andras bilder, om och om igen, men glöm då inte att tidningar med stora redaktionella kostymer faktiskt också gör det. Till och med på omslagen!! Eller vad sägs om det här? Danska Rum och Elle Decoration NL. Notera retuschen…

Showrooms spås bli allt viktigare för näthandelns expansion under 2014. Antagligen är det just därför Skånska Byggvaror nu flyttar ihop med… Plantagen! Från och med mars öppnar de showrooms i Plantagens butiker i Tagene Göteborg och Barkarby Stockholm där kunderna kommer kunna beställa via terminal med fri frakt hem. Intressant branschtrend, Vad blir nästa samarbete på det här temat?

Jag brukar ju avrunda med att visa veckans mest ”visade” hem. Den här veckan är det dock inte en lägenhet eller ett hus som stått i fokus, utan ett litetlitet kök som får jättejättemycket uppmärksamhet i bloggosfären. De här bilderna har nämligen fått rungande digitala applåder. Fler foton hittar du här. Enjoy!
Foto: Hannasinspo, String, Eva Solo, Trendstefan.se, Dagens Handel, Alvhem Mäkleri

Kommentarer

 • tinajo skriver:

  Fick habegär av karaffen – så fin! 🙂

 • Anonym skriver:

  Jag tycker man ser vilka reportage som är producerade av PR-byråer. Ta VIPP designschefens hem i Köpenhamn som exempel har nu varit i nästan varenda inrendningsmanagsin… Senast i svenska Elle Decoration men innan dess BoBedre, Dwell, Est Magazine mfl mfl

 • Maria skriver:

  Hej Frida, tack för en strålande bra blogg! Du är i särklass den bästa inredningsbloggaren, enligt mig. Du blandar både yta och djup på ett väldigt bra sätt, men jag kan ibland saknar ännu fler kritiska reflektioner från din sidan. Karaffen på bilden ovan exempel – jättefin, men en karaff klädd i djurhud? Är det dit vi ska sträva? Förutom djuren som får sätta livet till för en karaffs skull så undrar man ju vad som händer med med lädret i kylen när det blir vått och får fläckar på sig. Patina javisst, men på en karaff?
  Det finns något väldigt bra med att vi börjar använda rejäla och naturliga material igen, men att allt ska kläs i läder, marmor och mässing är ohållbart.

 • Johanna skriver:

  Jag håller med Maria! Tycker den här bloggen är jättebra och uppskattar veckosummeringen som samlar upp nyheter och inlägg man inte får missa så man slipper läsa massor med bloggar men ändå kan ha koll. Kan dock hålla med om att jag saknar kritiska röster i "inredningsbloggosfären" där alla bara stryker medhårs och tycker saker är fina. Kan du inte skriva ett till återkommande inlägg varje vecka där du river ifrån lite. Misstänker att du har mer åsikter än du ger sken av så mycket som du ser och hör i ditt jobb. Eller? Tyckte ex debatten om bildutvecklingen i inredningsvärlden (på möbelmässans youtube) var jätteintressant. ÄNTLIGEN fick man höra mer om vad DU tycker och tror samtidigt som man fick tänka till lite själv.

 • Anna skriver:

  Älskar dina veckosummeringar!
  Tycker f ö verkligen att din blogg är BRA! Inte bara fina bilder utan även proffsigt skriven text. Den här bloggen ligger i mina ögon verkligen snäppet över i princip alla andra inredningsbloggar som jag stött på! Bra jobbat!

 • Ninni skriver:

  Tycker om Trendenser och dig Frida, din blogg är bland de bästa. Din veckosummering är en höjdare och du gör det så bra, och du kan gärna utveckla den och göra den delvis personligt reflekterande. Vill inte undvara den, ser alltid fram mot nästa. Ha de gott, Frida! Vänligen Ninni.

 • johanna skriver:

  Hej!
  Tack för en bra blogg. Är det någon som vet varifrån köket kommer?
  Mvh,
  Johanna

 • Marianne skriver:

  Hva er galt med lær på en karaffel? Det er vel irrelevant om skinnet blir brukt til en sofa eller en karaffel, et dyr har uansett dødd for det (skjønt forhåpentligvis et dyr som også er brukt til matproduksjon…). Da synes jeg det er mer logisk å være mot lær konsekvent, uavhengig av bruksområde.

 • @ Johanna:
  På vår hemsida; alvhemmakleri.se kan du läsa mer om bostaden med det fina köket på Kristinehöjdsgatan 5. Där finns bland annat info om vart köket kommer ifrån.

 • Deia skriver:

  Jag måste säga att det ser helt absurt ut med den gulfärgade metallen i köket!!! Bara för att det är "inne" så betyder det inte att det är snyggt. Våga vägra mässing och koppar om du inte gillar det!
  (P.S. dom glömde göra fläktkåpan och spisen i gul metall….)
  Tack för en bra blogg. Läser varje dag 🙂

 • Fin summering som vanligt, och tack för länkningen 🙂

 • Victoria skriver:

  Vet du vart lamporna är ifrån med mässingsknopp??

 • Katharina skriver:

  Till den som skrev ovan om lädret i kylen. Man tar på skyddet när karaffen tas ur kylen för att behålla kylan inuti karaffen. Läder håller säkert kylan lika bra som neopren gör. Sedan finns ju djuraspekten, men så länge många av oss/er äter kött så är det väl lika bra att ta tillvara hela djuret?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.