Annons

Lika som bär: Glödlampslampor

Bloomingville är i hetluften. I min designintresserade bekantskapskrets haglar det länkar, bilder och smädelser på Facebook just nu där man retar sig på deras ”vårnyheter” och vad som anses vara en rak kopia av Camilla Brøyns geometriska keramik. Jag måste ta tillfället i akt att lyfta en annan potentiell ripoff i Bloomingvilles katalog SS14. För det får man väl nästan kalla detta. En glödlampslampa i porslin. Är den inte väldigt lik Tove Admans nutida klassiker Edison?
Orginal: Edison av Tove Adman, pris 519-619 kr (finns i glas eller betong)
Lookalike: Bloomingvilles lampa ”Stor glödlampa”, pris 295 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Solklar stöld!
  Det finns dock en liten, men ack så viktigt, skilnad. Tove Admans betonglampa är helt vansinnigt snygg. Bloomingvilles lampa är inte det.

 • Jag blir så arg och less när jag ser sånt här! Och det verkar ju bara bli mer och mer… Tack för att du lyfter upp det!

 • Anonym skriver:

  Blir så sjukt TRÖTT på företag som bara idisslar andras idéer!

 • Ninna skriver:

  Hej Frida og andre. Jeg har tilladt mig at følge i Frida’s spor og kommentere på lookalikes på modesiden, efter at jeg på det sidste har set samme ’trend’ der i stigende grad. Det er trist og tråkigt for os alle. Vi skulle i højere grad hylde ny design med tanke på alt arbejdet lagt i det før tilblivelse, og det eneste vi kan gøre er at nægte at købe en kopi, hvis vi er bevidst om, at det er en kopi. For det kan være svært at skelne.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.