Annons

Hemnetgodis för fotonördar

I en tid där ”mäklarbilder” och ”försäljningsstyling” nästan blivit synonymt med en likriktad rundgång av samma möbler, samma dekorationer, samma posters och ungefär samma pynt på parad – ö v e r a l l t – så känns det närmast befriande med Hemnetannonser som bjuder ögat på annat. Och då syftar jag inte bara på själva inredningen utan också på valet av bildspråk och utsnitt. Visst, mäklarfoton har en enda uppgift. Att sälja objektet. Men kanske gör de just det, lite bättre, om man som tittare upplever en skönare tempoväxling i flödet? För man tittar ju inte bara på en bild i taget nuförtiden. Man scrollar ju igenom väldigt många annonser när man är i köpartagen idag. Eller hur? Med risk för att bli tjatig så är Fantastic Frank verkligen ett föredöme på den fronten. Deras nya bilder är nästan provocerande känsloladdade. På gränsen till Roy Andersson-melankoliska. Och deras Pinterestarkiv är en lika stor källa till inspiration som en bättre fototidning. Kolla in! Veckans Hemnetgodis för fotonördar.
Foton: Fantastic Frank

Kategorier:

Kommentarer

 • Marja skriver:

  Ja, fast jag har ju aldrig förstått varför jag ska se bilder på enstaka inredningsdetaljer (vaser, fruktskålar etc)när det är bostaden jag är intresserad av? Det gör mig faktiskt bara irriterad, det känns så utstuderat. In your face: här säljer vi en livsSTIL minsann. Skivat bröd, liksom, varför?

 • marie skriver:

  Jag skulle precis skriva en kommentar liknande Marjas ovan. Jag förstår inte heller detaljfoton på prylar som inte kommer finnas kvar i bostaden när den nya ägaren tillträder.
  Jag känner lite olustkänslor när jag ser människor i bostadsbilder. Jag vill kunna se mig och familjen i bostaden när jag visualiserar.
  Barnet som sitter och tjurar vid bordet med en massa stearinljus. Why? Varför blir jag mer intresserad av bostaden av denna bild? Snarare tvärtom.

 • kristina skriver:

  håller med kommentarerna innan! Nog för att bilderna är väldigt vackra men att de säljer tvivlar jag på. Har precis köpt ny bostad och i jakten på ny lght så blev jag bara irriterad på alla detaljbilder på inredning…

 • H. skriver:

  Jag är sjukt less på att se samma kollageväggar, arbetsplatser på bockben, tomma Artilleriet-påsar i hallen, vita Tomelilla-soffor, svartvita IKEA Lappljung-kuddar och nakna glödlampor… Gaaaah!!! Håller med Maria om att FF är lite väl arty men hellre det än massproducerade stylingjobb.

 • Linda skriver:

  Härliga bilder =)

 • Helen skriver:

  Visst fina bilder, men det är inte det man är ute efter när man köper bostad. Rostade brödskivor – är det nåt som kommer ligga kvar i lägenheten efter förra ägaren…..?? Nej informativa bilder om hur objektet ser ut, planlösning och om jag får önska kanske några mått på hur stora rummen är, hur lång är väggen där soffan "ska" stå mm. Hälsningar från Praktiska Stina 🙂

 • Anonym skriver:

  Läs gärna min blogg, skriver om min behandling jag får, inlagd på en psykiatrisk avdelning och ska få hjälp att hantera min ångest och mina ätstörningar… La in mig frivilligt för att GÅ UPP i vikt…. Har hittills bara gått NER i vikt, så skriver lite om tankar & känslor inför det och vad som händer här på avdelningen.. Vill slippa dödsångest, kämpar mot ett friskt liv. KRAM! <3

 • Petra skriver:

  Håller med föregående talare – blir vansinnig på alla "konstnärliga" foton och på enstaka inredningsdetaljer när man kollar på ny lägenhet. Det är ju liksom inte därför man kollar på hemnet.

 • Jonas skriver:

  Bra om du har en inredningsblogg, dåligt om du skall köpa en lägenhet? Var själv på en visning med nämnda mäklare och faktum är att det är lätt att bli besviken när man kommer dit och inser att verkligheten inte är så bra som Photoshop gör gällande.

 • Anonym skriver:

  Så fina bilder.

 • Ambienti skriver:

  Håller helt med dig! Fantastic Frank är otroligt duktiga! Jag älskar deras styling och bilder. När man blir känslomässigt berörd, gör det helt klart att man tittar till lite extra och bostaden utmärker sig i mängden. Sedan är det ju klart att den måste motsvara förväntningarna i verkligheten också…:)
  Tack för en inspirerande blogg…och ha en fin dag!
  Kram
  Christina

 • elise skriver:

  ÄLSKAR deras foto/styling men kan bli så vansinnigt skrattretande, det här med alla jävla detaljbilder.

 • Anonym skriver:

  Som fotoinspiration betraktat är det vackert men jag har många gånger undrat om mäklarna får visa hur många bilder som helst på Hemnet eller om det finns en begränsning? Isåfall (om bildantalet är begränsat) så äter ju stämningsbilderna upp de rapporterande bilderna eller?
  Nån fler än jag som tycker det borde införas retuschregler/märkning på hemnet?

 • Camillasnyahem skriver:

  Inspirerande och nytänkande, visst. Får de mig att vilja köpa lägenheten? Absolut inte. Blir som en del beskriver här ovan mer irriterad och skulle välja samma-lika-stylade mäklarbilder före dessa inför ett eventuellt köp varje dag.

 • Beijan skriver:

  Diss, tråkig utveckling. Har själv jobbat som mäklare. Väldigt utstuderad säljarteknik, och att folk är så jävla dumma att de går på det. Det är väl lägenheten som sådan och inte detaljerna som avgör om jag köper lägenheten eller inte. Att folk dessutom är villiga att betala högre mäklararvode för sånt skit……Morr säger jag!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.