Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 3

Ännu en vecka är till ända och det har blivt dags att summera de senaste dagarnas nyheter och webbsnackisar. Eftersom vi befinner oss mitt i mässperioden är det en ren omöjlighet att fånga upp hela den absurda mängd av produktlanseringar som surrar i luften just nu. Men här kommer ett urval. Några grejor du absolut inte vill missa. Veckans söndagssummering, at your service!
Ett företag som verkligen överraskade på Formex i år var SagaForm. Jag har tidigare mest förknippat dem med tacoskålarnas glansdagar. Men nu? Oj så mycket fint. Marcus Johanssons glaskaraff Birdie…
… liksom Ann-Carin Wiktorssons krukor och nya odlingskupan Green – för att nämna några exempel. Bloggarna verkar hålla med. Sagaform har fått helt fantastisk responssina nyheter.
 
En annan överraskning (åtminstone för mig) var att Mickan i TV-serien Solsidan gjort författardebut i veckan med barnboken Aja Baja Vita Soffan. Blivande godnattsaga för bloggbarnen i inredningsland?
Stelton har har släppt sina temafärger på termoskannorna 2014. Man har utgått från den i koppar och satsat på två nya nyanser som ska spegla materialet när det patineras. Ärgat grön och varmt brun!
Walnutstreet som bl a agerar agentur för lampan Döden som fick massor av bloggcred ifjol är också representant för Omelette. Spegeln på korkfot månne årets bloggfavvo? Vansinnigt söt!
Jag tror ju som sagt att 2014 blir glaslampans år. Och passande nog har Artilleriet precis tagit in BallRoom i handblåst och handfärgat glas. Så fin! Tipstack till Sanna. Låt oss avrunda med den glädjande nyheten att två ”tysta” bloggfavvisar har tagit ton igen inför 2014. Flexinredning från Umeå och Solidfrog ifrån Jönköping. Hurra! Den första har startat butik och den senare tar helt fantastiska bilder. Enjoy!
Foto: Sagaform, Bonnier Carlsen förlag, Stelton, Walnutstreet, Artilleriet, Mia Linnman

Kommentarer

 • Angelica skriver:

  Är det en kalender som är på tredje bilden nerifrån? Vart kommer den isf i från??
  Tack på förhand!! 🙂

 • Frida skriver:

  Angelica: Jag vet inte säkert men jag tror det är en anteckningsbok bara, men som sagt – inte helt 100! Visst är omslaget fint. Mer info hittar du här https://tmgtabergs.se/nyhet/2014/01/plats-for-ideer/

 • Vilka fina antecningsböcker! Och glaslampan och spegeln och vacker färgkombination på termosarna, många gobitar 🙂 Och alltid kul att se nya/nygamla bloggar! Ha en fin vecka.

 • Emma skriver:

  Inspirerande bilder som vanligt! 🙂

 • Vansinnigt fina anteckningsböcker och visst är termosarna fina! Gillar formen och färgerna.
  Ha en bra dag.
  Anki/smaklycka.se

 • Sagaforms nyheter ser onekligen spännande ut! Härligt att fler har hittat tillbaka i bloggvärlden igen. Jag har också precis tagit steget tillbaka efter låååång paus med mest Instagram som inspiration!

 • Lina skriver:

  Så snyggt så snyggt! Alltihop!!

 • Oui merci, krukorna och framförallt odlingskrukorna designade av Ann-Carin Wiktorsson föll oss väldigt väl i smaken, tack för länken btw 🙂
  Det är ju dessutom Ann- Carin som designat den lekfullt pastelliga stengodsservisen POP för Sagaform, mycket fint som kommer därifrån nu.
  Boken skriven av "Mickan" har ju synts ÖVERALLT nu senaste tiden och jag gissar på att det blir en hit oavsett vad…
  Superduperspaning som vanligt Frida!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Nina skriver:

  Odlingskrukan är ju helt perfekt! Vet du var kan man köpa en sån? /Nina 🙂

 • Louise skriver:

  Tack för ett bra inlägg!

 • Jag håller absolut med! Sagaform har massor av snyggt! Like a lot! Kul att de kommer fram nu! Ha det gott och tack för lika trevlig läsning som alltid!

 • Evelyn skriver:

  Sagaforms nya produkter är verkligen en härlig överraskning. Sedan tycker jag att det är fantastisk att glaslampor i olika form, t.ex. som du visade igår från House Doctor eller dagens, har kommit tillbaka. Ser jag dessa lampor ser jag alltid den stora östtyska Palast der Republik fram för mig med alla dessa fantastiska lampor. (Inte mycket man kan hylla från detta landet). 70-talet – och så i tiden igen! Lamporna säljs idag på auktioner för riktig mycket pengar!

 • Anna-Maria skriver:

  Ah tack för bra tips om bloggar ! Och en på nära håll 🙂

 • Martin skriver:

  Spegeln. Eller som vi från Skåne säger: spegelen!
  Hur snygg som helst. Den stoppar vi lätt ner i S.U.A.T.M.M.-facket. *
  Mickan-grejen ställer jag mig däremot lite skeptisk till. Visst en skojig pryl att ha i hyllan, men kanske aningen mer mediajippo än faktisk barnbok.
  Men vem är jag att döma? Jag är varken bokrecensent eller innehavare av boken;-)
  I vanlig ordning, formidabel söndagssummering. Vad skulle man göra utan den? Tack!
  *Shut up and take my money

 • Tack för många fina tips som alltid!

 • Älskar spegeln! Blev helt till mig i trasorna när jag såg den på Formex. Fast jag gillade den runda bättre.
  Ha en fin vecka!

 • Gitte skriver:

  Odlingskupan var ju helt fantastiskt fin och praktisk.

 • Kaffehörnan skriver:

  Vad fina dom är

 • Älskar att ta del av veckans snackisar. Och tack snälla för länken. Vi ses på möbelmässan!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.