Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 52

Så var det då dags för årets allra sista söndagssummering. Vecka 52 må ha varit en ganska sömnig sådan med anledning av julhelgerna. Men, innan företagen gick på ledighet så fullkomligen pepprades det ut mail med julhälsningar och inemellan standardfraserna slank det ju med en och annan teaser om vad som komma skall inför 2014 också. Och några tappra bloggare har kämpat på bra även under mellandagarna. Därav finns det allt lite att förtälja även från de senaste sju. Let’s scroll!
Vi börjar med Sandberg som skickade ut nya pressbilder dagarna innan julafton. Deras senaste tapetkollektion Carl innehåller sju olika slags ränder, som alla har hämtat inspiration i det svenska vinterlandskapet. Jag gillar akvarelliga Gryning. Lanseras i butik den 15 januari!
Och batikmönster med ton-i-ton-känsla verkar verkligen vara grejen nästa år. Här även på ny kudde från Lagerhaus som kommer in i butik under januari. Pris 139 kr. Håll utkik!
…liksom växter i form av blommigt och bladmönstrat. Marimekko har visat vårnyheter och förutom den nya färgställningen och porslinet som firar Unikkos 50-årsjubileum så lanserar de även Kurjenpolvi (som betyder Geranium på Finska) på allt från bädtextil till handdukar.
Strax innan jul lanserade Stockholm Furniture Fair sina trendteman (för mässan som går av stapeln i februari nästa år). Här kan ni läsa mer om de färger och stilar som Jan Rundgren tror på inför 2014!
På tal om möbelmässan så kommer ju designduon GamFratesi att vara Guest of Honours. De är dessutom aktuella med inredningen för The Standard i Köpenhamn. Mer info på Lottas blogg, samt här.
I bloggvärlden har det som sagt varit julledigt, med undantag för ett och annat mellandagsinlägg. Helt Enkelt meddelade häromdagen att hon 1) har tagit fram en egen fotokalender som kan beställas på förfrågan 2) kommer att lämna Sköna Hems sajt (!) sista december. Hon trivs inte i kontexten. En knäckfråga för de stora förlagens bloggportaler nästa år? Ja. Jag tror det.
Låt oss avrunda med ett haussat tidningsjobb från årets sista Plaza Interiör. Ett fint hemma-hos-reportage som fått rungande digitala applådernätet under senare delen av december. Bilderna är plåtade av Therese Winberg som också bor i lägenheten och styligen är signerad Anna Malmgren. Fler och större foton hittar du här. Happy clicking! Och ha en skön dag, innan det är dags att vända blad!

Kommentarer

 • Fina Frun.se skriver:

  Tack för årets sista söndagssummering! Ser fram emot många fler 🙂
  Gott nytt år/
  Fina Frun.se

 • Här sitter jag med vaken bebis i soffan mitt i natten. Tack för uppdatering 😉 Dina summeringar är kul! Gott nytt år! Pernilla

 • JennyÅ skriver:

  Tack för en fin summering och för alla tidigare sådana under året! Inspirerande att se våriga färger igen! Ser att inredningsmagasin som Hus&Hem, Sköna Hem och Allt i hemmet också skriver om ton-i-ton och färgerna svärtad rosa och "teal". Kanske blir 2014 års färgsättning?

 • Anna-Maria skriver:

  Tack för summeringen! Det verkar som om naturen har gett en del inspiration till stilarna framöver. Ska vårbilder kul att se hur det tolkats!

 • Sofia skriver:

  Kul med något nytt inom tapetvärlden jag som inte alls gillar tapeter tyckte denna var riktigt fin. Nu längtar jag efter våren och ljuset den för med sig…blir så mycket lättare att fota till bloggen…känns som man kommit av sig lite så här på vinterhalvåret. God fortsättning!

 • Hannah skriver:

  Wow Lagerhaus säger jag bara! Snyggt!

 • veckomagasinet skriver:

  JÄttebra information och summering av möbler och design, tack!

 • Karin skriver:

  Gott nytt år Frida och tack för inspirationen!

 • härligt spanat Frida! Therese Winbergs hem had jag med i bloggen strax före jul, och ja nej jag var inte ensam om det 🙂
  Stockholm Furniture fair see vi frame emit oct i samband med det vår lansering av Ethimo i Trendgruppens regi.
  Önskar dig ett fint slut på året!
  Kram Anette

 • Charlotta skriver:

  Hej! Jag vill passa på att önska gott nytt år och tacka för inspirerande blogg. I synnerhet dessa "veckans snackisar" uppskattar jag massor. Hälsningar charlotta

 • Tack för all inspiration och alla härliga veckosummeringar för 2013! Gott Nytt År!

 • tinajo skriver:

  Gott Nytt År, ser fram emot att läsa dina inlägg under 2014. 🙂

 • Tackar för en outstanding blogg!
  Jag semestrar & du hjälper mig med avkoppling genom en uppskattad överblick.. Happy new year!

 • Joakim tellner skriver:

  Härliga bilder!

 • tatuerade sara skriver:

  Snyggt!!!!!!

 • Mathilda skriver:

  Kan inte du göra ett inlägg där du visar ett rum för en 13 årrig tjej?:)

 • Jonas skriver:

  Någon som vet var man kan hitta krukor liknande de på the standard? De var fina.

 • Fin summering som alltid Frida! Och roligt med en länkning till mig, tack så mycket! Ha nu ett riktigt gott nytt år! 🙂

 • Frida skriver:

  Vet du vad för bord det är på första bilden Sandberg använt sig utav?

 • Lisa k skriver:

  Ja, vad är det för bord?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.