Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 50

Ett par timmar försenat (förlåt!) due to personliga skäl, men här kommer en söndagssummering med nyheter och nätsnackisar från vecka 50. Vad vi bjudits på? En rejäl dos av mode  inredning, ett nytt nordiskt företagsförvärv och stilbildande Skandinavisk julinspo. Håll tillgodo!
Vi börjar med Filippa K som lanserat ett nytt årsmönster för Rörstrand. 2014’s edition heter ”Cut Out” och är inspirerat av vårens modetrender med grafiska färgblock, asymmetriska snitt och öppna partier.
Och på tal om mode + inredning så har ni väl inte missat släppet av Lovisa Burfitts nya posters för Rum21. En limiterad utgåva av modeillustrationer, med pressbilder stylade av Pella Hedeby. Heja!
När vi ändå rör oss i cross-over-trakterna. Visste ni att Calvin Klein släppt en ny holiday-serie doftljus i marmorkrus? Oerhört tjusiga. Men ack så svåråtkomliga. Tipstack till AMM!
En annan flott nyhet på modetemat är att HOPE ryktas utöka sitt samarbete med CSA till våren. Med rökfärgat / grått glas. Låter lovande måste jag säga. Tipstack till Lotta Agaton.
 

Annars då? Jo. Imorse läste jag ikapp veckans nummer av DI och fastnade för den här branschnyheten. Norska Stokke har sålt barnstolen Tripp trapp och barnvagnen Xplory till en Sydkoreansk speltillverkare (som enligt uppgift vill investera i västerländska varumärken). Prislappen? 3,2 miljarder kr.

Sist men inte minst, Tack till Tingelings för tipset om det här nya fotoprojektet med namnet WCAC. Årets välgörenhetsklapp månne? Låt oss också runda av veckan med några hajpade interiörbilder i vanlig ordning. Men eftersom mäklarna verkar gått på jullov i förtid så har tidningarnas juljobb tagit över stafettpinnen på den fronten. BoBedre måste ha slagit någon form av länkningsrekord i år. Hatten av för suverän Skandinavisk julinspo! Det var alles. Ha en skön start på årets sista jobbvecka!
Foto: Rörstrand, Kristofer Jonsson/Rum21, AMM, Hope, WCAC, BoBedre

Kommentarer

 • När man som du, Flitiga Frida, varje vecka levererar
  de bästa av veckospaningar så spelar en liten försening
  Ingen roll alls.
  Allt är förlåtet.
  Jag gillade vattenkannan och glasen fr Hope redan då de
  lanserades i klarglas och det bruntonade glaset, men det här
  var snäppet finare!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Felicia Marthe skriver:

  Alltså WOW! Calvin Klein doftljus…

 • Robban skriver:

  Bra blogginlägg!

 • Ja verkligen fint stylat av Pella Hedeby!
  Och Bo Bedre har så många fina reportage och bilder just nu som jag gillar. Tack för länkningarna! Ha en fin vecka.

 • Himla kul de här uppdateringarna! Like a lot! Ha det gott!

 • Helena skriver:

  Snyggt & stilfullt! 🙂

 • Sara Linnea skriver:

  Dessa inlägg är dom bästa! Tack för en fin blogg.

 • Sandra SG skriver:

  massa fint!
  Vill önska dig en riktigt bra onsdag imorgon! KRAM

 • anna skriver:

  älskar inspirationsbilderna! och calvin klein ljusen 🙂

 • Karolina skriver:

  Stolen på tredje bilden nedifrån, vad heter den? Jag letar men hittar den inte!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.