Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 49

För nytillkomna läsare så avrundar jag varje vecka med att scanna av branschen och bloggarna för att summera de senaste nyheterna. Den här söndagen är inget undantag, även om det verkar ha varit lite bloggkalender- och julfirarstiltje på sina håll. De gångna sju gångna dagarna har i alla fall bjudit på Skandinaviska utropstecken. Ett danskt bloggevent, ett finskt företag i ropet och ett svenskt modeprojekt till exempel. Och så lite nya Nordiska jultrender på det. Här har ni vecka 49, i korthet!
VIPP höll ett food styling battle event i Köpenhamn för inbjudna bloggare i tisdags. Jag fick erbjudande om att åka men kunde tyvärr inte komma på grund av bebis. En tröst är dock att man kunnat ta del av det fina resultatet i en massiv bildkavalkad på distans. Ett kul koncept som fått bra spridning!
Samma dag som eventet ägde rum outade Elin Kling ett nytt inredningsprojekt by Acne. De har gjort en limiterad serie om 50 vaser. Spännande! Jag vill också veta mer. De ser ju ohyggligt fina ut.
Och på tal om mode + inredning så lanserade svenska Prettypegs en ny kollektion möbelben i veckan under parollen ”shoe your furniture”. En hel rad nya och mönstrade skodon till IKEA’s möbler. Grymt koncept och ett smart sätt att skapa personlig prägel på dussintillverkade möbler.
Och i veckan plingade det här till i inboxen! Angående en branschnyhet som jag helt missat att rapportera om. Finska Artek har köpts upp av Vitra! Vilket år Artek haft, med 80-årsjubileum för 60-pallen och My Tea Trolley i samarbete med ikoner som Lotta Agaton, Ilse Crawford, Ben Gorham, Terry Ellos och Keiko Kitamura. Och nu kör de konsumentkampanj på samma tema via Facebooksida. Kolla in den här!
Eftersom det varit glest med omskrivna hem i veckan, så väljer jag att avrunda svepet med en hemma-hos-bloggar-bild som verkligen summerar juldekorationerna anno 2013. Näst efter rumsgranen spås nämligen kala kvistar med kottar, pappstjärnor i grupp utan belysning och Cederträd utan tingeltangel bli årets trendpynt. Med Inredningshjälpens fina foto önskar jag er en fin start på v. 50!

Kommentarer

 • Pella skriver:

  Ååh, Vipp eventet var helt fantastiskt! 🙂 Och jag vill också veta mer om Acnevaserna! Ha en fin ny vecka!

 • rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Vippevented bjöd verkligen på härlig inspiration, men du, besticken på den första bilden i ditt inlägg? Är det också Vipp? För jag finner dem inte i deras sortiment men ingen av bloggarna som tagit bilder nämner att de skulle komma någon annanstans ifrån. Är det så att de inte släppt sortimentet ännu?

 • Zandra skriver:

  Har Acne hämtat inspiration från Fronts Blow away vase månne…

  • Trendenser skriver:

   Exakt vad jag tänkte, men avstod att skriva om det med risk att verka onödigt kritisk – den här är ju i glas. Trots allt. Men visst finns det en ganska tydlig likhet i formen? / Frida

 • Martin skriver:

  Alltså. Vaserna. Precis hur snygga som helst. Bara att kapitulera och lägga till på den redan alldeles för långa vill-ha-listan.

 • Men oj, nu vart jag förvånad och GLAD, självklart.
  Inte varje dag men får se sitt egenfotograferade lätt skrangliga Cederträd i Sveriges bästa inredningsblogg.
  Tusen tack fina Frida!
  Kram Anette

 • Anni skriver:

  Tänkte på dig och din blogg när jag läste om det här finska företaget, de verkar ha fina grejer till ett barnrum (har ingen koppling till varken bloggen i fråga elle företaget): https://karin.ratata.fi/blogg/article-53024-341260-julklappstips-inhemska-tramobler-till-barnrummet

 • Ser alltid fram emot att se och läsa dina söndagsinlägg om "snackisar och nyheter":))
  Tack!

 • Fin summering – gillar denna kategori mycket! Jag blir lite motvalls i år känner jag. Rumsgranar check, men även en hel del rött som drar åt det djupröda, burgundy – fint till rosa och gråa stämningar. Fin vecka, Frida!

 • ida skriver:

  Då otroligt fint i fönstret. Verkligen min stil 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.