Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 48

Nu har ännu en vecka (och månad) passerat och det är dags att summera de senaste sju dagarnas nyheter, bloggsnackisar och produktlanseringar. Vecka 48 har bjudit på en flod av grått, härlig julinspiration i grönt, en fin kändislägga till salu och en fräck ”marknadsföringskupp”. Scrolla och kolla!
Låt oss börja med det bästa. Amerikanska inredningsbloggaren A Merry Mishap har inlett samarbete med Twig Creative. Resultatet? Hon har formgett en ny gungstol för barn, som premiärvisades i veckan. Heja!
Och ingen ny vecka i höst utan fler nya gråa nyheter verkar det som. Anrika Swedish Grace har lanserats i en trendriktigt stengrå nyans som lägger sig fint i den mönstrade reliefen.
Samma sak med Iittalas nya Vitrini. Inte bara ny form utan också färg. Lite, lite gråtonad i glaset. Näst efter grått kommer onekligen allt grönt. Och grönskande! Riika har fått lovord för sina jultips på temat.
Liksom Petra Bindel och Emma Persson Lagerberg som har gjort det igen. Den här gången i form av en julstyling för Elle Interiör som verkligen inte går av för hackor. Så himla fin. Och hyllad
Veckans taskigaste nyhet stod SkandiaMäklarna för när de i veckan utsåg Sveriges Topp 100 Bästa Inredningsbloggare. Låt mig upprepa. Etthundra! Ändå tyckte de inte att Trendenser förtjänade att en plats bland dem. Alls. Helt ärligt gjorde det mig riktigt ledsen. Men om vi bortser från det…
… och istället leker med tanken att samma mäklarfirma skulle utse landets 100 (återigen, etthundra!) bästa inredningstidningar. Och sedan skickade ut en stor gratisannons som de gärna ville att alla skulle publicera som tack för det ”fina priset”. Förlåt. Men tror ni tidningarna skulle gå på den lätta?
Inte? Då förstår ni vad jag menar med ”marknadsföringskupp”. Punkt. Veckans mest ombloggade lägenhet då? Ja, det är onekligen modeprofilen Elin Klings lya som är till salu på Hemnet just nu. Så här såg det ut när hon bodde i den. Inspirerande! Det var allt för den här gången. Ha en skön start på vecka 49!

Kommentarer

 • På Selmas gata skriver:

  Nu känner jag mig lite dum för jag har sett flera som skrivit att de varit med på den där listan, men ändå har jag inte fattat vilken smart reklamgrej de körde med…

 • Louise Bondebjer skriver:

  Ännu en händelserik vecka på din blogg-jag gillar skarpt dina summeringar, korta och koncisa. Tack för all information och inspiration du ger- fy skäms Skandiamäklarna….
  MVH, lisapalandet.com

 • Linda skriver:

  Skandiamäklarna borde verkligen skämmas! Det är dock precis som du säger- en ful reklamkupp. Kram Linda

 • Anonym skriver:

  Trist! På den verkliga topplistan ligger du högt!

 • Anna skriver:

  Pinsamt av Skandiamäklarna, men faktiskt ganska pinsamt av diverse bloggare att inte genomskåda den enkla. Jag antar att kuppen tilltalade vissas bekräftelsebehov.
  Julstylingen hade jag missat, fin!

 • Emma F skriver:

  Pinsamt dåligt av Skandiamäklarna och mycket bra ögonöppnare av dig. Jag ska ärligt erkänna att jag reagerade på exakt samma sak då jag i mitt flöde såg blogg efter blogg skylta med Skandiamäklarnas logga. Ur PR-syfte, helt perfekt kampanj men i det långa loppet, not so much.
  Tack för en bra veckouppdatering som vanligt.

 • Annika skriver:

  Ja, det var mer än konstigt att Trendenser inte finns med på listan! Jag läste den och reagerade också på det. Tyvärr blir det svårt att ta en sådan lista på allvar då. Och nog är det en liten kupp alltid. Smart kanske, men trist!

 • Elin skriver:

  Väldigt konstigt att du inte finns med på Skandiamäkklarnas lista! Men jag håller med Annika, då blir det ju svårare att ta listan på allvar. Du är nummer ett på min lista! Tack för en bra veckosummering som alltid! Kram

 • Smäm skriver:

  A merry mishaps samarbete är verkligen så fint!!! Bra jobbat.
  Oooooj, vad illa av mäklarfirman. Bra att du inte länkar till dom så att dom inte får rida på ens negativ publicitet!

 • Ica Carlsson skriver:

  Eller hur, finns en anledning varför inte jag gjort något
  Inlägg om detta…. Så dåligt!!! Kram

 • Min lilla blogg totalt fri från annonsering och dylikt fick ett omnämnande på nämnda lista hos Skandia Mäklarna och
  och tackade så mycket samtidigt som jag påpekade hör dem
  att det var FEL att utelämna Trendenser som är Sveriges största
  och bästa inredningsblogg.
  Jag länkar till deras lista av den anledningen att jag tycker att det för övrigt är en bra lista med många läsvärda och fina bloggar.
  Bloggvärlden är en lite sjuk värld på många sätt och vis och ofta småler jag för mig själv över allt som ljuga ihop i en sel bloggar.
  En del bloggar är ju rena försäljningskanaler där i stort sett allt man läser är en annons för olika varor.
  Fin fin veckosumering i vanlig ordning Frida, för mig är
  Trendenser alltid nummer 1 bland inredningsbloggarna!
  Kram Anette
  Kram Anette

 • A. skriver:

  Finns det ens 100 inredningsbloggar i Sverige?

 • Jonas skriver:

  Idag tycker jag det är viktigare än någonsin att vara transparent, ärlig och att visa respekt mot sina kunder. Att föra dem bakom ljuset är sällan något som ger vinning annat än väldigt kortsiktigt.
  Man har definitivt gjort ett aktivt val när man inte tagit med Trendenser i listan. Så otroligt dåligt pålästa kan de inte vara att de har missat den. En sådan avslöjande miss skulle vara skrämmande i sig. Den är bortvald. Kanske för att vissa av deras konkurrenter omnämns här ibland. Kanske inte.
  Oaktat vilket, så är det faktumet att de genom billiga trick försöker lura till sig air time utan att vara helt öppna och ärliga. Inte att Trendenser inte råkar vara med. Jag vill inte överdriva men det är just precis en sådan egenskap som man helst inte ser att en mäklarbyrå har. Det är en oerhört hård konkurrens bland mäklare idag – och en sådan här sak gör det så mycket lättare för mig…
  …att bara välja någon annan.

 • Victoria skriver:

  Jag kommer inte kunna ta den listan på allvar när Trendenser inte ens platsar in på 100e plats.. Riktigt dåligt av Skandiamäklarna då jag anser att Trendenser är en av de bästa inredningsbloggar jag har läst!

 • Lina skriver:

  Jag fattar inte hur Skandiamäklarna tänkt?! De har ju fasen dammsugit nätet på minsta lilla inredningsbloggare till sin sk topplista så varför uteslöt de en av de största när de tagit med alla andra. Trodde de inte att folk skulle märka det?

 • Felicia Marthe skriver:

  Wow! Elin Kling’s place! Magiskt!

 • Marianne Persson skriver:

  Fult PR-trick!!! Trendenser är bästa inredningsblogg, nummer ETT 🙂

 • Sara skriver:

  Riktigt lågvattensmärke.
  Du är outstanding! Glöm resten!
  Kram!

 • Kaffehörnan skriver:

  Vad fin inspo

 • Karin skriver:

  Inte så konstigt att de inte tagit med dig på listan eftersom de snott din länklista i stort sett rakt av och bara lagt till några extra på slutet. Skandiamäklarna skulle kanske ha källhänvisat till trendenser?!

 • room by sofie skriver:

  Hej! Fin summering som vanligt Frida!
  Skandia Mäklarna….JA, vilket skämt!:) Min pokal hamnade i soptunnan. Det luktade så mycket gratisreklam så det visslade. Buuh!
  Kram Sofie – [room] by sofie

 • sandra skriver:

  Nää fyy! DU har ju den bästa inredningsbloggen – utan tvekan! Pinsamt misstag av den där mäklarfirman…

 • Helt otroligt dåligt av de där mäklarna! MEN… negativ publicitet (som det ju blir för de där mäklarna) är också ett reklamknep….

 • Anonym skriver:

  Man får ju hoppas att de inte mobbat ut dig med flit utan att det bara är ett klantigt misstag av någon som är dåligt påläst på branschen….

 • Johan skriver:

  Är det någon som vet vilka stolar som är runt matbordet? I mäklarannonsen alltså inte när hon bodde där?
  Mvh Johan

 • Alexandra skriver:

  Jag läser endast trendenser när det kommer till inredningsbloggar och det kommer jag fortsätta att göra. Detta är en av de mest välskrivna och inspirerande bloggarna som finns därute. De har gjort en riktig stor tabbe som inte inkluderade dig. Pinsamt dålig!

 • pilotfrun skriver:

  Det där var ett riktigt, riktigt fult PR-trick! På listan fanns dock väldigt många fina och inspirerande bloggar. Trendenser är top notch och att du inte finns omnämnd tyder ju bara på att listan är skum.
  Kram till dig!
  /Rebecca

 • Johanna skriver:

  Måste bara säga att jag verkligen uppskattar dina veckosummeringar! Alltid lika välskrivna, träffsäkra och informativa 🙂

 • Katrin skriver:

  Vilken underbar liten gungstol!! En sån skulle kanske passa på lilltjejens blivande rum.
  Är nyfiken på hur din adventsljusstake ser ut, om du har någon. Den med levande ljus alltså. Kul att se eftersom du har så bra smak i övrigt.

 • Anna skriver:

  Vilken läcker färg på Swedish Grace muggarna – dessa blev en favorit hos mig. Angående SkandiaMäklarna så har de troligen begått ett stort misstag och helt enkelt missat Trendenser, eller gjort ännu större misstag i sin research… men det mest troliga är att de helt enkelt har valt mindre och mer okända bloggar i hopp om enkel publicitet. De kanske anade att du som jobbar professionellt med Trendenser skulle genomskåda denna kupp (vilket du ändå gjorde!). Skulle inte bli förvånad om du kommer att få erbjudande om ngt uppdrag från dem som sk. plåster-på-såren 🙂
  På min lista över inredningsbloggar är du no. 1!
  Trevlig kväll!

 • Scottish Moments skriver:

  Förstår att du blev lessen! Det är faktiskt mobbing det där! Om det nu inte är ett genuint misstag.. men hur kan det vara det? Styrkekramar från skottland

 • Mackapär Ulrika skriver:

  Trodde inte det var någon som gick på Skandia mäklarnas kupp. Men det var det kanske. Och att inte du fanns med är ju bara en fet miss och pinsamt. För dem alltså.
  Kram!

 • Martin skriver:

  Oj oj oj. Jag gick ju på det stenhårt. Noterade att du inte fanns med på listan men störde mig mer på avsaknaden av män i listan;-)
  Hela storyn luktar Lidl och Dill. Kan du inte göra en Lika som bär om det? Lidl och Skandiamäklarna?
  Du är störst och bäst, du ska absolut inte vara ledsen!

 • Aniika skriver:

  Du är alltid nummer 1!

 • Susanne Kings skriver:

  Älskar också dina veckosummeringar!
  Nya Swedish grace blev en favorit hos mig.
  Jag missade helt att du inte var med på skandiamäklarnas lista, men blev glad när en liten blogg som min fick vara med!
  Som sagt var, mycket konstigt att de inte nämnde dig!!!
  Kram Susanne

 • Håller med många föregående "talare". Mailet från Skandia Mäklarna hamnade som spam hos mig! Går inte riktigt på den typen av utnämningar speciellt inte när en sådan som dig inte ens finns med på listan. Fy Skandia Mäklarna för dåligt försök till gratisreklam!
  Mvh
  Karin

 • Karolina skriver:

  Din blogg är ju lätt nr 1 i Sverige – utan tvekan!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.