Annons

Lika som bär: Kubistiska ljusstakar

I den här kategorin lyfter jag inte bara raka kopior, utan också produkter som påminner så mycket om varandra att det inte kan vara en slump. Den här kubistiska ljusstaken från Netto kvalar därför in, även om designavdelningen möblerat om orginalet litet. Ändå, det går inte att ta miste på varifrån inspirationen kommit. By Lassens ikoniska serie kanske… Eller vad tror ni? Tipstack till Ica Carlsson.
Orginal: Kubus by Lassen finns i en mängd varianter, pulverlackat stål med ljushållare formgivna efter funktionalistiska och geometriska principer. Kubus 4 kostar 1149 kr
Lookalike: Nettos nya ljusstake (i butik from v 50) med plats för 4 ljus kostar 69 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • anna skriver:

  Nettos variant var jättefin. Påminner självklart om den andra men tycker ändå det är ok då nettos ändå har en egen "nisch" blir nog köp på den

 • Johanna B skriver:

  Älskar den här kategorin! I det här fallet var ju kopian också rätt snygg, men jag håller med om att de måste ha inspirerats av den danska designklassikern!!

 • Jag håller med Johanna B – jag är såld på denna kategorin med Lika som bär! Kopian var fin men jag föredrar originalet alla gånger.
  Trevlig 2a advent!

 • elise skriver:

  åh, netto! haha. måste nog pallra mig dit o köpa denna rip-off, faktiskt. fast lite annorlunda var den ju, trots allt.

 • Stiligahem skriver:

  Ja visst måste de ha inspirerats av kubus, men på ett ganska kreativt sätt den här gången. Kubus är dock favoriten – helt klart

 • little.u skriver:

  Tycker kanske att denna är ännu mer lik …
  https://www.rum21.se/sv/artiklar/square-ljusstake-l-koppar.html
  Man har liksom bara satt dit glas runtom och en botten …
  Men den är ju fin den också!! 😉

 • Martin skriver:

  Är personligen inte så förtjust i kopior. Som fd musiker och tonsättare är jag en ivrig förespråkare för upphovsrätt och skyddat material. Däremot ser jag en rolig/intressant trend med vissa lågprisvarushus så som Netto och Rusta. De har fattat galoppen. De är numer väldigt trendkänsliga och snabba på nya heta innesaker. Att kunna köpa en "design"-ljusstake som ligger mellan lastpallen med det ukrainska tvättmedlet och störtkorgen med herrkalsonger i stl xxxl från Estland är ganska underhållande.
  Att något är underhållande berättigar däremot inte kopiering.

 • Emma F skriver:

  De är lika, javisst men jag tycker att Netto visar på en stor kreativitet. Det är ju, som du skriver, ingen hemlighet var inspirationen kommer ifrån. Men inspireras måste man få göra, men inte kopiera.
  Jag avskyr taffliga kopior men gillar den här ljusstaken ändå. Tack för tipset, även om Kubusen helt klart är snyggast

 • sanna skriver:

  Hej, hur får man reda på om man har vunnit en tävling, när det står "vinnaren meddelas här inom kort"? kommer du skriva ut namn på dem som vunnit här på bloggen? Kram

 • Frida skriver:

  Sanna: Vinnare meddelas alltid i respektive inlägg så du får backa till den tävling du deltagit i och kolla om du vunnit. I slutet (när alla luckor är klara) brukar jag summera alla vinnare i ett inlägg också. Mvh Frida

 • Susanne skriver:

  Hej, den här tycker jag är ännu mer lik Kubus.
  https://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=99924
  Mvh Susanne

 • Elisabeth skriver:

  Jag tänker såhär att inspiration är absolut helt ok! Där är vi alla vackerintresserade i tassemarkerna.
  Men du väcker superroliga debatter och det är kanske av ännu större vikt än dessa som flyger rätt långt under radarn. 🙂

 • Emelie skriver:

  Så kul få se dessa kopier!

 • Sanna skriver:

  Sv: Hej igen, jag vet inte om det är jag som är blind, men jag hittar verkligen inga uppgifter där någon vinnare har blivit annonserad, inte på någon lucka.. Det står bara att "Vinnaren meddelas här inom kort" Är det för att ingen blivit utskriven ännu kanske? kram och tack för bästa bloggen!

 • Sanna skriver:

  Ja men vad skönt att höra att man inte är blind i alla fall, haha! Tack för snabba svar! Kram 🙂

 • Jennifer skriver:

  Skickade min kille att köpa den idag. Nu står den i hallen och är jätte fin. Ser inte alls billig och b ut som man kan tro. Jätte nöjd ?

 • Mia skriver:

  Nettos variant är jättefin. Såg den hemma hos Enarmade banditen. Inspiration hämtar ju alla. Kolla på bloggland, det går ju inte att skilja vissa bloggare från varandra. Jag tycker inte det gör något och vad är det man säger, att härmas är den största komplimangen.

 • Trendenser skriver:

  Det beror på att vinnarna inte utsetts än. Det kan ta ett par dagar beroende på hur mycket de sponsrade företagen har att göra. Än så länge är det bara Ellos som är klar! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.