Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 47

Då var det söndag igen och dags att summera de senaste sju dagarnas snackisar och nyheter i korthet. Vecka 47 har bjudit på nya lanseringar, en het homodebatt och en mäklarfirma som tagit Hemnetbilderna till nya nivåer. Vi kan också konstatera att grått + trä verkar vara en vinnande kombo. Inte sant?
Vi börjar med Finska Iittala som skickade en pressrelease med nya bilder i veckan som genast fick fotfäste i bloggvärlden. De har utvecklat servisen Taika tillsammans med formgivaren Klaus Haapaniemi och förenklat den ganska intensiva servisen genom att göra den svartvit och lyfta ut enklare element.
Och på tal om porslin. Bloggaren Henricks nya dipdye-porslin har fått många hyllningar i bloggosfären senaste veckan. Heja Henrick! Danska Fritz Hansen har släppt nya pressbilder. Bland annat på soffan Alphabet av Piero Lissoni. De har valt att blanda upp det trendriktigt grå, grå, gråååå…
… med omtyckta neutraler i jordbrunt, blonda trädslag och läder. Vilsamt för ögat och riktigt, riktigt snyggt! Danska ByNords senaste katalog hyllas också av bloggarna och jag förstår varför. Här hittar jag massor med inspiration. Men bilderna innehåller också en hel del <insert trumvirvel> grått + trä.
Ifjol blev IKEA kritiserade för att de tog bort kvinnorna i sin Saudiska katalog. Nu har de valt att cencurera ett lesbiskt par från kundtidningen IKEA Live i Ryssland och de Skandinaviska medierna har gått hårt åt. IKEA hänvisar till landets nya lag mot gaypropaganda som kom i juni.
Veckans absoluta bloggvärmare från Fantastic Frank har ni ju redan sett  på Trendenser men deras samarbete med Eva Lilja var en sådan total utskåpning mot övriga mäklare den här veckan så jag måste ta upp det igen. Utskåpning i dubbel bemärkelse dessutom. För mäklarannonsen funkade tydligen toppen även som möbelutställning för henne. Hur många fick inte upp ögonen för hennes vadderade skåp för Kvadrat? Räck upp en hand! Ha en skön söndag. Vi ses på måndag igen!

Foto: Iiittala, Moltaz Design Shop, Fritz Hansen, ByNord, faksimil, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Tycker att både porslinet från Iittala och det som Henrick har kreerat är riktigt riktigt fint!
  Perfekta julkappar dessutom!
  Har du lust att bläddra i Ethimo’s purfärska katalog så finns länken till den nyupplagd i bloggen!
  Kram Anette

 • Emma skriver:

  Superfint porslin! 🙂

 • Kom inte ByNords katalog redan i augusti någon gång? Men otroligt snyggt, så jag har inget emot att titta på den igen.

 • Chivas skriver:

  Bra info.

 • Frida skriver:

  Victoria; katalogen i sig är inte ny men bilderna från den har diskuterats nyligen därav = snackis.

 • Felicia Marthe skriver:

  Men gud vilken skandal för Ikea…

 • Anonym skriver:

  Skåpen är fantastiska! Pris?

 • Beate skriver:

  Superfint!

 • beate skriver:

  Vackert!

 • Karin skriver:

  Var är stolarna ifrån? (båda)

 • Anna Bazydlo skriver:

  Hej Frida,
  Alltid lika intressant med Veckans snackisar. Jag fastnade helt for bordet som ByNord har i sin bild. Vet du var det kommer ifran?
  Tack pa forhand!
  Mvh Anna

 • Tokyo-Love skriver:

  Wow, gillar verkligen Iitalas nya! Och dipdye-grejerna. Så himla fint!

 • Tea Tauvon skriver:

  Hej Frida!
  Jag undrar också om du vet var jag kan hitta stolen som finns med på bilden med det snygga porslinet från iittala. Vill ha!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.